Shkenca kunder Fese

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Shkenca kunder Fese

Jo ne kendveshtrimin tim, por ne kendveshtrimin e miliarda njerezve. E tani kur te ndalesh e t'mendojsh, kendveshtrimi yt ne krahasim me miliarda njerez, madje musliman e te krishtere, del se je vetem nje pike uji, mos t'them fare as pike uji !
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Shkenca kunder Fese

Sigurisht që në një të ardhme feja do i lerë vendin shkencës,feja mbetet e mbyllur edhe hermetike me ato libra që janë shkruar 500-të apo 2000-vjet më parë,ndërsa shkenca evoluon ç'do minutë.Ka vetëm një gjë e cila duhet marrë parasysh edhe duhet konsideruar fakt,që megjithë zbulimet mbase edhe përgjënjeshtrimet ndaj një libri të shenjtë ,besimtarët janë po aty dhe ato gabime librash do përpiqen ti korrigjojnë edhe interpretojnë sipas rastit.Në vetvete librat e shenjtë janë të shkruar në formë gjëagjëzash prandaj është e lehtë t'ju ndryshosh edhe kuptimin nëpërmjet mënyrës të interpretimit.Gjithsesi unë mendoj se shkenca ka për të fituar terren gjithmonë e më të madh në krahasim me besimin fetar.E ka treguar këtë edhe me studimet e fundit në grupe të ndryshme njerëzish,ata jo-besimtarët ishin edhe më inteligjentët.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Shkenca kunder Fese

Sigurisht që në një të ardhme feja do i lerë vendin shkencës,feja mbetet e mbyllur edhe hermetike me ato libra që janë shkruar 500-të apo 2000-vjet më parë,ndërsa shkenca evoluon ç'do minutë.Ka vetëm një gjë e cila duhet marrë parasysh edhe duhet konsideruar fakt,që megjithë zbulimet mbase edhe përgjënjeshtrimet ndaj një libri të shenjtë ,besimtarët janë po aty dhe ato gabime librash do përpiqen ti korrigjojnë edhe interpretojnë sipas rastit.Në vetvete librat e shenjtë janë të shkruar në formë gjëagjëzash prandaj është e lehtë t'ju ndryshosh edhe kuptimin nëpërmjet mënyrës të interpretimit.Gjithsesi unë mendoj se shkenca ka për të fituar terren gjithmonë e më të madh në krahasim me besimin fetar.E ka treguar këtë edhe me studimet e fundit në grupe të ndryshme njerëzish,ata jo-besimtarët ishin edhe më inteligjentët.

Nje pergjgije e tipave materialist/ateist LOOL !

Gjithmone, materialistet/ateistet/natyralistet e shume -Ista- tjere, per te mbuluar ato deshtimet e tyre shkencore, fshihen pas metodave te ndryshme propagandistike. Si psh ideja e " konfliktit midis shkences dhe fese "\


ata jo-besimtarët ishin edhe më inteligjentët.

E ke fjalen per Darvinistet sigurisht lool !


Mjafton nje shiqim t'i hudhet Andaluzise, si ecte perpara shkenca & feja. Por, kujt t'i flas ? Murit ? hmmm !
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

Jo ne kendveshtrimin tim, por ne kendveshtrimin e miliarda njerezve. E tani kur te ndalesh e t'mendojsh, kendveshtrimi yt ne krahasim me miliarda njerez, madje musliman e te krishtere, del se je vetem nje pike uji, mos t'them fare as pike uji !

une e shoh qe ti e ke mendjen gure, ksaj pune i thone terhiqe dhe mos e keput,

Sic thashe une bindem me fakte dhe jo me perralla qe ushqehesh ti ,
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Shkenca kunder Fese

Nje pergjgije e tipave materialist/ateist LOOL !

Gjithmone, materialistet/ateistet/natyralistet e shume -Ista- tjere, per te mbuluar ato deshtimet e tyre shkencore, fshihen pas metodave te ndryshme propagandistike. Si psh ideja e " konfliktit midis shkences dhe fese "\
E ke fjalen per Darvinistet sigurisht lool !


