Ushqimet që parandalojnë kancerin e gjirit

PiNkY

Anëtar i Nderuar
1ec2550d49de02891d16b9670e830ce4_M.jpg


Dieta është provuar shumë shpesh për të reduktuar rrezikun e kancerit. Megjithatë ka dëshmi në rritje se ngrënia e ushqimit në nivel të duhur mund të luajë rol të rëndësishëm për të ndihmuar për të parandaluar kancerin e gjirit. Disa ushqime të tilla si vaj peshku, mund të parandalojnë rritjen e tumoreve kanceroze ndërsa të tjerët të tilla si perimet me gjethe jeshile, përmbajnë komponimet që mund të ndihmojnë për të luftuar hormone që shkaktojnë kancerin. Kështu sipas Daily Mail, të shëndetshme mund të jenë ushqimet si lulelakëra, hudhëra, qepët dhe lakërat, poashtu domatja dhe fasulja.Studimet kanë treguar se këto ushqime mund të ndihmojnë në parandalimin e qelizave që dëmtojnë ADN-në, dhe shkaktojnë vdekjen e qelizave që shkaktojnë rrezikun e kancerit.


/KOHAJONE.COM/
 
Top