Publikohet renditja e UEFA, Shqipëria e 34-ta, Kosova e 53-ta

Hera

Moderatorë
Staff member
[h=1]Publikohet renditja e UEFA, Shqipëria e 34-ta, Kosova e 53-ta[/h]

Liga e Kampionëve dhe Liga e Evropës të organizuara nga Federata Evropiane e Futbollit (UEFA), ka publikuar renditjen e saj ku Shqipëria është në pozicionin e 36-të me 7500 pikë, ndersa në rajon qëndron pas Maqedonisë së Veriut që është në vend të 36-të me 8000 pikë dhe para Kosovës (53), Bosnje Hercegovinës (40) dhe Malit të Zi (49).

Në Ballkan, pozicionin më të mirë ka Greqia në vendin e 14-të, Kroacia në vendin e 15-të, Serbia në vendin e 19-të, Bullgaria në vendin e 28-të dhe Sllovenia në vendin e 31-të.
[IMG2=JSON]{"alt":"Kliko per me shume info","data-align":"none","data-size":"full","src":"https:\/\/lajmifundit.al\/wp-content\/uploads\/2019\/02\/690x90-3.gif"}[/IMG2]
Fitoret dhe barazimi sjellin pikë të caktuara të cilat janë të rëndësishme për renditjen përfundimtare të federatave kombëtare, duke i dhënë mundësinë një numri më të madh të klubeve të marrin pjesë në Ligën e Kampionëve dhe në Ligën Europa të UEFA-s.

UEFA, e cila numëron 55 anëtare, krahas renditjes së klubeve kombëtare bën edhe listën e renditjes së klubeve evropiane në bazë të suksesit të treguar në garat të cilat i organizon federata.

Në saj të performancës së arritur nga klubet shqiptare, Shqipëria është në pozicionin e 36-të me 7500 pikë, ku në rajon qëndron pas Maqedonisë së Veriut që është në vend të 36-të me 8000 pikë dhe para Kosovës (53), Bosnje Hercegovinës (40) dhe Malit të Zi (49).

Në Ballkan, pozicionin më të mirë ka Greqia në vendin e 14-të, Kroacia në vendin e 15-të, Serbia në vendin e 19-të, Bullgaria në vendin e 28-të dhe Sllovenia në vendin e 31-të.
 
Top