Mjafton nje shiqim t'i hudhet Andaluzise, si ecte perpara shkenca & feja. Por, kujt t'i flas ? Murit ? hmmm !

Unë nuk po them që shkenca me fenë nuk mund të bashkëjetojë ashtu si nuk thashë që kush është besimtar është edhe majmun. Po të flasësh ashtu, duhet të nisësh nga egjiptianët,te grekët e lashtë, edhe të mos mbarosh kurrë.Ja këta nuk besonin te allahi por kohën që u zhvilluan ishin më të parët e të parëve.Pra civilizime ka pasur edhe para perandorisë të Al-Andalos apo si dreqin quhej.Megjithse kuptoj që bota për ty nis me fenë islame ajo ka qënë atje me arritjet e saj të vogla edhe më përpara islamit tënd.Lover, ta kam thënë edhe më parë që jam shumë i rritur të besoj në përralla prandaj nuk besoj as në konfliktet mes fesë edhe shkencës ashtu si përpiqesh ti ti mbushësh mëndjen vetes.Thashë vetëm atë që mendoj se do ndodhë në të ardhmen edhe j'u përgjigja temës , në të kundërt me ty që në mungesë të mundësisë ose dëshirës për të thënë të vërtetën rreth temës citon të tjerët me histeri idiote prapashtesash ''ista'' e kështu me rradhë :)
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Shkenca kunder Fese

Besimi eshte bindje, siguri e padyshimte per nje te vertete. Kuptoj me ane te shqisave nje gje. E shikoj me sy, E prek me gishterinj, E hetoj nga të gjitha anët. Dhe drejt'persedrejti, vetem me ane te dritave te mendjes time, fitoj mbi ekzistencen dhe pergjithesisht mbi formimin e saj. dije te plote e te sigurt. Pra, prej vete'kuptimit dhe prej veprimit të drejt'perdrejt te fuqive te mia mendore, fitova nje Bindje dhe nje siguri për te. Per sa i perket pra, k'saj gjeje, nuk besoj me, por di,

Nga k'to gjith'secili kupton se besimi ne misterin s'eshte kunder logjikes sone. Fakti qe s'jemi në gjendje te kuptojme te vertetat misterioze, ne shume raste mund të provohet si pa ndonje rendesi. Per arsyen e thjeshte se njeriu edhe vete gjerat e k'saj bote, edhe vete të vertetat qe i perkasin botes, s'eshte ne gjendje t'i kuptoje krejtesisht,

Dhe me te vertete. Ekziston gje me e shkëlqyeshme dhe me e dukshme se drita? Shkelqimi i saj na verbon shume here syte, te cilet s'jane ne gjendje të shikojne drejt'persedrejti, dhe nxehtesia e se ciles ngjall organizmin tone dhe behet e ndijshme ne tere trupin tone. Drita na ben qe te shohim me syte tane panoramen e çuditshme te natyres, dhe me ane te rrezeve te saj mundemi te studiojme dhe te ekzaminojme natyren, ne mes te se ciles rrojme. Me gjithe keto, erresire e madhe mbulon qenien e saj dhe natyren e saj.

ا'eshte drita? Shkenca s'mundi deri tani te na jape nje përgjigje të qarte dhe plot drite. Shume e kane radhitur nder te lengshmet. Te tjere na thane se transmetohet me anë të valeve te eterit. Mirepo, te gjithe u detyruan të rrefejne padijen e tyre. Sa e quajten te lengshme, deshmuan njekohesisht qe kjo e lengshme eshte e pakuptueshme, e pacaktuar, dhe e pahetuar. Sa folen per valet e eterit, deklaruan njekohesisht që eteri eshte nje diçka krejt e paditur, ne menyre qe valet e tij te jene per ne krejt misterioze
transmetohet me ane te valeve të eterit.

Ndersa bota lendore na paraqet kaq mistere, ku qendron çudia, ne qofte se edhe bota shpirterore na paraqet te sajat? Ku qendron çudia, ne qofte se edhe Kurani, Bibla Kurani hyjnore dhe qiellore na zbulon te verteta, që kapercejne logjiken tone, kur libri i botes lendore dhe te dukshme perfshin në çdo faqe të tij kaq mistere?

