• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Vaterloja, beteja që e shpëtoi Evropën nga Napoleoni? Është mit.

Frank

1+1=3
Screen-Shot-2019-04-19-at-18.37.06-654x450.jpg


Kur Napoleoni u rikthye nga mërgimi i tij i detyruar në Elbë, ai ua bëri të qarta qëllimet paqësore mbretërve të tjerë të Evropës, megjithëse këta të fundit formuan me shpejtësi një koalicion tjetër, për ta rrëzuar atë nga froni.

Perandori francez, u detyrua të rifillonte shpejt përgatitjet për luftë, në mënyrë që të godiste më parë, me shpresën se një fitore e hershme, që mund të parandalonte një tjetër luftë të madhe.
Por edhe nëse perandori do të kishte regjistruar një fitore vendimtare mbi prusianët dhe britanikët në Vaterlo, austriakët, prusianët, rusët dhe të tjerët, ishin duke mobilizuar ushtritë e tyre, që me siguri do t’i kishin shtypur francezët, të lodhur tashmë nga vitet e gjata të luftërave. Beteja e Vaterlosë, e shpëtoi Francën nga shkatërrimi total, nga një luftë tjetër të stërzgjatur.

Bota.al
 
Top