Rreziku i "Importimit" te ideve.

158408436_10223928962390804_6033708720942514134_n.jpgNjerezit ndodhen nen nje Game te Madhe "bombardimi" te Informacionit .

Prandaj shume prej tyre behen "viktima" te Manipulimit "ambiental" . E quaj "ambiental" sepse varet nga vendi ku nje Individ jeton dhe Rrymat Ideologjike qe dominojne ate vend .
Psh : Kohet e fundit , ne Shqiperi po behet nje Prapagande Anti-Iluminati & Anti -Masone. Keto prapaganda po Investohen kryesisht nga AZIA , nepermjet EKSTREMIZMIT FETAR.

Disa Intelektuale kane rene viktime e ketij Ekstremizmi Fetar dhe Mediokriteti i tyre nuk lejon qe te kuptojne qe gjithshka ne Shqiperi Leviz nepermjet nje "mekanizmi te padukshem" Manipulativ - Opinionist. Asnje prej ketyre nuk ka bere nje Studim te rrenjesishem mbi ILUMINATIN apo MASONET , Historikun , Influenca, Sherbimet ne Shoqerine qe nga koherat Antike e deri ne ato Moderne. Gjithshka bazohet mbi disa "libra" qe ata lexojne ose "site" ne YouTube. Por cila eshte nje forme e manipulimit ?

N.q.s. mbi Masonerine jane botuar 100 libra , ku 90 - flasin mire dhe 10 flasin keq, dikush prapagandon dhe Publikon vetem 10 -Librat qe flasin keq, por asnje nga 90-librat e tjere . Ky quhet ORIENTIM & MANIPULIM i Publikut. Pse ndodh keshtu ? Ka disa arsye :

1- Komercializmi
2- Impresionizmi ( Egoja per te bere pershtypje tek Turmat )
3 - Tregu INTELEKTUAL ( Duke ditur qe ne Shqiperi ka Injorance & Ekstremizem Fetar ne rritje , ka Tendence per t'iu pershtatur ketij "tregu" ).

Por pse nuk flasin qe :
1-SPITALET qe mbajne Emra Shenjtoresh ne Perendim ( St.Mary , St John , St Mathew etj ) jane Spitale kryesisht te ndertuara me Financime & Kontribute te MASONEVE.
2- Shume Masone sherbejne ne Sherbimet Sekrete , Militare, Humanitare , qe shume prej tyre jane vrare duke Sherbyer ne Misione , per nje Bote me te mire, per te garantuar Ty "rutinen" e jetes tende.
3 - Masone Arkitekte qe kane ndertuar Ura-Gjigande , Katedrale , Rruge , Shpikje Teknologjike , qe ta beje Jeten tende me Komode.
E sa , e sa Sherbime te tjera ne Komunitet.
4- Masone qe ofrojne ne vit Miliona Euro per Sherbime Humanitare.

Por ne Shqiperi kur flet per te "liga" behesh Interesant , jo kur flet per te "mira".

Duhet te kuptojme qe PUBLIKU i GJERE nuk ka "filtra-karboni" ne Tru , prandaj nuk e "filtron" dot nje INFORMACION por e merr te mire-qene.
Le te marrim rastin e Bill Gate. Per nje Periudhe Kohe te gjate YouTube dhe Rrjetet Sociale e sulmuan ashper B.Gate. Vaksinat , Autizmi , Reduktimi i Popullates etj. Por nuk mendohet vetem me nje " ane te Medaljes" sepse Medalja ka 2-ane.

Disa komentuesve ne nje shkrimin tim i shtrova nje Pyetje :
N.q.s. ELITA , don te "vrase" Njerezimin me Ilaçe & Vaksina , perse nuk vendos nje MJEK ( qe njeh mire Helmet -Farmaceutike ) ne Krye te Proçesit por vendos nje Njohes te KOMPIUTERIT ???
( Ne fakt Pergjigjia egziston tek vete Pyetja).

Nderkohe komentuesit filluan te leviznin " ingranazhet e Trurit " dhe te kuptonin Misterin. Kush eshte Misteri ??? Qe per here te pare Njerezimi nuk do te perballet më vetem me Baktere & Viruse Biologjike por dhe me Viruse me Natyre - DIXHITALE , Viruse qe vijne nga Pajisje-Teknologjike. Per kete arsye B. Gate eshte ne Krye te Proçesit , qofte dhe te Vaksinimit por nuk duhet qe "dëmi-kolateral" te inkriminoje Proçesin.
ELITAT bejne Plane & Pergatitje per REALITETE qe do te perballemi mbas 100 apo 200-vjetesh dhe qe e Tashmja nuk i kupton dhe nuk i shpjegon dot.
Prandaj eshte e rrezikshme te IMPORTOSH - IDE ose Opinione qe nuk i analizon dot. Nga ana tjeter mos "perpunimi" i Informacionit dhe mos-perdorimi i TRURIT si Organ , mund ta ktheje Trurin si " Zorra-Qorre" , nje Organ qe egziston por nuk hyn ne pune ......................

"Gjyqet nuk behen vetem me "Prokurore" qe shajne , akuzojne dhe nxijne gjerat , por aty ka dhe Avokate-Mbrojtes , qe mendojne Ndryshe mbi Akuzat". Prandaj duhet te mesojme çfar eshte BALANCA.

/ J.Koco
 
Kjo e kthimit te trurit ne "zorre qorre" me pelqeu shume. Mua me lodh gjithe ky lem informacioni dhe fakti qe duhet te lexoj shume dhe perseri te verteten mumd te mos ta di, me ka bere qe mos lexoj me shume...mbase ky eshte edhe qellimi. Na konfuzojne me qellim per te na bere indiferente dhe keshtu pastaj arrihet dhe manipulimi.
 
Problemi ne kohen e sotshme qendron se;
Informacioni qarkullon i perpiluar shkrut dhe keq.
Njerzit nuk jane me te interesuar, te gjejne burimet e sakta dhe te plota informacioni.
I jane larguar biblotekave,librave etj etj.
Duke u keqformuar me informacione dhe opinione te cunguar ,rrjedhimisht behet dhe me lehte `preha` e disa carceve per te krijuar rrymat ekstreme dhe percarjet ne shoqeri.
 
Top