A! Jo, do te ishte me te vertete çudi dhe gje krejt e pashpjegueshme, në qofte se mesimi i hyjinspiruar i Shkrimit te Shenjte, qe ben fjale per Perendine, per qiellin, per boten e padukshme, qe ben fjale per çeshtje te larta dhe te m'binatyrshme, do paraqitej i zhveshur nga çdo mbulesë misterioze, duke mos kapercyer krejtesisht kuptimin dhe thellimin e njeriut. Do te ishte gje e çuditshme dhe e p'ashpjegueshme, sepse perderisa njeriu s'mund te kuptoje k'te bote te dukshme dhe te ndijshme ne gjirin e se ciles jeton, si do te ishte ne gjendje te kuptoje krejtesisht te vertetat e m'binatyrshme t botes së padukshme dhe qiellore? Sikurse mistere te tera na hap para nesh vetvetja jone, organizmi yne, shqisat tona, veprimet e mendimit tone etj., si do te ishte e mundur që Perendia e pafundme te mos mbulohet per ne me asnje mister?

Duhet ta zgjerosh dhe mbi fushen e dijes se gjerave të k'saj bote. Dhe atehere, do te ndodhesh i detyruar te dyshosh edhe per te verteta krejt te thjeshta, edhe per vete ekzistencen tende, e cila, siç pame, eshte e lidhur me aq mistere! Pergjithesisht, te tera parashikimet dhe te tera deshirat e natyres sone logjike dhe mendore qe na shtyjne ne nje bote te padukshme, te perjetshme, te lumtur, do te mbeteshin te ngaterruara, te verbera, te pacaktuara, te p'andriçuara. Lugina, ne te cilen jetojme, eshte e shkrete dhe e erret.

Por ja, Perendia na hedh nga qielli zinxhirin e tij te arte, driten e zbuleses hyjnore, misterin e se vertetes se Tij hyjnore.

K'to jane mistere dhe do te ngelen Mistere qe as Shkenca as Feja nuk mund ti japi shpjegim, Dy Koka te medhaja qe perfundojne ne dy konkluzione te kunderta. ا'tha njeri, e mohoi tjetri. Dhe megjithate, qe te dy kanë admiruesit dhe pasuesit e tyre.

Te besosh ne rruge te mistershme eshte Shprese, por qe te me bindesh dua fakte, dhe persa u perket mistereve duhet ti pranojme si mistere, Asnje nuk eshte i/e afte ti vertetoje, n'grene baza rreth tyre per arsye te ndryshme,

Mbase do ishte mire te vije dhe burimin e fjaleve te tua:
http://orthodoxalbania.org/Shqip/BesimiOrthodox/Kendveshtrimi Orthodhoks/Besimi .pdf
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

jane fakte studimesh zinna jo thjeshte personale burime te miat, por sic kam theksuar ne fillimet e temes jam bazuar tek vetja ime jo thjeshte mendje te ushqyeri , dhe nuk desha ta bej temen teper personale sepse edhe une si fe " myslimane " jam, dhe kam pas ide te tjera me virtyte te ushqyera, por duke studjuar dhe duke u rritur kam dale ne konkluzione te ndryshme, S'kam asgje kundra asnjeres thjeshte ska bindje ne k'to qe thone, pasi ka shume mistere, dhe jane 2 prb kryesore qe hapin shqetesime sot neper bote,
 

ricky_ch

******
Pe: Shkenca kunder Fese

A është e mundur kur i thuhet shqiptarit fol shqip,
ai ia kris kinezisht. Tema është për kundërshtitë
dhe jo pikat që nuk preken, sikur që teorikisht
nëse dy vija paralele askund nuk preken, si mund
të flitet se njëra ia zen rrugën tjetrës?

Kjo ishte sa i përket të panjohurës , si për shkencën
ashtu edhe fejën. Nëse feja nuk ka fakte psh. se si ka filluar
ekzistenca, as shkenca nuk e ka, andaj nuk mund të rrehet
këtu "gjoks" për fakte.

