Sinqeriteti!

Sinqeriteti nuk i largon njerëzit, i filtron ata​Të qenit njerëz që e bëjnë sinqeritetin pikën e tyre të fortë është sigurisht një virtyt. Sidoqoftë, jo të gjithë janë të gatshëm ta pranojnë si të tillë. Nuk është për t’u habitur. Disa kohë më parë thashë që të jem i sinqertë duhet guxim.


Disa miq mund të kenë qenë shumë të inatosur nga gjetjet që – edhe pse të vërteta – janë të vështira për t’u pranuar nga vetja. Ai mund të jetë inatosur sepse ishim shumë të vrullshëm, por në këtë rast keqkuptimi mund të zgjidhet lehtësisht duke kërkuar falje për tonin e përdorur dhe duke kërkuar fjalët e duhura për të shpjeguar të njëjtin koncept më me qetësi.

Të jesh vërtet mik do të thotë të jesh në gjendje të kuptosh tjetrin, edhe nëse – ndonjëherë – jo menjëherë. Nëse një akt sinqeriteti çon në një grindje të pariparueshme, përfundimi bëhet shpejt:
Nëse i mori, por nuk pranoi kritikat e bazuara, ai person nuk ishte shoku yt
Nëse bëri një kritikë që ju i përgjigjeshit pikë pas pike me sinqeritet, ai person nuk ishte shoku juaj.
Me siguri, nuk është e këndshme të dihet se keni humbur kohë në ndërtimin e një marrëdhënieje që doli të jetë e rreme dhe që – me siguri – ishte që nga fillimi. Ndoshta e gjejmë veten duke menduar se, nëse do të donim t’i kapnim, sinjalet, të gjitha ishin atje, por ne nuk ishim në gjendje ta bënim këtë.
Keqardhja fillestare duhet të lërë vend për një vetëdije të re: gjithmonë keni qenë të sinqertë dhe të vërtetë (por sigurisht që duhet të keni qenë). Për më tepër, keni fituar përvojë në marrëdhëniet njerëzore – një gjë shumë e vështirë!

Pasi të keni kaluar periudhën e kuptueshme të trishtimit, ju duhet – siç e thashë – të vazhdoni të ecni: përgjatë rrugës suaj me siguri do të gjeni një mik të ri që do t’ju vlerësojë… kësaj here me sinqeritet.

