Exit Poll: ”Demokracia e re” fiton zgjedhjet në Greqi

Hera

Moderatorë
Staff member
Exit Poll: ”Demokracia e re” fiton zgjedhjet në Greqi
07 Korrik, 2019 18:37
Kyriakos Mitsotakis 3 1 905x395

Madhësia e tekstit:Procesi i votimit në shtetin fqinj sapo ka përfunduar. Partia ”Demokracia e re” (ND) e Qiriakos Micotaqis rezulton fituese e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, sipas exit poll-eve të para.


Sipas rezultateve ND ka marrë 38-42% të votave, SYRIZA 26,5-30,5%, KINAL 6-8%, Partia Komuniste 5-7%, ”Agimi i artë” 2,8-4,8% dhe MeRa25 e Janis Varufaqis 3-5%.

Parlamenti grek ka 300 deputetë. 20 parti garuan për të plotësuar k♪7to 300 vende.

Ballkanweb
 
Top