Marr shembull nëse feja e thot se dynjaja është krijuar
për 6 ditë, edhe shkenca thot bile edhe më shpejtë.
Pse tani duhet t'i japim drejt shkencës qorrza kur faktet
mungojnë?
Gjithashtu nuk mund të merren si fakte teoritë që vetëm
ekzistojnë në letër dhe s'ka prova konkrete.

Apo, nëse dikush mendon se njeriu nuk ka filluar me Ademin
e Havën, atëherë duhet të sjellë një fakt për të parë
a është kundërshti, e jo me hamendje.

Pra për mendimin tim nëse gjenden kundërshtime
ato duhen sjellur konkretisht.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

pra me pak fjale ?

mendon qe k'to te dyja i bien rreth e rrotull, njera duke ngacmuar natyren me provat e saj , dhe tjetra mundohet te te mbushe mendjen me libra, qe te dyja pa fakte te zgjeruara , dhe hapin prb shqetesues tek njerezit ? sepse qe te jemi reale nuk mund te anashkalojme prb serioze qe k'to 2 faktore sjellin sot neper bote, duke shkaktuar luftera, varferi ,argumente dhe mos te perjashtojme edhe prb shqetesuese ndaj natyres,
 
A

Alltini

Titulli: Shkenca kunder Fese

Si ka mundesi nje analfabet t'shkruaj gjera t'cilat jane vertetuar ne shekullin e 20-te ? Ndonje sqarim nga ana juaj?

Papa Benedikt jep dorheqje mbrenda keti muaj! si ka mundesi qe kjo esht cituar nga shkenca?? (( disa gjera mund ti lexosh,,disa mund edhe ti shohesh,,disa mund edhe ti ndjesh.

por me gjith ata,,nese dicka vertetohet si e vertete,,nuk do te thot qe bien te tjerat automatikisht,,ka shum gjera te verteta ashtu sic mund te jet kurani.
por ajo qe esht e shejt,,qendron ne mardhenjet e drejta,,ne raport me nje gje te caktuar apo me te gjitha gjerat.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Shkenca kunder Fese

“Feja” dhe “terrori” janë 2 koncepte qe kurre nuk mund te vihen se bashku. Incidente vijne si pasoje e keqkuptimit apo si pasoje e keqinterpretimit te fese (parimeve fetare), ndersa te tjerat burojne nga mungesa e ndergjegjes dhe dijeve fetare.
 
A

Alltini

Titulli: Shkenca kunder Fese

“Feja” dhe “terrori” janë 2 koncepte qe kurre nuk mund te vihen se bashku. Incidente vijne si pasoje e keqkuptimit apo si pasoje e keqinterpretimit te fese (parimeve fetare), ndersa te tjerat burojne nga mungesa e ndergjegjes dhe dijeve fetare.
Nese do te thoje " Dashuria dhe Feja " cila esht me e rendesishme,,nuk e di se c´far nenkupton fjala fe sipas teje??
por nese ti do te ishe pro fese,,nuk do te ishe musliman,,dhe as un sdo te dukesha si terrorist.
 
Titulli: Shkenca kunder Fese

Shkenca eshte kunder feve te cilat nuk jane fe te Zotit . Apo me mire te shprehemi keshtu se shkenca eshte ne kundershtim me ato fe te cilat i ka shpikur njeriu . Feja e Zotit asnje rregull , asnje parim nuk guxon ta ket ne kudershtim me shkencen . Ne fene ne te cilen jam , asnje rregull te veteme nuk eshte kundershtuar asnjehere nga shkenca . Kane kaluar 14 shekuj , dhe asnje studim shkencor i vertetuar me argumnete , nuk ka arritur asnje ''parim Kuranor'' , ta vertetoj se vertete versetet e Kuranit jane ne kundershtim me shkencen apo me logjiken e shendosh . Ky fakt me ben krenar qe i takoi kesaj feje madheshtore .
Kurse per fete tjera nuk kemi se pse ti citojm fare per kundershtit mes tyre the shkencave natyrore dhe shoqerore . Ato fakte dihen boterisht .
 
A

Alltini

Titulli: Shkenca kunder Fese

Lover asgje ske sqaruar ndonjeher me mua!

perkundrazi je perpjekur te fshihesh pas termave dhe pas degezimeve.

nderkoh qe historikisht te kam kerkuar dhe te kerkoj vetem qe te jesh i ndergjegjshem per ato qe thua dhe formulon.
 
