Majdanozi, ja arsyet pse duhet ta përdorni

NeVertiti

Kohe & Stine
Staff member
Majdanozi, ja arsyet pse duhet ta përdorni



Rolina Naço, dietologe

Majdanozi është një bimë e paçmueshme për shumë arsye.

Ndihmon në fuksionin e veshkave për shak të efekteve diuritike që ka
Ndihmon në balancimin e hipertensionit arterial

Na ofron shumë fibra dhe një shumëllojshmëri të pasur me vitamina dhe minerale. Ka vlera ushqyese: majdanozi ka vitamina A, C dhe në sasi të vogla, disa komplekse B (B1, B2, B3 dhe B6) kalcium dhe pak magnez dhe kalium.

Na pasuron edhe në shije të gjitha gatimet tona, si salca të ndryshme, në pastat, mishin, peshku etj.

Shënim:

– Majdanozin duhet ta presim në copëza të vogla para se ta konsumojmë në mënyrë që të përthithim sa më shumë nga vlerat ushqyese

– Në gatime duhet ta shtojmë në fund në mënyrë që të mos humbasë vlerat!

b;thealbanian
 
Top