Foto historike

Lauri

Donatorë
Titulli: Foto historike

Isa Boletini duke biseduar me William, Prince of Albania në Durrës, 1914

 

Lauri

Donatorë
Titulli: Foto historike

SHKODER, 1913: Malzezët i dorëzojnë Shkodrën, Admiralit anglez Cecil Burey


 

Lauri

Donatorë
Titulli: Foto historike

KORCE, 1914: MASAKRIMI ATDHETARIT PAPA LLAMBRO BALLAMAاI NGA SHOVENISTET GREKE
Andartët që kishin rrethuar shtëpinë e Papa Llambro Ballamaçit kishin ardhur të hakmerreshin për gjithçka që Papa Llambroja kishte bërë kundër kishës greke. Gjithnjë kishin dashur ta vrisnin, por asnjëherë nuk kishin mundur. Vrasja e tij mund të sillte telashe të shumta dhe pakënaqësi te besimtarët vllehë. Kishin provuar vazhdimisht ta frikësonin, por pa ndonjë rezultat. E kërcënuan
edhe me vdekje, por përsëri ai nuk hoqi dorë nga rruga e tij. Në vitin 1890 shkoi në Stamboll si delegat për krijimin në Turqi të një peshkopate rumune. Gjatë asaj kohe pati rastin të takohej edhe
me Naim Frasherin, me Murat Toptanin dhe mepatriotë të tjerë. Papa Llambro Ballamaçi ndihmonte për përhapjen e gjuhësh shqipe. Nëpërmjet konsullatës rumune, ai sillte nga Bukureshti në Stamboll libra shqip dhe ia dorëzonte Naim Frasherit, që ai t’i niste për atje ku kishte mëshumë nevojë.

 

Lauri

Donatorë
Titulli: Foto historike

21.06.1938. Fushë tenisi në Aeroportin e Tiranës në Shqipëri. Ka disa fusha tenisi në një mjedis të tillë të pazakontë, si ky në aeroportin e Tiranës e midis shërbimeve të tjera për udhëtaret, egziston edhe kjo fushe tenisi e cila përdoret edhe nga pilotët.21.06.1938 Press Photo Tennis Court In A Hanger Of The Airport In Tirana, Albania. There are few tennis courts in such unusual surroundings as this one in a hanger of the airport at Tirana. Among the facilities for air travelers is this tennis court which us used also by the pilots.
B-Ternova
 

jana80

Super Moderator
Staff member
Titulli: Foto historike

Nje e njohura ime italiane ka ardhur ne tirane ne vitet 87/89 se mbaj mend mire vitin por di para 90 aty afer... dhe me tregon... ne aeroportin e tr punonte vetem nje femer (bente te gjitha) e cila pergj tel.. zbriste cantat udhetusve i vendoste ne autobuz... nderkoh ato i priste autobuzi dhe pasi mbaronte e sistemote zyren mbyllte deren e kthehej me ate autobuz ne tr ... me ka mbetur ne mendje kjo... te jet e vertete???
Mbyllej vertet aeroporti pas atij udhetimi??? Sa udhetime kishte??
 

Lauri

Donatorë
Titulli: Foto historike

Aristocratic women driving a car in Tirana behind the mosque area in the early 30's (XX century). ///
Gra aristokrate duke i dhënë makinës në Tiranë në zonën pas xhamis, në vitet e 30-ta, shekulli i XX- te.
/Brunilda Ternova
 
Top