Kjo është krijesa e vetme që jeton përjetësisht.

Hera

Moderatorë
Staff member
Kjo është krijesa e vetme që jeton përjetësisht.
Kjo është krijesa e vetme që jeton përjetësisht

  • La ‘turritopsis dohrnii’, një specie e vogël e kandilit të detit të Mesdheut, është i njohur si “kandili i pavdekshëm”. Falë aftësisë së tij, kjo krijesë e vogël ruan sekretin e vërtetë të biologjisë së pavdekësisë, transmeton Gazeta Metro.
Rreth kësaj krijese është fantazuar për shekuj me radhë. Letrat nga kulturat e shumta përmbajnë një sasi të pafundme mitesh dhe tregimesh rreth saj, por deri në mes të viteve 1990 nuk kishin gjetur asnjë dëshmi se përjetësia në planetin tonë ishte e mundur.Në vitin 1996, studiuesit bënë një studim mbi një specie të vogël të kandilit të deti, i aftë për t’u kthyer nga një individ i rritur në gjendjen e tij të mitur, ku mashtroi me vdekjen, ndërkohë që tregoi se ishte potencialisht i pavdekshëm.
Nëse nuk konsumohet nga grabitqarët dhe vazhdon të mbështetet nga mjedisi i tij, kandili i detit mund ta përsërisë këtë cikël për një kohë të pacaktuar dhe të jetojë përgjithmonë./gazetametro.net
 

Nicktjeter

Anëtar i Nderuar
Vetem nese vjen nje meteorit e ben fundin e Spinosaurus.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Asgje ne kete bote s'ka perjetesi.
 
Top