Thënie filozofike për jetën

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Thënie filozofike për jetën– Mos u bëj shumë i moralshëm. Synoni përtej moralitetit.

- Mos u bëni thjeshtë të mirë, bëhuni të mirë për diçka.


– Para dashurisë, parave dhe famës, më jep të vërtetën.


– Komplimenti më i mirë që kam marrë është kur dikush më ka pyetur se çfarë mendoj, e pastaj ma ka dëgjuar përgjigjen time.


– Me shumë vetëbesim shkoni në drejtim të ëndrrave tuaja. Jetojeni jetën që keni imagjinuar.


– Pyetja nuk është se çfarë shikoni, por çfarë shihni.


– Jetojeni çdo sezon që kalon: thitheni ajrin, pijeni pijen, shijojeni frutin dhe dorëzojeni veten në ndikimin e tokës.


– Mosbindja është themeli i vërtetë i lirisë…. Ata të bindurit duhet të jenë vetëm skllevër.


H. Thoreau
 
Top