Van Gogh

"Një zjarr i madh digjet brenda meje, por askush nuk ndalet për t'u ngrohur, dhe kalimtarët shohin vetëm një copëz tymi […] Çfarë jam unë në sytë e shumicës së njerëzve? Një burrë nul, i çuditshëm ose i pakëndshëm - dikush që nuk ka pozitë shoqërore dhe as që do të mund ta ketë kurrë; me pak fjalë, më e ulëta nga më të ulëtat. Epo, edhe sikur kjo të ishte e vërtetë, do të doja që veprat e mia të tregonin gjithmonë atë që është në zemrën e këtij ekscentriku, të këtij askushi. "
FB_IMG_1645616499886.jpg
(Vincent Van Gogh, Letra për Theo, 1914 )
IMG_20220223_124756.jpg
terrasse_van_gogh_small.jpg
 
Top