Reflektoni đŸ€”

Zanafilla 6:1-4

6-Kur njerëzit filluan të shumohen mbi faqen e dheut dhe u lindën atyre vajza,
2-djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që i zgjodhën vetë.
3-Dhe Zoti tha: "Fryma im nuk do të hahet gjithnjë me njeriun, sepse në shthurjen e tij ai nuk është veçse mish; ditët e tij do të jenë, pra, njëqind e njëzet vjet".
4-Kishte gjigantë mbi tokë në ato kohë, madje edhe më vonë, kur bijtë e Perëndisë iu afruan bijave të njerëzve dhe këto u lindën atyre fëmijë. Ata janë heronjtë që jetuan në kohët e lashtësisë, janë njerëzit e famshëm të këtyre kohëve.
đŸ€”đŸ€”đŸ€”
Kush janĂ« nefilim đŸ€”đŸ€”
Nephilim-2.jpg
NĂ« kĂ«tĂ« temĂ« mund tĂ« postoni çdo gjĂ« qĂ« na fton tĂ« reflektojmĂ« mĂ« thellĂ«. đŸ€”
 
Ndersa mua automatikisht nga titulli mu kujtua surja Rrahman ne Kuran, ku pasi Zoti liston fenomene mbi madheshtine e Tij, fenomene qe ne i shohim cdo dite, na ngren pyetjen ne: Dhe cilen te mire nga Zoti juaj e mohoni?!
Po e sjell si link, kush ka deshire mund ta lexoje :)

Motori kërkues i Kur'anit dhe haditheve, kërko ajete dhe hadithe shpejt dhe lehtë

p..s Teme e bukur Laur :)
Nga shtatori kur te lirohem ca nga puna do vij te postoj serish. Me pelqen te reflektoj mbi cdo gje, sidomos mbi sjelljen njerezore pasi eshte dhe me e prekshmja. Para ca kohesh psh. me beri pershtypje dicka qe me thane. Ai kishte interpretuar XY situate, dhe po ma tregonte pa e ditur qe une e dija si ishte puna. Interpretimi ishte totalisht pa lidhje me realitetin e asaj gjeje. Gjithe dita ate dite me ndejti tek imagjinata njerezore, tek konfidenca qe ne ndonjehere i japim intuites tone, pavaresisht se asgje nuk e kemi te sigurte, etj etj.. nje zinxhir i gjate dmth :D

Do rikthehem! :)
 
Thua të jetë e vërtetë se, Zoti dërgoi profetë atje ku kishte më shumë nevojë?
Kur do e kemi njĂ« shqiptar/e? 🧐
 
Po reflektoj nĂ« 55:10 @Soulmind đŸ€”
And the earth He has put down (laid) for Al-Ana'm.) Allah raised the heavens and put down, or laid, the earth and balanced it with firm mountains, so that it would be stable for its residents that live on it, i.e. the various types and kinds of creatures, different in species, shape, color and language. Ibn `Abbas, Mujahid, Qatadah and Ibn Zayd said that Al-An'am means the creatures
nga Ibn Kethir ne mos gabohem
 
And the earth He has put down (laid) for Al-Ana'm.) Allah raised the heavens and put down, or laid, the earth and balanced it with firm mountains, so that it would be stable for its residents that live on it, i.e. the various types and kinds of creatures, different in species, shape, color and language. Ibn `Abbas, Mujahid, Qatadah and Ibn Zayd said that Al-An'am means the creatures
nga Ibn Kethir ne mos gabohem
"Ai edhe tokën e bëri të shtrirë për krijesat."

Reflektim.! Jo interpretim đŸ™‚đŸ€—
 
"Ai edhe tokën e bëri të shtrirë për krijesat."

Reflektim.! Jo interpretim đŸ™‚đŸ€—
Reflektim mbi foljen wedaa jo mbi perkthimin ne shqip 😅
Dikush mund te thote dhe se toka eahte e sheshtw, Lol, por une me sa e njoh foljen nenkupton e shtriu, e beri si vendqendrim...
 
Top