A

Alltini

Titulli: Shkenca kunder Fese

shkenca eshte ne kundershtim me ato fe te cilat i ka shpikur njeriu .
C´far eshte nje vertetim shkencor??

thellohu pak,,sepse ste bej kshu pyetje te shkurta per ti kaluar siperfaqsisht,,por sepse ne te vertet logjikisht nuk duhet me shum per te par pozicionin tend qe esht komplet jasht lojes dhe realitetit.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

Kane kaluar 14 shekuj , dhe asnje studim shkencor i vertetuar me argumnete , nuk ka arritur asnje ''parim Kuranor'' , ta vertetoj se vertete versetet e Kuranit jane ne kundershtim me shkencen apo me logjiken e shendosh . Ky fakt me ben krenar qe i takoi kesaj feje madheshtore .
Kurse per fete tjera nuk kemi se pse ti citojm fare per kundershtit mes tyre the shkencave natyrore dhe shoqerore . Ato fakte dihen boterisht
.

kshu i bie o si feja jote o S'ka?

Ajo qe desha te di eshte , qe ju fetaret a jeni dakort qe k'to argumentet fetare po shkaktojne shume prb serioze sot ?
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

Lover asgje ske sqaruar ndonjeher me mua!

perkundrazi je perpjekur te fshihesh pas termave dhe pas degezimeve.

nderkoh qe historikisht te kam kerkuar dhe te kerkoj vetem qe te jesh i ndergjegjshem per ato qe thua dhe formulon.

Nuk don qe te bie ne kundershtim me ate qe beson, prandaj i anashkalon :)
 
Titulli: Shkenca kunder Fese

C´far eshte nje vertetim shkencor??

thellohu pak,,sepse ste bej kshu pyetje te shkurta per ti kaluar siperfaqsisht,,por sepse ne te vertet logjikisht nuk duhet me shum per te par pozicionin tend qe esht komplet jasht lojes dhe realitetit.

Vertetim , e vertetuar , e argumentuar ... Keshtu kam menduar , ndoshta tani e kuptove , p.sh Kurani permend etapat e krijimit te njeriut , ose prej nga eshte krijuar njeriu . Shkenca bashkohore keto njohuri fetare , i studion dhe i verteton me fakte te argumentuara . Kete saktesim ose vertetim e pata fjalen .

Une ty te therras nje rregulle te vetem ta gjejesh ne Kuran e cila eshte ne kundershtim me shkencen .Dhe nese nuk e gjen asnje rregull ne kundershtim me shkencen , athere ty dhe te tjereve si ti cka ju shtyt te mohoni Zotin e juaj . Cka ju shtyt ta mohoni Kuranin si fjale te ZOTIT? Po keni frik Zotin se vdekja do ti vie shpejt dhe do te jepni llogari per cdo vepr te juajen i nderuar .
 
Titulli: Shkenca kunder Fese

kshu i bie o si feja jote o S'ka?

Ajo qe desha te di eshte , qe ju fetaret a jeni dakort qe k'to argumentet fetare po shkaktojne shume prb serioze sot ?

Feja Ime eshte e vetmeja Fe e Zotit . Kjo fe ka qene , fe e te gjithe Pejgamberve te Zotit , dhe gjithe njerezimit . Te adhurohet nje Zot i vetem . E mos ti shoqerohet askush ne adhurim .
Eshe shume e logjikeshme , Zoti 1000 fe s'mundet ti ket , sepse eshte absurde nje gje e tille . Po une nuk po e lavderoj Fen time , Ajo eshte e lartesuar e lavderuar vete . Kete mund ta kuptoj cdo njeri qe ka mendje e logjike .

