Poezi Islame

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Poezi nga "Divani" Imam Shafiut

E mos prit që kopraci të falë ty
Ujë për etjen në zjarr s'ka për ty
Nga çlodhja racioni nuk pakësohet
as me mundim, rrizku nuk shtohet
Nëse zemrën ke ngopur, s'ke nevojë
me mbretin e botës, je njëlloj
Kujt vdekja i zbret në oborr, ka mortje
as toka as qielli s'e marrin në mbrojtje
Allahu tokën e bëri të gjërë
por kur kryhet vendimi s'ka vend të të nxërë
Lëre kohën, me shpresë kot të mban
s'ka ilaç nga vdekja që të bën derman
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Bëjmë me faj kohën


 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Ty të dorëzohem o Zoti im, të dorëzohem
Pendohem për cdo mëkat që bëj, pendohem
Të kërkoj shpëtim nga cdo mëkat, se Ti je Mëshirplotë
Pendimpranues dhe i Butë, në këtë botë të kotë
Me mëshirën, faljen dhe butësinë Tënde mos më refuzo
Më prano, o Ti që e pranon pendimin, mos më dëno
Hapi dyert e qiellit dhe mirëpriti lutjet tona
Ato të mëngjesit, të pasdites dhe të orëve të vona
Ti e sheh gjendjen time dhe e njeh dobësinë time
Ti qe je Mbikqyres dhe i Gjalle, pergjigju lutjes sime
Amin
(K.S)


71656266_454622838483669_3879591315062652928_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Thotë imam Shafiu në divanin e tij:


Lëre vendlindjen në kërkim të fisnikërisë
për pesë gjëra udhëtimi do të leverdisë
largimit të brengës dhe të fituarit e jetesës
diturisë, kulturës dhe shoqërisë së besës
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
Nuk ka hije pa patur dritë
ku ka dritë ka edhe hije ...
Nuk ka dashuri pa dashur Zotin
Një zemër që mban Zotin,
nuk ndjen tjeter veç dashuri ...
Nuk ka bukuri pa ngjyra
ku ka ngjyra ka edhe bukuri ...
Nuk ka ngrohtesi pa diell,
ku hyn dielli, ka sherim...
Nuk ka lehtesi pa lutje,
kush bie ne sexhde,
mund te ngrihet nga cdo gje!
B. B
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
Sonte luhet koncerti "Nata"
nen dirigjimin e dritave te qytetit ndezur.
Notat e pentagramit karshi njera tjetres
mbajne peng mijera enderra te zgjuara,
Perdet mbyllen ngadale me shikimin
zgjatur neper fund rrugen e larget.
Llambushkat e vogla varur zbusin terrin e rrugices se ngushte.
Melodia e heshtjes thyhet nga kercitja e lapsave ne qiell,
qe shenojne lutjet e zemrave te zgjuara.
Shtrengoj fort bileten ne duart akull te djersitura,
duke shpresuar qe numri i karriges sime
te jete ne rreshtin e pare!
 
Redaktimi i fundit:

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
MËRGIMTARI


Vargje të nipit të Imam Aliut r.a mbi udhëtarin e kësaj bote.


