Ngushtica e Gjibratarit

MasteR

I'm offline


Ngushtica e Gjibraltarit , eshte nje ngushtice qe bashkon Oqeanin Atlantik me Detin Mesdhe dhe ndan Spanjen me Marokun.
Emri vjen nga Shkembi i Gjibraltarit, i cili nga ana e tij ka prejardhjen nga gjuha arabe Jebel Tariq.
Europa dhe Afrika jane te ndara nga nje vije 7.7 milje detare (14.3 km) e oqeanit ne piken me te ngushte te ngushtices.
Thellesia e Ngushtices varion midis 300 dhe 900 metra.
 
Top