Thenie te ndryshme.....

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Disa njerëz janë të mësuar të flasin pas shpine dhe të buzqeshin në fytyrë. Por, pasi që hipokrizia është sëmundje atëherë të tillët duhet falur se prej të sëmurit nuk pritët diç më e mirë...

107599804_2939730439490089_4057953320023840187_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Mirësitë janë tre llojesh:

1- Mirësi e arritur që e ndjen vetë njeriu.
2- Mirësi e pritur, që e shpreson njeriu.
3- Mirësi e realizuar, që nuk e ndjen njeriu.

Ibn Kajjimi

92950757_2725121684284300_5174087319841406976_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
"Aşk ile yürüyen, sırtında dünyaya taşır. Aşksız yürüyen, beden diye, bir cesed taşır".
Yunus Emre

*Kur ecën më dashuri, mbi kurriz e bartë botën. Një kufomë, të quajtur trup, e bartë kur ecën pa dashuri.

78817739_2447971615332643_3209335542235791360_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Një njeri e kishte pyetur Ibn Haldunin:
"Si të edukojmë fëmijet tanë...?"

Ndërsa Ibn Halduni i ishte përgjigjur duke i thënë:

"Mos u lodhni të edukoni fëmijët tuaj ngase ata do u ngjasojnë juve. Prandaj, edukojneni vetën dhe kjo është e mjaftueshme...!".

67899018_2186291928167281_4242133906859491328_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Kur të gjithë i gëzohen gabimeve tua është Zoti, Ai që i gëzohet pendimeve tua.

62406354_2093221920807616_5276709889727528960_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Sprovat janë skalitje për njeriun sikurse gëdhendja që është zbukurim për gurët. Por, jo të gjithë gurët durojnë të njëjtën gëdhendje...

57504569_2007800866016389_3973819169505280000_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Sa e lehtë është të flasësh për durimin |sabrin|, kur fatkeqësia |musibeti| nuk është e ytja, por e dikujt tjetër!!

48424264_317352882210666_8626818839130144768_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Sprovat nuk janë për të forcuar fizikun tënd por shpirtin tënd. Pra, për të forcuar lidhjen tënde me Zotin dhe jo me muskujt tuaj...
download.png
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Dhjetë të mirë janë pak.
Një i keq është shumë.


-urtësi nga pleqtë
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
192709128_315163410143996_8111501436454744252_n.jpg
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
– Jam më i dituri ndër të gjallët, se e di një gjë, e di se nuk di asgjë.
Sokrati
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Jeta është shumë e thjeshtë, thjeshtë falu...
Përkulu, afrohu, pendohu, kërko falje dhe lutju Zotit tënd, në çdo kohë dhe rrethanë që ti mund të jesh...

download.png
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
68754643_2395727794016999_1808422240593019818_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Screenshot_2.png
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
“Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e vetvetes. Jeta ka të bëjë me krijimin e vetvetes” – George Bernard Shaw
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Shpirti vete e gjeti rrugen per te ti e, ti, s'heziton: nxitueshem me quan "i pashpirt".
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Allah!

Unë nuk bëra asgjë për xhennetin, dhe unë nuk kam forcë për ta duruar xhehnemin; tashmë po i dorëzohem mëshirës Tënde.

Jahja Ibn Mu'adh r.a.
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
- Jeta nuk ju jep gjithmonë atë që ju dëshironi për të qenë të lumtur, duhet të kalojsh fatkeqësi për të vlerësuar atë që tashmë jeta ju ka dhënë.
 
Duhet me fluturu perhere ne lartesi, atje ku cdo fjale smundet me te ofendu, atje ku ato veprime smunden me te lendu, atje ku ata njerez nuk munden te mberrijne kurre.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Mësuesi është si druri, e nxënësi hije.
A mund të jetë hija e drejtë, nëse druri është i shtrembër?!

(Imam Gazali)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Sa lufta është ndezur për një fjalë!

Ibn Kajjim, Allahu e mëshiroftë!
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Disa njerëz flejnë në gjumë për të ëndërruar sukseset,ndërsa disa të tjerë ngrihen herët në mëngjes për ti realizuar ato.
Suksese😊😊
 
Njerëzit më të rrezikshëm për njeriun janë ata që lavdërojnë dhe nuk këshillojnë.

Shejh Abdulaziz Et-Tarifi
 
Top