• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Shkencëtarët zbulojnë gjallesën e parë që nuk ka nevojë për oksigjen për të jetuar

Shkencëtarët zbulojnë gjallesën e parë që nuk ka nevojë për oksigjen për të jetuar
Mendoni se të gjitha kafshët kanë nevojë për oksigjen për të jetuar? E gabuar. Studiuesit kanë zbuluar një organizëm unik që nuk ka nevojë të marrë frymë.

Përkundrazi, sipas “CNN”, sipas “CNN”, paraziti i vogël jeton në indet e salmonit dhe evoluoi në mënyrë që të mos ketë nevojë për oksigjen për të prodhuar energji.


200225150545-first-animal-doesnt-breathe-trnd-exlarge-169


“Është një thjeshtëzim i shkëlqyeshëm që dëshmon, ndonjëherë pak është më shumë”, tha Stephen Atkinson, bashkëpunëtor i lartë kërkimor në Departamentin e Mikrobiologjisë të Universitetit Oregon.

Organizmi formon cista të vogla të bardha në muskulin e salmonit, ai është përshtat duke hedhur poshtë gjenomën e tij mitokondrike plotësisht. Mitokondria e shndërron ushqimin në energji në shumicën e organizmave.

“Duke humbur gjenomin, paraziti po kursen energji duke mos pasur nevojë të kopjojë gjenet për gjërat që nuk duhen më,” tha Atkinson.
Panorama Al
 

Comments

Pak nga pak dhe nejriu duhet te pershtasin organizmin e ti per te tilla kushte,se keshtu sic po punon me kete ritem,shume shpejt do kemi vec dioksid karboni. :p
 
Top