Thenie te ndryshme.....

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Shejhul islam Ibn Kajjim El Xheuzi rahimehullah, ka thënë: ''Ki kujdes, e mos u mashtro me atë që mashtrohen injorantët, sepse ata thonë: ''Sikur të ishin këta njerëz në rrugën e vërtetë, nuk do të ishin pakicë dhe shumica e njerëzve të ishin ndryshe nga ata.

Dije se ajo pakicë janë njerëzit e vërtetë, kurse ata që kundërshtojnë atë pakicë, janë ata që ju përngjajnë njerëzve, e në të vërtetë nuk janë njerëz, sepse njerëz janë vetëm ata që shkojnë pas të vërtetës edhe pse janë pakicë.''

 

Luis

Tip i cuditshem :P
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Buzeqesh gjithmone, qesh, madje beji te mendojne qe je i cmendur, por kurre i trishtuar.
Qesh, edhe nese bota po te shembet nen kembe, vazhdo te buzeqeshesh.
Disa njerez jetojne per buzeqeshjen tende.. dhe disa te tjere do te nxihen kur te kuptojne qe nuk arriten ta shuajne ate!

Roberto Benigni
 

Monique

With or Without u
Titulli: Thenie te ndryshme.....

gjithkush mundohet te ndryshoj boten...askush nuk perpiqet te ndryshoj veten

Tolstoi
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


''Tallja me njeriun e trashe Nuk Do Te Bej Ty me te Holle.

Nenqmimi i te shemtuarit nuk do te bej ty me te bukur.

Perbuzja e te deshtuarit nuk do te bej ty me te suksesshёm.

A n d a j, qeshtjen e krijesave besoja Krijuesit, dhe mundohu Te avancosh Veten tende ne vend se te komentosh per te tjeret''.


- Muhammed Abdurrahman el Arifi
Kjo thenje shumë fantastike me duket, teper....
 

Luis

Tip i cuditshem :P
Titulli: Thenie te ndryshme.....

It is important from time to time to slow down, to go away by yourself, and simply be.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Disa mendjemdhenjë qe po mbahen fort lartë, kurse jane te vogël fare.... sigurisht se ne gisht do ti mbaja.

Jetesa
Thjeshtësia është një ndër gjërat më të vështira për t'u kopjuar.....
 
Redaktimi i fundit:

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Pe: Thenie te ndryshme.....


Profeti Muhammed alejhi selam ka thënë:

“O Allah, unë të kërkoj mbrojtje nga dija e cila nuk ka dobi prej saj, nga zemra e cila nuk frikësohet, nga vetja e cila nuk ka të ngopur dhe nga duaja e papranueshme!” -Hadith: Muslimi

 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Pe: Titulli: Thenie te ndryshme.....


Ti përkujton Zotin, por ty zemra nuk të rrah kurdoherë Zoti përmendet.

Ti përkujton Zotin, por ty shpirti nuk të qetësohet.

Ti përkujton Zotin, por ty zemra të rri e dalldisur.

Vallë, pyet ky njeri, se kë Zot ka! Ka Allahun, me përkujtimin e të cilit, zemrat gjejnë qetësi, e shpirtrat rehati, apo ka zot, që as vet nuk e njeh se ç’është!

Zot na ruaj nga kjo gjendje, gjendje e hutesë!

Autor: Avni Tafili

 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

image.jpg
 

princesha

Warrior Princess
V.I.P
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Eshte e vertete se nuk mund te behesh melaqe, por t’pakten shejtan mos u bej...Hoxhë Enis Rama
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

10482941_690996650972279_33160882081980980_n.jpg
 
Titulli: Thenie te ndryshme.....

“Zoti ynë! Mos na i lako zemrat tona pasi na i drejtove! Na dhuro mëshirën Tënde, se vetëm Ti je Dhuruesi i Madh”.

Al-i-Imran [3:8]
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Kush nuk lutet për prindërit e tij, do t’i pakësohet rrisku dhe do t’i hiqet bereqeti

Muhammedi s.a.v.s
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Mëkatet janë errësirë dhe llamba e tyre është Pendimi

Ebu Bekri (r.a.)
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Të ndihmosh të tjerët është diçka e bukur. Të lutesh është diçka dhe më e bukur. Por ka diçka që është edhe më e bukur se këto të dyja: zemra e pastër dhe qëllimi i mirë.
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Zemra në të cilën nuk ka vend frika ndaj Allahut xh.sh ajo nuk është zemër por varr...
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Nuk ka poshtersi me te madhe ne bote se ti besh keq nje njeriu, vetem duke perfituar nga pozitiviteti dhe thjeshtesia e tyre personale.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Nuk jemi të thirrur t`u japim fytyra atyre që i braktisën, por t`i ftojmë të pendohen e t`i rikthejnë ato."

Avni Tafili
images
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Me të vërtet Allahu nuk shikon në trupat tuaj as në pamjen tuaj, por Ai shikon në zemrat tuaja." Muslimi 2564


1523500_745677248795769_1243395869_o.jpg
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

10557469_697864193629295_5485969865704304854_n.jpg
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

1623660_802650109775797_5928088068545844426_n.jpg
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Nese nuk di dicka, me pyet.
Nese nuk bie dakort me mua, diskuto.
Nese s'te pelqen ajo qe bej, me thuaj hapur.
Pa i bere keto, mos fillo te me gjykosh!

Tuncel Kurtiz
 

princesha

Warrior Princess
V.I.P
Titulli: Thenie te ndryshme.....

"Mos përdorni gjuhë të mprehtë kur të flisni me nënën e tuaj, mbani mend, ajo ju ka mësuar të flisni." Ali r.a
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Ndonjëherë njerzëve ju them “më fal” jo se e meritojnë ata, por sepse zemra ime meriton të mos ndihet në faj!
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Kur bota ka kaq shumë lojëra, pse vallë disa njerëz zgjedhin të luajnë me ndjenjat e njerzëve...?
 

VIP

V.I.P
Titulli: Thenie te ndryshme.....

NJe gabim eshte vetem nje tjeter
menyre per te bere dicka.
Katherine Graham
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Titulli: Thenie te ndryshme.....

"Nëse nuk e di që ti në realitet s'di,
Atëherë kjo është injorancë mbi injorancë."
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Esh-Shabi dhe Imam Maliku thonë: ”Të thuash 'nuk e di' është gjysma e diturisë.

Mas’abi tregon se njëherë imam Maliku është pyetur për një çështje e ai ka thënë: “Nuk e di”. Pyetësi tha: “Kjo çështje është e lehtë”. Imam Maliku u hidhërua shumë dhe tha: “اështje e lehtë! Nuk ka në dituri çështje të lehtë”, a nuk e ke dëgjuar fjalën e Allahut ku ka thënë: “Ne do të japin fjalë të rënda”. Andaj dituria është e rëndë.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Armiku edhe me kalimin e kohës mbetet armik. Nga mendja mund te harrohet, por vepra mbijeton.

Thënie e urtë
 
Top