Samsung zgjeron lidershipin në patentat 5G

aa94af8c-1-1.jpg

Kompania njihet si lidere e industrisë në tregun e pronësisë së patentës 5G

Samsung Electronics njoftoi se është renditur si e para kompani në tregun e 5G Standard Essential Patent (SEP)[1] 1 sipas një studimi thelbësor të patentave të kryera nga IPlytics[2], një kompani e tregut inteligjent, me bazë në Berlin, e përbërë nga ekonomistë, shkencëtarë dhe inxhinierë. Përfundimet u botuan në raportin e fundit të IPlytics: “Kush po udhëheq garën e patentave 5G? Një analizë e peizazhit të patentave mbi SEP-të e deklaruara dhe kontributet e standardeve.”

Samsung u rendit gjithashtu i dyti në dy kategori të tjera: tregu i patentave 5G të akorduara[3] dhe familjes[4] së patentave aktive[5], dhe tregu i patentave familjare të akorduara dhe aktive 5G me të paktën një prej tyre të dhënë nga EPO (Zyra Evropiane e Patentave) ose USPTO (Zyra e Patentave dhe Markave të Shteteve të Bashkuara).
ecc8afd8-2-1024x607.png
Vitin e shkuar, Samsung gjithashtu udhëhoqi patentat 5G si rezultat i kërkimit dhe zhvillimit të standardeve dhe teknologjive 5G.
Samsung ka qenë pioniere në ofrimin e suksesshëm të zgjidhjeve 5G duke përfshirë chipset, radiot dhe ‘core’. Përmes kërkimit dhe zhvillimit të vazhdueshëm, Samsung e shtyn industrinë të avancojë rrjetet 5G me portofolin e saj lider në treg, nga produktet plotësisht të virtualizuara RAN dhe Core te zgjidhjet private të rrjetit dhe mjetet e automatizimit të mundësuara nga AI. Kompania aktualisht po ofron lidhje me qindra miliona përdorues në të gjithë botën.

/BM
 

Attachments

 • aa94af8c-1-1.jpg
  aa94af8c-1-1.jpg
  956.6 KB · Shikime: 0
 • ecc8afd8-2-1024x607.png
  ecc8afd8-2-1024x607.png
  154.9 KB · Shikime: 0
 • aa94af8c-1-1.jpg
  aa94af8c-1-1.jpg
  956.6 KB · Shikime: 0
 • ecc8afd8-2-1024x607.png
  ecc8afd8-2-1024x607.png
  154.9 KB · Shikime: 0
Top