Vazhdo me një këshillë

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Sado i madh të jesh në dije e në vepra,

Mendjemadhësia të bën të vogël.

 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Nëse problemet e jetës të bënë që të harrosh Zotin, atëherë riktheju Zotit tënd që t'i harrosh problemet e jetës!
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Nuk e ke për detyrë të lumturosh çdokend,

por e ke për detyrë të mos lëndosh askend…


Abdurrahman Sudejsi
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Njeriu ka tri rrugë për të vepruar me menquri:

-përmes të menduarit (reflektimit) është më fisnik,
-përmes imitimit (kopjimit) është më e thjeshta,
dhe -përmes përvojës, kjo është më e hidhura.Mendimet korrigjohen me kohën, ndërsa Veprimet me pervojën.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Edhe kur një kohë e bukur kalon, mos provo të merzitesh fare, porse je i lumtur që pate mundesi ta perjetosh...


Kujtimet (të mira apo të keqija), të cilat kan prekur zemren tonë, nuk harrohen asnjëher...
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Suksesi nuk është perfundimtar… Dështimi nuk është fatal.

Ajo që numërohet është: Të kesh guxim të vazhdosh para...
 

Zana1

Braveheart
C’ke moj zemer qe renkon ; Koka ben, koka peson.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
________________________________________________

Lëre zemrën tënde të rrahi vetëm për ata që e dëgjojnë...


Mos hargjo fjalët tuaja për njerëzit që e meritojn heshtjen tuaj.* 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Koha vendos se kë do të takojmë në jetën tonë.
Zemra vendos se kë do ta duam në jetën tonë dhe
Sjellja jonë vendos se kë e duam shoqërisht në jetën tonë.


ثshtë e rendësishme të bësh dikë të lumtur, dhe
më e rëndesishme është duke filluar me veten...

 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Buzëqeshja dhe Heshtja janë dy fjalë të rëndësishme:


- me një buzëqeshje mund të zgjedhësh shumë probleme, dhe

- me një heshtje mund të shmangësh shumë probleme.


 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Nëse nuk shikoni atje ku duhet të shkoni...
atëher do të shkoni atje ku nuk dëshironi.Mënyra për të jetuar më mir është ajo e mendimtarit,
sepse ai ka më shumë nevojë për gjërat që tjerët i përçmojn dhe i braktisin.Nuk është dështim, nëse nuk arrini atë që dëshironi.
Dështim është nëse nuk e provoni përsëri…..


* Atje ku hapet një shkollë, mbyllet një burg.

 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
FB_IMG_1564958076505.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Një njeri e kishte pyetur Ibn Haldunin:
"Si t'i edukojmë fëmijet tanë...?"

Ndërsa Ibn Halduni i ishte përgjigjur duke i thënë:

"Mos u lodhni t'i edukoni fëmijët tuaj ngase ata do t'ju ngjasojnë juve. Prandaj, edukojeni vetën dhe kjo është e mjaftueshme...!".

20190806_123753.jpg
 
Top