Sinqeriteti dhe ndjenjat, qëllimet dhe qëndrimi arrijnë në zemrën e secilit. Por çfarë është saktësisht sinqeriteti? Dhe si ta posedojmë këtë cilësi? Mënyra e vetme për të qenë i sinqertë është të jesh spontan dhe i mirëfilltë, të kesh besim te vetja dhe të heqësh dorë nga dëshira për t’u dukur ndryshe nga sa je.1.Mos ndryshoni sjelljen tuaj kur jeni para të tjerëve. Tregoje veten për atë që je dhe njerëzit do t’ju presin ngrohtësisht dhe do t’ju besojnë. Nëse përpiqeni shumë të dukeni ndryshe, nuk do të silleni si një person i sinqertë dhe do të kaloni më shumë kohë duke projektuar një imazh joreal të vetes sesa personalitetin tuaj të vërtetë. Do të duhet të punoni shumë, përndryshe do të dukeni fals.2.Vendosni të bëni gjëra thjesht sepse i ndjeni ato. Mos prit ndonjë shpërblim nga të tjerët, mos ki motive të fshehta. Nëse bëni mirë dhe shpresoni për efektet bumerang të veprimeve tuaja, kjo do të thotë që gjithçka që bëni nuk motivohet vetëm nga sinqeriteti dhe nuk është një shprehje e mirëfilltë e pjesëmarrjes tuaj. Nga ana tjetër, njerëzit që ofrojnë zemrën e tyre dhe vullnetin e mirë janë të njohur qartë në sytë e të tjerëve, dhe meritojnë vlerësim.3.Sinqeriteti vjen nga zemra. Çfarëdo që të bëni, ose të thoni, është e domosdoshme që kjo të varet nga besimi juaj dhe në të vërtetë të korrespondojë me atë që mendoni. Nuk mund të jeni të sinqertë nëse thoni se e doni çokollatën kur e urreni atë. Nuk mund të jesh edhe nëse i bën një kompliment të mirë një personi që e urreni, ose nëse kërkoni falje vetëm për t’u dukur më të mirë para personit që ju ofendoi (ndërkohë duke soditur hakmarrjen e ardhshme). Do të jeni të sinqertë vetëm kur të mësoni të jeni të sinqertë me veten.4.Mos thuaj dhe mos bëj asgjë që nuk të vjen nga zemra. Nëse e gjeni veten në një situatë kur duhet të bëni komplimente, ose të shprehni mendimin tuaj duke përdorur “gënjeshtra për një qëllim të mirë”, ekziston një zgjidhje, zgjidhni vetëm shprehjet që pasqyrojnë realitetin. Për shembull, nëse duhet të flisni për një person që është pak ekstravagant, kërkoni karakteristikat e tyre pozitive dhe përqendrohuni tek ato. Renditni të paktën tre dhe përpiquni të bëni një fjalim bazuar në këta faktorë, do të jeni efektiv por edhe i mirëfilltë dhe i sinqertë.5.Sinqeriteti ju bën më të prekshëm nga sulmet. Hapja ndaj të tjerëve pa maskë, demonstrimi i ndjenjave, motivimeve dhe aspiratave dikujt, mund të shkaktojë qëndrime të kundërta tek të tjerët. Kuptoni se mund të zhgënjeheni dhe të vuani. Nëse nuk jeni të përgatitur për reagime të tilla, mund të ndiheni edhe më të zemëruar dhe të tronditur. Rrini të qetë dhe shmangni çdo lloj ballafaqimi kur lindin këto situata. Sigurisht që do të ketë arsye, për shembull pasiguri dhe zemërim, prapa paaftësisë së njerëzve që nuk janë në gjendje të lidhen me sinqeritetin dhe që nuk do t’ju vlerësojnë.6.Përdorni pohimet pozitive. Përpiquni gjithmonë të nxirrni më të mirën nga vetja, të tjerët dhe çdo situatë. Mundohuni ta vini veten në vendin e të tjerëve dhe të kuptoni këndvështrimin e tyre. Ndërsa pohimet negative rriten, përdorni më shumë elementë pozitivë për t’i kundërshtuar ato dhe përpiquni të gjeni anën më të mirë të gjithçkaje. Sinqeriteti do t’ju ndihmojë të bëni ca përpjekje, por në drejtimin e duhur.7.Mos mendo shumë dhe mos kërko përsosmërinë. Sinqeriteti është i barabartë me spontanitetin, menjëherë dhe gjithçka që vjen nga zemra dhe është një shprehje autentike e vetvetes. Nëse përpiqeni të korrigjoni veten dhe të përsoseni shumë (për shembull duke shkruar një email, një fjalim ose një letër) do të hiqni vetëm freskinë dhe vërtetësinë e fjalëve tuaja, duke i mbytur ato me një vetëkënaqësi dhe racionalitet të tepërt. Ai që merr mesazhin do t’i ketë shumë të qarta synimet tuaja, kështu që kjo është një zgjedhje që mund t’ju largojë, ose përkundrazi, t’ju afrohet në një punë të mundshme ose në diçka që dëshironi të arrini, për shembull të zgjasni një afat, nëse mendoni se nuk mundeni, për të përfunduar zotimet tuaja deri në datën e caktuar.8.Jini mikpritës dhe mos e tregoni veten materialist. Sinqeriteti do t’ju lejojë të lejoni njerëz të tjerë në jetën tuaj dhe do t’ju ndihmojë të shmangni krahasimin e vetes me të tjerët. Materializmi është armiku i sinqeritetit sepse ju shtyn të dëshironi dhe të mbroni gjërat që zotëroni, ose që shpresoni të grumbulloni, në vend se të hapni veten ndaj botës së jashtme dhe të jetoni marrëdhënie njerëzore me më shumë pjesëmarrje dhe vërtetësi. Mësoni të zhvisheni nga materializmi dhe përpiquni të tregoni veten të gatshëm për të tjerët. Në këtë mënyrë, sinqeriteti do të bëhet pjesë e vetvetes.


/Psikologjia
 
Vetem budallalliqe them🤣
se thone se sinqeriteti virtyt i budallait😝🤣
Fol ihere ti,pa he🤣
Sinqerisht kam nje deshire te madhe tja mbath nga puna per shkak te depresionit per arsyje meteorologjike! Si me keshillon ti them te verteten apo jo?
 
Sinqerisht kam nje deshire te madhe tja mbath nga puna per shkak te depresionit per arsyje meteorologjike! Si me keshillon ti them te verteten apo jo?
Jo moj,nxiz diellin ne mendjen tende,e varja kohes ate pune ka😝
 
Aman vec te shkruhem nga njerezit e sinqerte se s'po ka gajle a vuaj a jo ne kete jete! :D

Mua soulinke keto kohet e fundit ma kane hequr te drejten e te qenit e sinqerte kjo per faktin qe po fola ose fillojne e qajne ose e kuptojne sa legena jane.
 
Top