Ajo qe desha te di eshte , qe ju fetaret a jeni dakort qe k'to argumentet fetare po shkaktojne shume prb serioze sot ?
Per cfare argumente e ke fjalen ? Dhe per cilat probleme e ke fjalen ? Problemi me i madhi sot ne Bote eshte largimi i njerezve nga Zoti . Sot ne Bote e adhurojn Zotin sic e meriton Ai , 0.1 % prej njerez ne Bote . Ky eshte problemi me i madhi . Edhe pse njerezit ne koherat moderne nuk kane arsye fare ta mohojn Zotin se ka burime dhe kafkte te bolleshme per ta njohur Zotin dhe Ligjin-Fene e Tij.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

Mesa po kuptoj kemi te bejme me esktremista ne k'te rast , qe jane te shpelare nga mendja dhe nuk sjellin asgje me shume.

Ky thote c'fare prb dhe argumentesh, qe do te thote qe nuk eshte ne dijeni fare, por eshte i afte te percaktoje Ligjin-Fe, dhe vetem fene e tij,

Une njoh familje qe 2 persona besojne ne fe te ndryshme dhe jetojne ne 1 familje, por jane ne gjendje ti pranojne dhe ti ndajne gjerat, mund te besojme ne c'do lloj forme se shprese eshte, por kur behet fjale per gjera konkrete serioze ose duhet te kete fakte dhe shpjegim o mos irrito kot pa lidhje.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Shkenca kunder Fese

Nuk don qe te bie ne kundershtim me ate qe beson, prandaj i anashkalon
]

Shkenca eshte kunder darvinizmit, natyralizmit, ateizmit dhe izmave te tjere, jo me ate cfare ne besojme. Shkenca ekspozon ekzistencen e Zotit ne te gjitha deget e saj. Feja ndihmon ne orientimin e drejte te shkences. Shkencetaret qe ndoqen qellime t'kota i shkaktuan shkences humbje te medha (si psh ata materialiste/ateist).

Shume shkencetare qe nuk kane besuar ne ekzistenen e Krijuesit, sot pranojne se ekziston Ai ! Si psh shkencetari amerikan Uilliam Lein Kreig, i cili njihet per kerkimet e tij mbi Big Bengun:

Në fakt, nga vërtetësia e parimit ex nihilo nihil fit (asgjëja lind nga asgjëja), rrjedh se teoria e Big Bengut kërkon një shkak mbinatyror. Meqë veçantia kozmologjike fillestare përfaqëson kulmin e trajektores hapsirë-kohë, nuk mund të ketë pasur një shkak fizik të Big Bengut. Madje, shkaku duhet të tejkalojë kohën dhe hapsirën fizike; duhet të jetë i pavarur nga universi dhe paimagjinueshmërisht i fuqishëm. Për më tepër, ky shkak duhet të jetë një qënie vetjake, e pasur me dëshirën e lirë… Prandaj, shkaku i origjinës së universit duhet të jetë një Krijues vetjak, i cili një kohë të fundme më parë mundësoi ekzistencën e universit me vullnetin e tij të lirë.​
(Uilliam Lein Kreig, Kozmosi dhe Krijuesi, Origjina & Modelimi, Pranverë 1996, vol. 17, f. 18)

Ajo qe desha te di eshte , qe ju fetaret a jeni dakort qe k'to argumentet fetare po shkaktojne shume prb serioze sot ?

Ketu tregon injorancen tende rreth fese, nuk ia ka fare haberin, shihesh me 2-3 fjale. Luften e II boterore e shkaktoi edhe ideologjia raciste, ashtu sic e zvarriti ne erresire shkencen, ideologjia materialiste.

Per t'mbrojtur idete e juaja dhe per t'debatuar me mua ne lidhje me besimet fetare, duhet pasur kacik dhe njohuri rreth feve, ne te kunderten, mua ma rregullon diten me humorin qe beni, sepse ne cdo postim, tregoni diturine apo t'themi me mire, injorancen tuaj rreth nesh !
 
