Thenie te ndryshme.....

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Një komb endacak me moral të shëndoshë është një mijë herë më i pëlqyer se një komb i qytetëruar me moral të prishur.

Sami Frashëri
 

VIP

V.I.P
Kur shikon zemrat e njerezve ne vend te fytyrave te tyre jeta behet plotesisht e qart"
#Eminem...
 

VIP

V.I.P
Nese jeta nkte bot esht e perkhoshme.Cfar te shtyn te mendosh qe problemet e tua jan te perhershme ?
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Kur i afrohesh shumë diellit, ëndrrat e tua mund të shkrihen...
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

E kam lutur njeher Mandela, per rrugen e tij te gjate prej burgut ne President te ma pershkruaj. "Nese ti i ri dhe i fort je", me thoshte ai mua, "mund te jetosh edhe me urrejtjet.... Dhe kete vite te gjata e kam ber. Dhe nje dite pas viteve te gjata burgim, pas keqtrajtimeve trupore dhe emocionale dhe nga ndarja familjare, thoshte Mandela: "Une kuptova, se ata mund te gjitha t`i marrin prej meje, perveq te kuptuarit tim dhe zemres sime."


Burimi: Rruge e gjatë për liri.
Biografia e Nelson MandelesI once asked Mandela to describe his long walk from prison to President. "When you're young and strong", he told me, "you can stay alive on your hatred. And I did, for many years ." Then one day after years of imprisonment , physical and emotional abuse, and seperation from his family , Mandela said, "I realized that they could take everything from me except my mind and my heart."

(Source: Long Walk to Freedom: The Autobiography of Nelson Mandela)
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Drejtësia nuk matet me njerëz, por njerezit me drejtësi….

Omeri r.a.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Sikur njerëzit të flasin vetëm atë që kuptojn, bota do ishte shumë e qetë….


Ajnshtajn
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Cdo gje ka dicka qe e shkaterron dhe cdo miresi ka dicka qe e venitë. Gjeja qe e shkaterron kete fe dhe qe e venit kete miresi eshte cilesi e njerezve qe kritikojne shume dhe e atyre qe ta vënë thiken ne shpine. Ata te shfaqin atë qe te pelqen dhe ta fshehin atë qe nuk te pelqen. Ata jane te mbrapshte sikur strucet "
(Othmani r.a.).

5ea6deda5bd7a56cf6782a13.jpg
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
– Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë, do të jesh i lumtur; po të ra e keqe, do të bëhesh filozof.
Sokrati
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
– Martohu, patjetër. Por të ra gruaja e mirë, do të jesh i lumtur; po të ra e keqe, do të bëhesh filozof.
Sokrati

Dmth sokrati paska fole nga pervoja apo si i bie :p
 

Rania

Antarë i Respektuar
Me pyeti zemra
si te bej?
...doja,
ta godisja me pellembe

Por a goditet
kush te mbane gjalle?

(e lexuar)
 

Rania

Antarë i Respektuar
Lumturia e tjetrit nuk do ta rrezikojë tënden. Andaj, mos ngurro që të tjerëve t'ua duash çdo të mirë që ia do vetes.
 

Rania

Antarë i Respektuar
Njerëzit duan që të trajtohen me butësi. Për ta përvetësuar këtë aftësi komunikimi, vëje veten në vendin e atij me të cilin bisedon dhe do të jesh në rregull.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Mirësjellja nuk kushton asgjë por blen gjithçka.


(Imam Aliu r.a.)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
E pyetën Imam Gazaliun: Sa lloj njerëzish janë? Imami u përgjigj: Janë tre lloj njerëzish: 1. Disa njerëz janë si ushqimi. Çdo njeri ka gjithmonë nevojë për ta. 2. Disa njerëz janë si ilaçet. Na duhen vetem kur kemi nevojë. 3. Ka edhe njerëz të cilët janë si sëmundjet. Askush nuk ka nevojë për ta, por të ndjekin pas. Prej tyre duhet të ruhemi.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Bëhu i fortë dhe i fuqishëm pa treguar dhunë, bëhu i butë dhe i ndjeshëm pa u treguar i dobët.

(Umer ibn Hattab r.a.)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Nuk ka gjë më të bukur në jetë se të gjesh një njeri që të lexon ty pa shkronja.. dhe të kupton ty pa fjalë..
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Predikues është ai që u predikon njerëzve me vepra të veta, e jo vetëm me fjalë.
 
Top