A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

organizon nje feste me miq dhe detyra jote eshte tju sherbesh ne pije .
te afrohet nje mik e te kerkon nje gjysem gote uij, pastaj nje tjeter e te kerkon nje te katerten e gotes po me uij...pastaj vjen nje i trete dhe te kerkon nje te teten e gotes po me uij ne fund te festes vjen i katerti dhe te kerkon nje te gjashtembedhjeten e gotes me uij..sa gota uij te plota te jan nevoitur per ter festen..sa ke konsumuar me pak fjale??

0.5+0.25+0.125+0.0625=0.9375


Me lart tek gabimi ne ore duhej te ishte 12.38333....(paskam harru 3-shin pas 12.)
 
Last edited:

Hartini

Moderatorë
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

organizon nje feste me miq dhe detyra jote eshte tju sherbesh ne pije .
te afrohet nje mik e te kerkon nje gjysem gote uij, pastaj nje tjeter e te kerkon nje te katerten e gotes po me uij...pastaj vjen nje i trete dhe te kerkon nje te teten e gotes po me uij ne fund te festes vjen i katerti dhe te kerkon nje te gjashtembedhjeten e gotes me uij..sa gota uij te plota te jan nevoitur per ter festen..sa ke konsumuar me pak fjale??
çeshte kjo fest me uje !!!!!!! Une nuk do ju sherbeja uje ,
por nqs ju sherbej , nuk do rrija duke mbush gjysma , çereqe , nje te teta etj etj
do mbushja kater gota uje aty dhe dil ne stom ,
Ah po te ishe vere e mire ose shampanje , ndryshon puna .
 

jana80

Super Moderator
Staff member
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

çeshte kjo fest me uje !!!!!!! Une nuk do ju sherbeja uje ,
por nqs ju sherbej , nuk do rrija duke mbush gjysma , çereqe , nje te teta etj etj
do mbushja kater gota uje aty dhe dil ne stom ,
Ah po te ishe vere e mire ose shampanje , ndryshon puna .
mbase nga te ushqyerit e tepert e pas pijes pa limit vete organizmi kerkon uij per smaltire :) ....
 

jana80

Super Moderator
Staff member
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

jooo.........
 

jana80

Super Moderator
Staff member
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

po e sa i bie?
 

jana80

Super Moderator
Staff member
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

ose 759???
 

Soulmind

oNcE...
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

ose 759???
Sipas skanimit te shpejt qe i bera velrimet behen nga lart posht.

1+4-2 =3
3+6-6=3
4+9-6=6
100+999-879= 220
 

NeVertiti

Kohe & Stine
Staff member
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

E mori ndonjeri/a provimin e matematikes,apo jo? :p
 

Soulmind

oNcE...
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

jooo.........
Sipas llogarise matematikore ylli e ka gjetur. Por une po ja fus kot tani e po them 4 gota meqe ishin 4 vet qe kerkuan. Se secili do goten e vet :p

Nevi akoma :p
 

Soulmind

oNcE...
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

35..................
 
Top