Zbulimet arkeologjike në liqenin e Ohri-t

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Në studion e #MiremengjesShqiperi me prof.dr. Luan Përzhita dhe arkeolog Adrian Anastasi bisedojmë për zbulimet arkeologjike në Liqenin e Ohrit

 

MrCool

Simple
Ndersa pjesa maqedonase, pervec se i ruan, poashtu edhe i perveteson ato..
 

Tiku

Obiter Dictum....
Staff member
Ndersa pjesa maqedonase, pervec se i ruan, poashtu edhe i perveteson ato..
Ate pjese andej duhet ta ruani ju shqiptaret qe jetoni aty qe mos jau pervetesojne sllavet.
 

MrCool

Simple
Ate pjese andej duhet ta ruani ju shqiptaret qe jetoni aty qe mos jau pervetesojne sllavet.
Nuk jemi te perfaqesuar institucionalisht.. Maksimumi qe kemi bere eshte dokumentimi dhe botimi i librave historik nga historiane lokal..
 

Tiku

Obiter Dictum....
Staff member
Nuk jemi te perfaqesuar institucionalisht.. Maksimumi qe kemi bere eshte dokumentimi dhe botimi i librave historik nga historiane lokal..
Rendesi ka qe keni bere dokumentim sepse lene gjurme. Mgjth them se me ndryshimet e reja kushtetuese atje duhet te keni me shume haperise se fundmi.
 

MrCool

Simple
Kushtetuterisht, hapesirat i kemi patur qe ne 2001-in.. Problemi qendron te ata te cilet na perfaqesojne, qe e kane hallin si te pasurohen dhe jo si te avancojne te drejtat e shqiptareve..
 

Aki

misfit
Nuk jemi te perfaqesuar institucionalisht.. Maksimumi qe kemi bere eshte dokumentimi dhe botimi i librave historik nga historiane lokal..
Me kujtove bisden me nje koleg ne pune, nga Manastiri, qe vazhdimisht ben shaka se na e kane dhene shkrimin ne e une nje dite qe i thashe se po germoi pak me shume do dale e ai shqiptar, pse tha Manastiri ska qene ndonjehere e shqiptareve dhe morem te kerkojme online e ska askund deshmi te dokumentuara (se paku nuk arrita te gjej) qe Manastiri ka qene i joni, aq me keq ka dhe studime gjenetike qe na gjejne ne shqiptaret ne lidhje fisnore me Afriken Veriore, ah dhe qe dardanet kane qene thrakas, me nje fjale te bente te fitosh krize identiteti :)
 

MrCool

Simple
Me kujtove bisden me nje koleg ne pune, nga Manastiri, qe vazhdimisht ben shaka se na e kane dhene shkrimin ne e une nje dite qe i thashe se po germoi pak me shume do dale e ai shqiptar, pse tha Manastiri ska qene ndonjehere e shqiptareve dhe morem te kerkojme online e ska askund deshmi te dokumentuara (se paku nuk arrita te gjej) qe Manastiri ka qene i joni, aq me keq ka dhe studime gjenetike qe na gjejne ne shqiptaret ne lidhje fisnore me Afriken Veriore, ah dhe qe dardanet kane qene thrakas, me nje fjale te bente te fitosh krize identiteti :)
Ti i ke akoma Qiriazet ne Manastir, familje e vjeter, e madhe, te cilet identifikohen si maqedonas dhe jo si shqiptar...

Sa per kete qe the, eshte e gjitha e planifikuar.. Te shperngulen rreth 50 mije njerez nga ai rajon dhe te mos kete asnje te dhene, eshte gjynah..
 
Top