Titulli: Shkenca kunder Fese

Zana 1 , Te uroj mireseardhje ne forum . Fetaret ne vendet tona jane te paket , dhe te biejsh ne kontakt me ta eshte shume veshtire. Po shperlarje truri eshte tema e tille , dhe permbajtja e saj ne tresi , e cila aspak te verteta nuk ka cfare supozon hapesi i temes . Mendimet jemi te lire ti shprehim cdo njeri prej nesh , kete te drejte na ka dhuruar Zoti . Pastaj cili mendim eshte me i sakt , cili e ka me mire ne opinionet tona , do ta kuptojm me vone. Nese une deklaroj se feja ime asgje kundershtuese nuk ka me shkencen , s'do te jem ekstremist . Dhe tjetera nese them feja e Zotit eshte Islami , asgje nuk shohe te keqe ketu . Per kete thirrje jam i thirrur , ti paralajmroj njerzit si fetare
Zana Problemi qendron me shume tek te pa edukuarit , te cilet i ofendojn fetaret dhe besimet e tyre . Per mendimin tim keta jane ekstremista , sepse nuk i shikojn te drejtat e te tjerve . Ekstremist asnjehere nuk eshte nje njeri kur e shfrytezon te drejten e tij , e nuk e rrezikon te drejten e te tjetrit .
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Shkenca kunder Fese

]

Shkenca eshte kunder darvinizmit, natyralizmit, ateizmit dhe izmave te tjere, jo me ate cfare ne besojme. Shkenca ekspozon ekzistencen e Zotit ne te gjitha deget e saj. Feja ndihmon ne orientimin e drejte te shkences. Shkencetaret qe ndoqen qellime t'kota i shkaktuan shkences humbje te medha (si psh ata materialiste/ateist).

Shume shkencetare qe nuk kane besuar ne ekzistenen e Krijuesit, sot pranojne se ekziston Ai ! Si psh shkencetari amerikan Uilliam Lein Kreig, i cili njihet per kerkimet e tij mbi Big Bengun:

Në fakt, nga vërtetësia e parimit ex nihilo nihil fit (asgjëja lind nga asgjëja), rrjedh se teoria e Big Bengut kërkon një shkak mbinatyror. Meqë veçantia kozmologjike fillestare përfaqëson kulmin e trajektores hapsirë-kohë, nuk mund të ketë pasur një shkak fizik të Big Bengut. Madje, shkaku duhet të tejkalojë kohën dhe hapsirën fizike; duhet të jetë i pavarur nga universi dhe paimagjinueshmërisht i fuqishëm. Për më tepër, ky shkak duhet të jetë një qënie vetjake, e pasur me dëshirën e lirë… Prandaj, shkaku i origjinës së universit duhet të jetë një Krijues vetjak, i cili një kohë të fundme më parë mundësoi ekzistencën e universit me vullnetin e tij të lirë.​
(Uilliam Lein Kreig, Kozmosi dhe Krijuesi, Origjina & Modelimi, Pranverë 1996, vol. 17, f. 18)Ketu tregon injorancen tende rreth fese, nuk ia ka fare haberin, shihesh me 2-3 fjale. Luften e II boterore e shkaktoi edhe ideologjia raciste, ashtu sic e zvarriti ne erresire shkencen, ideologjia materialiste.

Per t'mbrojtur idete e juaja dhe per t'debatuar me mua ne lidhje me besimet fetare, duhet pasur kacik dhe njohuri rreth feve, ne te kunderten, mua ma rregullon diten me humorin qe beni, sepse ne cdo postim, tregoni diturine apo t'themi me mire, injorancen tuaj rreth nesh !


Konkluzioni eshte qe shkenca eshte e interesuar te sjelli fakte, ndersa fese nuk i interesojne faktet ajo mbeshtetet tek mendja pra lexo dhe beso,
por qe te dyja s'kane pergjigje dhe aftesi te vertetojne shume gjera.

Tani persa i perket studimit te feve nuk duhet algjeber qe ta zberthejme, varet se si i kendveshtron ti apo dikush tjeter dhe qe te kemi ide te kunderta s'do te thote qe une s'ja kam idene , dhe ti je me i afte ne k'te rast, une po te them qe ti qe beson ne k'te lloj forme ke pergjigje konkrete ne c'fare beson apo thjeshte ashtu te eshte mbushur mendja dhe ke vetem ate shpjegim,Sic kam theksuar shume here s'jam k'tu per qellime personale ne po bashkebisedojme. Por rishiko shkrimet e tua se k'te punen e injorances e ke shprehur me shume se 1 here ,

ti bindesh me ide une bindem me fakte , :)
 
