Thenie te ndryshme.....

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


546837_551175354924326_1373517558_n.jpg


Dhe ti, ji i durueshëm, se Allahu nuk ua humb shpërblimin bëmirësve.

(Suretu Hudë:115)
Thenie te ndryshme islame


 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Dashuria haram është vetëm si ujë i kripur,
pa marrë parasysh se sa ju pini prej saj,
ajo kurrë nuk do ta shuajë etjen tuaj
Në të kundërtën,ajo do të rrisë atë
Por dashuria Hallall,jo vetëm që do t'ju shuajë etjen,
por ajo gjithashtu do të ju rifreskon juve.
Dashuria hallall është si ujë të freskët,
ajo është e plotë të efekt në paqe dhe mëshirë."


(Thenie ? Anonim)
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Ke besim në vetvete e le të jetë e qartë kjo ditë për ty. Kur t’i drejtohesh ndergjegjes sate e t’i flasësh dhimbshëm, thuaj:

- Vetëm për sot do t’i korigjoj fjalët që m’i nxjerr goja, e nuk do shqiptoj fjalë të ndyta, sharje, fyerje, përgojime.

- Vetëm sot do t’i kushtoj rëndësi pastërtisë trupore dhe do të jem i matur në të ecur, në lëvizje dhe fjalë, se nesër s’do të jem.

- Për këtë ditë jetoj, sot do t’i bëj vend në zemër dobisë, do të mbjell në të dashurinë, sinqeritetin, drejtësinë ndaj vetes dhe të tjerëve, ndërsa drurit të së keqës, arrogancës, xhelozisë e kokfortësisë do ia këpus degët dhe gjembat, e do ta ç’rrënjos.


Aid El-Karni
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Kur te zgjohesh..............
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Nuk është e domosdoshme të kesh shumë shokë, të jesh personalitet i njohur...! Luani ecën vetëm...!! Delet në tufë...!!
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

....................

asgje.jpg fb
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Dhe, jepu lajmin e mirë, punëdrejtëve!" ( Haxh, 37)


 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Zoti im! Më mjafton si mburrje fakti që ti je Zoti im. (Ali ibn Ebi Talibi)

اdo gjë fillon e vogël pastaj rritet, përveç fatkeqësisë, e cila fillon e madhe pastaj zvogëlohet.
Nasir ibn Jesari

اuditem nga ata që me të hollat e tyre blejnë rroba, por nuk i blejnë të lirët me sjelljet e tyre.
Ibn Semaku


Të mbartësh të vërtetën është si të mbartësh kodrat e palëkundshme. Këtë mund ta bëjnë vetëm burrat e vendosur.
Ibn Kajim el-Xhevzije


Të përfitoj nga kjo botë duke i rënë fyellit është më e dashur për mua sesa ta përfitoj atë me fe.
Beshr Elhafi


Thenie të urta islame (de.n)
 

Shoku_vjeter

Anëtar i Nderuar
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Natyra nuk ben asgje te paqellimshme apo te padobishme!
 

MasteR

I'm offline
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Halid El-Beker

“Më pëlqejnë njerëzit që janë të heshtur por kur flasin i heshtin të tjerët”.

“اdo njëri prej nesh ka zemër por sa prej nesh kanë ndërgjegje ? “.

Mustafa Mahmud, Allahu xh.sh e mëshiroftë

” Nëse në një zemër nuk ka vend frika ndaj Allahut xh,sh ajo nuk është zemër, ajo është varr”.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Mos hiq dore kurre , Katerine.
Ke aq shume gjera brenda teje dhe me fisnikja nga te gjitha eshte sensi i lumturise.
Por mos e prit jeten nga nje burre. Prandaj shume gra mashtrohen. Prite nga vetvetja.

|Albert Camus|
 
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Muhamedi a.s :"Me të vërtetë Allahu është i bukur dhe e do të bukurën".
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Disa njerëz janë bër si gjuha angleze, ajo ndryshe shkruhet e ndryshe lexohet, ata ndryshe flasin e ndryshe veprojnë."

Dijetari: Jakup Asipi

 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

302861_360306420729394_2084781019_n.jpg
 

London

carpe diem
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Te heqesh dore nga krenaria per dashuri nuk eshte dobesi..
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


o Zoti im... Nese me shikon duke hecur mbi toke si mendjemadh, me bej te kujtoj se toka nje dite do te jete mbi mua!


600866_361120910620215_1940043320_n.jpg
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Nuk me vjen keq per disa njerëz qe kam humbur me kalimin e kohes, por me vjen keq per kohen time qe kam kaluar me disa njerez...

Njerezit nuk me perkisnin fare,... ndërsa vitet po...!
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Kur je në kërkim të gabimeve, shfrytëzoje pasqyrën dhe jo dylbijat."

Ibn Kajjim

 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Ekziton thenja: Nese dikush te gjuan me gure, ti gjuaje me buke!

A nuk eshte mekat te gjuhet buka???
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Unë nuk i frikësohem askujt, por vetëm atij që nuk ka turp...
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Njerëzit thonë se e çmojnë thjeshtësinë, por e vërteta është se këto janë vetëm fjalë. Njeriu i thjeshtë është i sinqertë. I shpalos ndjenjat ashtu si i ndien, nuk i merr gjërat si një lojë dhe as nuk bën lajka apo gjëra tjera të rrejshme. Dhe të gjithë e dimë se njeriu i sinqertë gjithnjë shkelet dhe nuk vlerësohet.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Njerëzit e sinqertë nuk janë as naivë, as budallenj, aq më pak të dobët. Përkundrazi ata janë aq të fortë, saqë nuk e detyrojnë veten të vendosin maskë !
 

London

carpe diem
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Shumica e mospajtimeve tona vijnë nga keqkuptimet e këto i shkakton mosdëgjimi. Sikur ta dëgjonim njëri tjetrin do të pajtoheshim më tepër
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Njerëzit e ditur nuk thonë asgjë çfarë mendojnë, por mendojnë gjithqka që thonë.
 

London

carpe diem
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Gjynahu eshte veper e njeriut kurse falja eshte veper e Zotit. Asnjehere vepra e njeriut nuk triumfon ndaj asaj te Zotit.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Thenie te ndryshme.....

Sikur Allahu xh.sh të ia mundësonte robit të Tij që të shihte se si Ai përkujdeset për të dhe për punët e tij atëherë robi do ta kuptonte se Allahu xh.sh është më i kujdesshëm për të sesa vetë ai dhe më i mëshirshëm për të sesa nëna për të birin e saj. E sikur kjo të ndodhte atëherë dashuria e robit ndaj Allahut xh.sh do të ishte e paskajshme. (Ibn Kajimi rreth falenderimit ndaj Allahut).
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Qëllimi ynë kryesor në këtë jetë është që të ndihmojmë të tjerët. Dhe nëse nuk mund të iu ndihmosh, të paktën mos iu bëj keq....


1626_619672178104727_1277067101_n.jpg
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


"Dashuria është ajo gjëja, që njerëzit shpesh-herë e mbushin gojën dhe rralleherë zemrën..." M. B.

 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Thenie te ndryshme.....


Eshte e vertete se nuk mund te behesh melaqe, por te pakten shejtan mos u bej....
 
Top