• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

epo mire tani k'to Dijetaret po haen me shkencen ne k'te rast apo jo ? :D
Me fal, parashtroje pyetjen me mire, nuk po e kuptoj ?

"Po hahen" ??? Si po hahen ?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Ka shume lidhje. Pasiqe Islami nuk eshte vetem nje religjion i thjeshte, por dicka me shume. Eshte planprogram i hartuar nga Krijuesi per krijesat. Shkenca mund t'gaboje, por feja Kurre.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

c'fare lidhje ka pra meqe Kurani nuk thote asgje ne lidhje me k'te?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

c'fare lidhje ka pra meqe Kurani nuk thote asgje ne lidhje me k'te?
Une me duket se po flas gjuhen e njerezve. Se sa arrin ta kuptosh kete gjuhe, nuk e di, por kam nje pershtypje se nuk i lexon fare pergjigjet. Nqfs nuk thote Kur'ani asgje, thote Sunneti (hadithet). Ja ta marr nje shembull, qe ta kesh me te kjarte. Psh: Ne Kur'an nuk ceket droga fare. Nqfs nisemi nga ky fakt, droga eshte e lejuar, dhe nuk ka kurrcfare ligji Islam per droge. Por, kur i referohemi Sunnetit te Muhammedit a.s., atje do shohim se ekziston nje Hadith (thenje) e Profetit Muhammed a.s. qe thote: "Cdo gje qe te deh, eshte haram". Pra, duke u bazuar ne kete thenje, edhe droga eshte bere Haram/e ndaluar, per shkak se te deh, njesoj si alkooli qe te deh. Me ceshtje te tilla, mirret burimi tjeter i sheriatit, qe eshte me rradhe i 3-ti, e qe quhet KIJAS apo analogjia. (e ceka me heret se ka burime tjera te Sheriatit). Pra, edhe kete rrol e kane dijetaret. Por si duket ty krejtesisht ndryshe po ta kap truri !
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

po ti c'ke qe irritohesh, une dua te jem sa me e qarte qe t'ju kuptoj qarte, persa i perket parimit dhe obligimit te Kuranit :)
edhe jam e qarte qe Islami apo c'fo lloj feje tjeter eshte dicka me shume se thjeshte religion, ( propaganda , politika ) dhe me vjen mire qe edhe ti je i qarte ne k'te rast :)

Gjithsesi Hadith eshte dakort me raste te tilla, pra thote sipas rastit, po sigurisht c'fare do thote tjeter :)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

po ti c'ke qe irritohesh, une dua te jem sa me e qarte qe t'ju kuptoj qarte, persa i perket parimit dhe obligimit te Kuranit :)
edhe jam e qarte qe Islami apo c'fo lloj feje tjeter eshte dicka me shume se thjeshte religion, ( propaganda , politika ) dhe me vjen mire qe edhe ti je i qarte ne k'te rast :)

Gjithsesi Hadith eshte dakort me raste te tilla, pra thote sipas rastit, po sigurisht c'fare do thote tjeter :)
Nuk irritohem por cuditem se pergjigjet i ke me lart, dhe ben perseri pyetje. Se cfare eshte Islami sipas jush, politike apo cfare tjeter me shume, nuk eshte tema e duhur ketu. Po pate ndonje pyetje tjeter, bujrum !
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

une drejtohem gjithmone duke u bazuar ne Kuran, dhe prandaj u zgjat e u stergjat pasi kshu sic thua ti i di vete se c'fare thone :)

Po per perdorimin e mbrotjes te shtatzanise c'fare thote Kurani lejohen apo jo ?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

une drejtohem gjithmone duke u bazuar ne Kuran, dhe prandaj u zgjat e u stergjat pasi kshu sic thua ti i di vete se c'fare thone :)

Po per perdorimin e mbrotjes te shtatzanise c'fare thote Kurani lejohen apo jo ?
Mvaret nga qellimi qe cifti ka. Ndalohet nqfs mbrohet nga shtatzania per shkak te frikes nga varferia, furnizimit dhe pamundesise ne mbajtjen e femijeve materialisht. Pastaj eshte e ndaluar te pengohet shtatzania me forma me t'cilat nderpritet aftesia e lindjes plotesisht (si psh sterilizimi i femres apo mashkullit). Thene ndryshe, eshte kusht qe t'perdoren mjetet qe jane me kohe te afatizura. Poashtu eshte e ndaluar t'pengohet shtatzania pa pelqimin e te dyja paleve. Psh gruaja nuk ka te drejte t'perdore tableta kontraceptive pa lejen e burrit, apo burri te aplikoj forma te ndryshme per pengimin e shtatzanise pa lejen e gruas etj.