Redaktimi i fundit:
A

Alltini

Titulli: Shkenca kunder Fese

Une ty te therras nje rregulle te vetem ta gjejesh ne Kuran e cila eshte ne kundershtim me shkencen .Dhe nese nuk e gjen asnje rregull ne kundershtim me shkencen , athere ty dhe te tjereve si ti cka ju shtyt te mohoni Zotin e juaj .

nese vertetohet shkencerisht qe nje analfabet ka patur aftesi per te dhen informacione te hollsishme per te ardhmen,,perse nuk besohet ky version nga ana juaj??

ose pse,,nuk me kundershton mua shkenca!
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Shkenca kunder Fese

ti bindesh me ide une bindem me fakte

Problemi qendron ne ate se ne mesdite, nuk ka nevoje te argumentohet se eshte dite, kapish ???
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Shkenca kunder Fese

I mbushet 3 faqe me chitchat kete teme kaq te bukur dhe serjoze. Si gjithmone rrush & kumbull i beni temat me muhabete koti pa lidhje..!
Limitohem fare te nderhyje ndonse do me pelqente te thellohej serjozisht me tej kjo teme....!
 

ricky_ch

******
Pe: Shkenca kunder Fese

E kam edhe unë një ide:

- a e zhdukim shkencën krejt? Pse?

Ja pse:

- ka kontribuar në zbulimin e ekplozivit (dinamitit) ,

- zbulimin e bombës atomike,

- alkoolit ( rakijës),

- drogës ( të gjitha llojet)

- armëve kovencionale (pushkës, topit, tankut etj..)

- rryma elektrike etj.,etj, etj, etj......

- çdo ditë virusa të rinj


Kam harruar me siguri edhe shunë gjëra të tjera!

Tani, si mundet një njëri të thot se nuk ia kemi parë shkencës sherrin?

Nga këto gjëra që përmenda kanë vdekur me miliona njërëz, dhe ende vdesin!

Paramandone, këto gjëra i kanë zbuluar njërzit e mençur e jo budallenjtë!
Mu ata që ne krenohemi me ta! Elita e njerëzimit!

Kësaj i thonë "sa më i mençur, aq më budallë!"
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Pe: Shkenca kunder Fese

E kam edhe unë një ide:

- a e zhdukim shkencën krejt? Pse?

Ja pse:

- ka kontribuar në zbulimin e ekplozivit (dinamitit) ,

- zbulimin e bombës atomike,

- alkoolit ( rakijës),

- drogës ( të gjitha llojet)

- armëve kovencionale (pushkës, topit, tankut etj..)

- rryma elektrike etj.,etj, etj, etj......

- çdo ditë virusa të rinj


Kam harruar me siguri edhe shunë gjëra të tjera!

Tani, si mundet një njëri të thot se nuk ia kemi parë shkencës sherrin?

Nga këto gjëra që përmenda kanë vdekur me miliona njërëz, dhe ende vdesin!

Paramandone, këto gjëra i kanë zbuluar njërzit e mençur e jo budallenjtë!
Mu ata që ne krenohemi me ta! Elita e njerëzimit!

Kësaj i thonë "sa më i mençur, aq më budallë!"

Ricky, në këtë pikë jemi shumë larg rivalitetit edhe përplasjeve që mund të krijojë shkenca me fenë.Shkenca nuk mund të ketë kurrsesi diçka kundër fesë për rrjedhojë nuk ka pse bën ndonjë gjë për ta ''zhdukur''. Problemin e ka feja sepse sa më shumë njerëzit kuptojnë aq më shumë do fillojnë të besojnë se feja është trillim.Nëse në të ardhmen arrin të vërtetohet 100% që librat e shenjtë janë të gabuar (në ato që thonë për krijimin etj,jo për mesazhin paqe-dashësh që përcjellin) atëherë një besimtar i çfarëdoshëm si do të ndjehet?Ndërkohë që baza e besimeve monoteiste është që libri i shenjtë është dërguar nga Zoti.Gabimi është njerëzor,shkencëtarët janë njerëz,Zoti është hyjnor edhe rrjedhimisht nuk mund të gabojë.Një shkencëtar kur e ka gabim e ka gabim:po nëse Zoti e ka gabim...?
 
Top