• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Rritet dhuna në familje: për 48 orë raportohen 25 raste

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

Rritet dhuna në familje: për 48 orë raportohen 25 raste


Shiko fotografinë 31037


Shqipëria


Në 48 orët e fundit në polici janë denoncuar 25 raste të dhunës në familje, ndërsa tetë persona janë vënë në pranga

Kohët e fundit është raportuar për shumë raste që kanë ndodhur të dhunës në familjet shqiptare. Dhe kur vjen puna tek shifrat, ato janë alarmante dhe tregojnë problematikën e thëllë që shpesh herë shkakton edhe viktima. *Në 48 orët e fundit në polici janë denoncuar 25 raste të dhunës në familje, ndërsa tetë persona janë vënë në pranga, raporton “TCH”.

Përveç dhunës fizike ndaj bashkëshortes ka edhe raste të dhunës ndaj pjesëtarëve të tjerë të familjes si motrës, vëllait apo prindërve. Madje, në Sarandë një 29-vjeçar ka thyer edhe urdhrin e mbrojtjes të lëshuar për nënën e tij dhe e ka dhunuar sërish atë.

Opinioni në Shqipëri u trondit me vrasjen e gjyqtares Hafizi nga bashkëshorti i saj, derisa edhe femra të tjera të rrezikuara kanë kërkuar ndihmën e institucioneve. // a info

 
Top