Thenie te ndryshme.....

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Edhe frymëmarrjen që po e marrim po e kthejmë përseri
ATËHERË....
Asgjë s'është e jona.?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Ka thënë Ibën Kajjim el-Xheuzijjeh (Zoti e meshirofte)
“Shkulja e maleve nga vendet e tyre është më e lehtë sesa shkulja e këtyre të katërtave nga ai që është sprovuar me to:
1 – mendjemadhësia,
2 – hasedi (smira),
3 – zemërimi,
4 – dhe epshi.

pride-arrogance-660x330.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
"Cdohere do te gjesh dike qe e kryen punen me mire se ti, e ne vecanti nese te dy jeni ne te njejtin sektor. Andaj, dije mire se ai ben dicka me shume se ti"

(Malkolm X)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Nëse e vëren se Allahu po ti ndalon të mirat e dynjasë dhe po ti shton vështirësitë - Bindu se je i dashur tek Ai !
| Imam Gazaliu |

50012443_328276661118288_1606197969181212672_n.jpg
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Ruaju dhe kujdes nga LUTJA e atij i cili thotë:
Qështjen ia kam lënë Zotit,nuk marr hak unë.
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Shumë probleme ne botë do të zgjidheshin nëse flisnim me NJËRI-TJETRIN dhe jo NJËRI për TJETRIN
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
"Si të dallojmë mëkatet që na vijnë nga vetë ne dhe ato që vijnë nga cytjet e djallit?!
Vetja jote të shpie te një mëkat i caktuar dhe nuk dëshiron që atë ta ndërrosh, ndërsa djalli, nëse të shpie te ndonjë mëkat, dhe ti refuzon rënien në të, ai do ta ndërron atë mëkat me ndonjë mëkat tjetër, sepse qëllimi i tij është që ty të të shpie në mëkat, pavarësisht se çfarë mëkati është"
(Muhammed Muteveli Esh-Sharavi)

82200976_thinkstockphotos-512497195.jpg
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Jeta na meson shumë gjera,një nga këto është qe njerzit nuk janë kurrë ashtu si duken
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Disa janё modest nё veshmbathje, por arrogantё nё zemra.

Hasan El-Basri r.a.
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
"Nese friksohet populli im qe t'i thot zullumqarit (te padrejtit) se ti je zullumqar.....!
ateher thuaju lamtumiren atyre"(largohu prej tyre dhe mos mbaj shpresat te ta)"

Aliu r.a
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Pengesa më e madhe është frika ... Ndjenja më e keqe është inati ... Dhe gabimi më i madh është dorëheqja...!
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Mos shiko në agjërimin e dikujt, e as në namazin e tij, por shiko në çiltërsinë e fjalëve të tij kur flet, në amanetin e tij kur premton dhe në devotshmërinë e tij kur është i shëndoshë.
(Omeri r.a.)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Hakimi i ka thënë birit të tij: O biri im, në jetën tëndë mos lësho pe në tri gjëra.
Haje ushqmimin më të shijshëm
Flej në shtratin më të mirë
Jeto në shtepinë me të bukur.
Biri tha: ne jemi të varfër, si të arrij atë
Hakimi tha: nese han vetëm kur je i uritur, ai do jetë ushqimi më i shijshëm.
Nese punon shumë, dhe bjen në gjumë i lodhur nga puna, ai do jetë shtrati më i mirë. Nese sillesh mirë me njerëzit do i pushtosh zemrat e tyre dhe ai do jetë vëndbanimi më i mirë për ty.

160092244_1227791047623875_1404633270757242036_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
The heart is a sea, and the lips only the shore
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
"Mos e merr çdo kritikë dhe vërejtje që drejtohet drejt teje si një armiqësi, por, përkundrazi, mundohu të përfitosh prej saj, edhe përkundër qëllimit të atij që ta thotë këtë! Me të vërtetë ti je më i nevojshëm të vlerësohesh, qoftë edhe duke u kritikuar, sesa të lavdërohesh."

Aid El-Karni
 

SunFIower

Don’t touch!
Staf në FV.AL
Mod
"Mos e merr çdo kritikë dhe vërejtje që drejtohet drejt teje si një armiqësi, por, përkundrazi, mundohu të përfitosh prej saj, edhe përkundër qëllimit të atij që ta thotë këtë! Me të vërtetë ti je më i nevojshëm të vlerësohesh, qoftë edhe duke u kritikuar, sesa të lavdërohesh."

Aid El-Karni
Se di perse cdo kritike qe ja them dikujt per te mire me keqkuptohet dhe mendojn se e kam nga zilia apo inati ku ne fakt sesht fare ashtu?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Se di perse cdo kritike qe ja them dikujt per te mire me keqkuptohet dhe mendojn se e kam nga zilia apo inati ku ne fakt sesht fare ashtu?
Sepse nuk jane si ti. Mendojne se ua do te keqen.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Shpesh mendoj se jam un ajo qe nuk gjej menyren me te mir per tju a thene qe mos keqkuptohen
Mund te jete edhe kjo nje arsye sepse jo te gjithe pranojne keshillat. Mundohu te gjejsh menyre tjeter, provoje. Dikush do shkurt pa ja zgjate, tjetri do me bute etj
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
At që nuk e edukon ndërgjegjja e tij, do ta edukojë jeta...

download.png
 

Baboon

FALEMINDERIT!
Më mirë një jetë plot me gabime, sesa perfeksioni i shtirur.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Dinjiteti që humb përpara interesit, ai dinjitet nuk mund të kthehet më...

111.jpg
 
Top