Si perfundim, lejohet perdorimi i t'gjitha formave dhe metodologjive te ndryshme per pengimin e shtatzanise, pervec lidhjes se tubes (e cila behet me ane te operacionit), metode e cila ndikon ne sterilitetin e femres pergjithmone, e kjo eshte e ndaluar rreptesisht. E njejta gje vlen edhe per burrin.
Argument qe lejohet pengesa e shtatzanise eshte tradita e Muhammedit a.s., ku ka disa hadithe qe na tregojne se gjate kohes se Muhammedit a.s., ka qene nje metode qe quhej "AZLI", pra = gjate aktit ****ual, mashkulli hedh spermen jashte vagines.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

me gjithe respektin qe kam ndaj teje, a ka mundesi te me thuash a lejohet ne Kuran apo jo ?
Pra ne Kuran lejohet perdorimi i mbrotjes ndaj shtatzanise ?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

me gjithe respektin qe kam ndaj teje, a ka mundesi te me thuash a lejohet ne Kuran apo jo ?
Pra ne Kuran lejohet perdorimi i mbrotjes ndaj shtatzanise ?
“Ju mos i mbytni fëmijët tuaj nga frika e varfërisë, se Ne ua sigurojmë furnizimin atyre dhe juve..." ( Kurani: El Isra/ 31 )

Ky ajet, ka te beje me abortin apo pengimin e shtatzanise, per shkak te frikes se varferise e te ngjajshme. Perseri, kthehemi tek Sunneti, si burim i Sheriatit. Sunneti e qarteson mesazhin hyjnor. Ne Kur'an ceket te falemi, por nuk ceket si te falemi ? Sunneti/hadithet tregojne menyren. Ne Kur'an ceket zeqati, por nuk ceket sa % e pasurise ? Hadithet tregojne se duhet 0.2 % nga pasuria vjetore, e keshtu me rradhe. Edhe ne ajetin e lartpermendur, nuk ceket ne menyre te drejtperdrejte, por ekzistojne hadithet qe e qartesojne. Andaj kot nuk thash ne fillim se Islami ka 2 burime, kuptoje fjalen BURIM, ku mbeshtetet. Po te ishte vetem Kur'ani, nuk do te mjaftonte. Ata te cilet punojne vetem me Kur'an, duke anashkaluar Sunnetin e burimet tjera te sheriatit, jane sekt qe quhet "Kur'anijjun" (Kuranistat te themi), e qe jane te devijuar.
Nuk mund te paramendohet jeta e muslimanit vetem me Kur'an. Ne Kur'an ceket prerja e dores per vjedhesin (sipas sheriatit Islam), por nuk ceket sa duhet t'i prehet, deri ku, kushtet etj ! Hadithet e cekin menyren, kushtet dhe t'gjitha ne detaje.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Pra ne Kuran eshte e ndaluar!

Pse Kurani nuk ndiqet ashtu sic shkruhet dhe lexohet nga vete ju besimtaret Mysliman te obliguar ndaj Kuranit ????
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Po, sic e ceka me lart (lexoi mire pergjigjet, e kupton deri ne fund, mos nxito) ! Mvaret nga qellimi qe cifti ka per pengese te shtatzanise. Nqfs pengohet shtatzania per shkak te frikes sic e ceka me heret, nje menyre e tille e pengeses eshte e ndaluar, ashtu sic eshte permendur edhe ne ajetin Kur'anor qe e solla me lart.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Me vjen keq Lover, por ne Kuran eshte e ndaluar!

Tani ti do thuash qe Sigurisht shume gjera jane shkruar si ne boten e perrallave dhe nuk perputhen me te verteten e sotshme pas kaq e kaq shume shekujsh, dhe sigurisht edhe vete besimtaret e k'tij libri te bekuar do bien ne kundershtim me te, dhe nuk flas vetem per Kuranin, por edhe libra te feve te tjera,
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Ne rregull, ky eshte mendimi juaj, dhe sigurisht nuk perfaqeson as Islamin e as parimet Islame. T'Pershendes::cool::
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Une nuk shoh pyetje askund. Me aq sa di, pyetja perfundon me pikepyetje apo ? Pyetja nuk parashtrohet duke u pergjigjur vet, se cfare do thote i pyeturi pas pyetjes !
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

kt'eee.........
Ah me fal, kete nuk e kisha pare. Mendoja se ne postimin e fundit, ke bere pyetje, e qe une nuk pash !

Kurani, vetvetiu nuk mund t’i mesoje apo t'i udhezoje lexuesit e tij, sepse ekzistojne mjaft mundesi te keqkuptimit & keqinterpretimit te saj, prandaj eshte e domosdoshme qe mesimet e Kuranit te merren nga Profeti Muhammed a.s. dhe pasardhesit e tij. Si rezultat i keqkuptimit apo keqinterpretimit, ekzsitojne edhe te atille qe nuk e pasojne/ndjekin Kur'anin Famelarte, ose e ndjekin, por ne menyre te gabuar, ose se ndjekin fare.
Zoti krijoi njeriun dhe e la te lire ne kryerjen e veprave, pra i dha alternative zgjedhjeje. Sic thote Zoti ne Kur'an:

" Ne e udhezuam ate ne rruge te drejte,e ai do te jet mirenjohes ose perbuzes." ...
 

GLOOM

Catch me if you can...
Pe: Pyetje drejtuar besimtareve musliman

Loverdjali si perfundim,feja nuk lejon farezimin artificial apo e kuptova une gabim?
 
Top