Vullneti

Nostra_22

Anëtar i Nderuar
Vullneti eshte forca morale baze e ekzistences dhe e suksesit.

Kurrë mos thoni "Nuk kam vullnet", sepse nuk egzistojne njerëz pa vullnet ashtu siç nuk egziostojne njerëz pa muskuj. Por ka individe te dobët psikologjikisht dhe fizikisht, qe nuk dinë si zoterohet ajo force e madhe morale qe quhet VULLNET
"Dhjete njerëz qe duan, sherbejne me mirë se 1000 te detyruar".
Hapi i parë është: te duam te bëjmë diçka. E te gjithë mund te bëhen njerëz qe duan. Për te arritur këtë mjafton te zgjosh ne vetvete atë force te madhe morale - nëse është e fjetur ta gjallerosh, ta besh aktive.

...vullnetin ke humbur, gjithcka ke humbur,
te jesh i bindur
di ishte me mire te mos kishe lindur.
 
Nuk mjafton vetem vullneti,duhet te bashkpunoj dhe sedra me te....sepse ndodh qe kam vullnet por s'kam seder!
Gjithsesi te gjithe kemi vullnet e seder...dikush me shume e dikush me pak!
 

triumfuesja

Anëtar i Respektuar
Nje shprehje thote :vetem 1% eshte talent 99% eshte vullnet(pune),pra edhe vete talenti ka nevoje per vullnet.
Gjithsesi tek cdo njeri humb here pas here vullneti kur nuk gjen mbeshtetje :( apo qofte dhe nje shtyse te vogel,te vetme per te vazhduar :)
 

Bianca SK

Anëtar i Nderuar
Vullneti eshte forca morale baze e ekzistences dhe e suksesit.

Kurrë mos thoni "Nuk kam vullnet", sepse nuk egzistojne njerëz pa vullnet ashtu siç nuk egziostojne njerëz pa muskuj. Por ka individe te dobët psikologjikisht dhe fizikisht, qe nuk dinë si zoterohet ajo force e madhe morale qe quhet VULLNET
"Dhjete njerëz qe duan, sherbejne me mirë se 1000 te detyruar".
Hapi i parë është: te duam te bëjmë diçka. E te gjithë mund te bëhen njerëz qe duan. Për te arritur këtë mjafton te zgjosh ne vetvete atë force te madhe morale - nëse është e fjetur ta gjallerosh, ta besh aktive.

...vullnetin ke humbur, gjithcka ke humbur,
te jesh i bindur
di ishte me mire te mos kishe lindur.

Me pelqeu shume pjesa e fundit...:D
 

GLOOM

Catch me if you can...
Pe: Vullneti

Vullneti eshte nje kombinim i ndjenjave,i vlerave te njerezve...Te esh vullnet dmth te kesh deshire te madhe per te arritur dicka...Zakonisht vullneti eshte nje gershetim i gjerave qe zhvillohen ne baze te shakut dhe pasojes,eshte si nje tip kapacieti si nje shtyse drejt disa arritjeve...Mungesa e ketij vullneti sjell anomali mos deshire,mos realizim i shume gjerave ne jete...Zakonisht vullneti eshte tek njerezit qe kane nje kembengulje ne vetveten e tyre,kane deshira te realizojne,kane nje botekuptim te hapur me ambjentin dhe jane njerez qe i pushton optimizmi..Vullneti eshte nje bindje qe eshte e krijuar,ndonjehere edhe nga rrethanat pasi si koncept vullneti eshte dicka e lire,por edhe relative,varion sipas njerezve..Ka njerez qe kane vullnet per shume gjera por skanekushte mundesi,per zhvillimin e tyre...Sipas filozofeve te cilet trajtojne shume deshirat edhe vullnetin tek njerezit thuhet se vullneti eshte i mbushur tek vetdija jone,dhe do jete gjithmone e me i forte nqs vetdija jone eshte koshiente...Per sa kohe ne ushtrojme vullnetin, apo jemi te udhehequr prej tij, duhet te sforcohemi qe ta vleresojme ate si nje send te ngerthyer ne nje rrjet marredheniesh me sendet e tjera dhe me veten tone....Kjo sipas filozofeve lidhet shume me idene e te qenurit te varur nga nje shkak dhe nje pasoje per te arritur tek vullneti....Per aq kohe sa vetedija jone eshte e mbushur nga vullneti yne, per aq kohe sa ne i jemi dorezuar morise se deshirave me shpresat dhe frikerat e pandryshueshme te tyre, per aq kohe sa ne te jemi subjekt i vullnetit, asnjehere nuk do te arrijme nje lumturi apo paqe te qendrueshme...Ne konceptin e vullnetit duhet ndarenga koncepti deshire,pasi deshira eshte dicka qe thjesht ndjehet,si nje tip enderre,ndersa vullneti eshte dicka me e forte perben deshiren jo vec si ndjenje por edhe deshiren per ushtrimin dhe zbatimin e kesaj deshire...Te kesh vullnet sdo te thote te jesh gjithmone ne kerkim,por te jesh gjithmone ne zbatim te kerkimit...
 
Top