• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Uji i trëndafilit, rituali antik i bukurisë

NeVertiti

Kohe & Stine
Staf në FV.AL
Vendndodhja
Pertej Horizontit
Uji i trëndafilit, rituali antik i bukurisë




I përdorur mjaft në Indi dhe në vendet arabe si një ilaç bazë për rininë e lëkurës, për ritet fetare dhe në përgatitjen e ushqimeve, uji i trëndafilit është akoma aktual dhe i kërkuar për vetitë e tij antimoshë, hidratim dhe tonifikim.

Kush nga ne nuk e ka përdorur ujin e trëndafilit të paktën një herë në jetë? Me një aromë delikate, me mjaft shije dhe mund ta keni më lehtësisht se çdo gjë në fushën e kozmetikës, pasi dhe përbërja e saj është e thjeshtë. Bëhet fjalë në fakt për një lëng të përftuar nga petalet e trëndafilit.

Varieteti i trëndafilit i përdorur më shumë për këtë ujë është ‘damascena’, me origjin ënga Lindja e Mesme, apo dhe trëndafili 100 fletësh. Janë shumë të çmuara si për erën e lehtë dhe shijen e ëmbël.

Uji i Trëndafilit është një produkt mjaft i përdorur, pasi është i nevojshëm për lëkurën, aknet, si për lëkurë delikate edhe për dermatitet më të rënda.

Ai është perfekt për të pastruar dhe hidratuar lëkurën në mënyrë natyrale, në veçanti fytyrën, pasi ajo këshillohet si për lëkurë të thatë, dhe për ato shumë të ndjeshme. Falë vetive të tij favorizon rregullimin e sebumit (sekrecioneve vajore të gjendrave dhjamore), duke pastruar lëkurën e yndryshme.

Në periudhën e verës, uji i trëndafilit i jep lëkurës një ndjesi freskie, dhe zhduk irritimet dhe skuqjet.

Mes një mijë virtyteve të tij, ky lëng i parfumosur ka dhe efekt natyral antimoshë duke e përdorur përditë në mëngjes dhe në mbrëmje, i kthen ndriçimin fytyrës, dhe parandalon shfaqjen e rudhave. Uji është i pasur me substanca antioksidante, me vitaminë E dhe vitaminë C, që kontrastojnë efektet e dëmshme të radikaleve të lira.

Nëse kemi kohë dhe dëshirë, ja se si mund ta përgatisim vetë ujin e Trëndafilit.

Mjaftojnë gjysëm kile petale trëndafili, më mirë do ishte rozë apo të kuqe, gjysëm litri ujë i distiluar në një shishe xhami të sterilizuar.

Kjo është e mjaftueshme për petalet e trëndafilit për të vendosur në një tenxhere me ujin e distiluar dhe për ti zjerë. Kur nis të zjejë mbulojmë avulluein që të mos dalë avulli jashtë dhe e lëmë në zjarr dhe për 15 minuta me flakë të ulët. Më pas, fikim flakën dhe shtojmë disa pika vaj esencial për ta bërë erën më intense dhe e lëmë të pushojë për një orë. E filtrojmë të gjithin dhe e hedhim në një shishe. Ajo mund të ruhet në frigorifer dhe të konsumohet brenda tre muajve.

/ Top Channel
 
Top