Nuk janë Shami dhe Jemeni vende të mërgimit
Mërgimi i vërtetë është drejt varrit dhe qefinit
Udhëtimi është i largët e ushqimi s’më mjafton
Forca më është dobësuar e vdekja po m’kërkon
Kam mbi supe mëkate të cilat nuk i di
Veç Allahu i ka ditur në dukje e fshehtësi
Më ka lënë në jetë sa i butë është treguar
Kur shtoheshin mëkatet Ai i ka mbuluar
Sa orë edhe ditë kalojnë pa pendim
Pa u mërzitur, pa qarë dhe pa frikësim
Unë vetë i mbylla dyert gjithnjë duke mëkatuar
E syri Allahut përherë më ka shikuar
Ah, për gabimin e shkruar n’pakujdesinë që shkoi
E më pas keqardhjen që zemrën ma përvëloi
Më lër të vajtoj për vetveten time
E kohën të kaloj me kujtime e hidhërime
Tashmë lëre qortimin o ti që më qortoje
Sikur ta dish se ç’kam do më arsyetoje
Më lër të derdh lotë, lotë pa pushim
Ndoshta një pikë loti është shkak për shpëtim
Ja tek jam i shtrirë, mbi shtrat më rrotullojnë
Duart e familjarëve të cilët më rrethojnë
Janë mbledhur rreth meje, dikush po loton
Dikush po qan me zë e dikush po m’vajton
Kanë sjellë edhe mjekun t’më shohë e kurojë
Por mjekësia sot s’mund të më shpëtojë
Trupi u bë gati e vdekja m’u afrua
Hiç pa mëshirë po më merr edhe mua
Shpirtin ma morën pas gargarës së dridhur
Në atë moment pështyma mu bë shumë e hidhur
Sytë mbi mbyllën dhe të gjithë shkuan
Të më blejnë qefinin disa u larguan
Njëri prej të dashurve me vrap nxitoi
Të sillte një larës të më lajë e pastrojë
Dhe erdhi një burrë për të më pastruar
Më zhveshi nga rrobat e më la të vetmuar
Më vendosën mbi rrasa ashtu i shtrirë
Dhe bënë gati ujin për të më dëlirë
Me ujin që rridhte tri herë më lanë
– Qefinin bëni gati – thirri dikush matanë
Pa mëngë më veshën një rrobe të lirë
S’më lanë lanë si ushqim vec erës së mirë
Më nxorrën nga kjo botë oh sa trishtim
S’mora gjë me vete në këtë udhëtimin tim
Katër burra më mbajtën e të tjerët rrinin
Pas tyre të heshtur nga pas më përcillnin
Më nxorrën përpara pastaj u larguan
T’më falin xhenazen pas imamit u rreshtuan
Më falën një namaz pa sexhde e ruku
Me shpresë tek Allahu t’më falte këtu
Pastaj ngadalë në varr brenda më zbritën
Gropën e varrit për mua përgatitën
Ai që ishte pranë fytyrën ma zbuloi
Loti që i rrodhi sa shumë më lëndoi
U çua aty pranë i vendosur qëndroi
Gropën e varrit me rrasa mbuloi
Hidhni dhe mbi të, tha duke shpresuar
Të jetë te Mëshiruesi njeri i mëshiruar
Në errësirën e varrit pa babë edhe nënë
Pa motër e vëlla aty më kanë lënë
I vetëm fillikat oh sa mjerim
Për këtë ndarje ku s’kam as punë për shpëtim
Munkeri dhe Nekiri sapo m’u afruan
Me pamjen e tyre sa shumë më tmerruan
Veç tek Ti shpresat, më fal o Zoti im
Se sot jam një peng i mëkatit tim
Familja e ndau të gjithë pasurinë
Ndërsa mua mëkatet më rëndojnë mbi shpinë
Me një burrë tjetër gruaja u martua
E la të komandojë ç’më përkiste mua
Fëmijët të gjithë i vuri në shërbim
Dhe pasurinë e morën pa çmim e mundim
Me bukuritë e kësaj bote ti mos u mashtro
Se ç’bëri kjo botë me njerëzit shiko
Shiko çdo njeri që botën sundoi
A mori gjë me vete pasi nga bota shkoi?!
O mbjellës i së mirës, të mirën do korrësh
O mbjellës i së keqes, të keqen do shohësh
Kënaqu nga kjo botë me çka posedon
Sikur të kesh shëndetin ty të mjafton
Largohu nga mëkatet, mundohu të fitosh
Kënaqësinë e Allahut me punët që do të veprosh
Në Sham dhe Jemen, aq sa vetëtima shndrrit
Salat dhe selam pastë Pejgamberi ynë
Dhe falënderimet qofshin vetëm për Krijuesin
Dhuruesin e të mirave, Falësin, Mëshiruesin.


Përktheu nga gjuha arabe dhe përshtati në shqip: Mustafa TERNIQI
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Screenshot_3.png
 
  • Më pëlqen
Reactions: NGU

NGU

Wild child full of grace
V.I.P
Kur t'i besh gjynah Allahut...
mos ha nga rrisku i Tij!
A eshte e drejte te ushqehesh nga Ai
e pastaj te besh padrejtesi?

Po deshe ta kundershtosh Allahun
dil jashte mbreterise se Tij!
A eshte e drejte ta kundershtosh Ate
e pastaj te jetosh ne mbreterine e Tij?

Nese do te tregohesh
i pabindur ndaj Allahut
mos bej gjynahe
aty ku mund te shikoje Ai!

Nuk eshte e drejte te jetosh ne Mbreterine e Tij
te hash nga rrisku i Tij
e te besh gjynahe
aty ku mund te shikoje Ai!

Kur te vije meleku qe merr shpirtrat
kerkoji leje derisa te pendohesh e te kthehesh tek Ai!
Ate engjell nuk mund ta perzesh dot
ndaj pendohu perpara se te vije!

Ne diten e Kijametit
kur Allahu te urdheroje:
'Ata qe kane bere gjynahe
ne Xhehenem te shkojne!'

Ti mos prano
edhe pse te urdherojne!
por dije se atje
fjalen s'ta degjojne!

Ndaj mendohu mire
para se t'i besh gjynah Allahut,
gjithmone kujtohu..
dhe per cdo gjynah qe ke bere
Pendohu!
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Zot, ty te qofshim fale
Te falenderoj por me duket pak
Ndihem si i vdekur edhe pse jam gjalle
Obligimeve nuk po iu dal hakk

Te lutem me fal dhe me meshiro
O me i Meshirshmi, Meshirues
Tek ti pendohem, me udhezo
Ti qe je Pendim Pranues

Pa ty jam i humbur dhe s'kam jete
Pa ty cdo gje me duket e kote
Rrugen per tek Ti, ma bej te lehte

Sa te jem gjalle ne kete bote

K.S 1/31/2020
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Allah, Krijuesi im
Ti je Ai qe ke ne dore shpirtin tim
Ty te adhuroj, dhe per cdo gje te falenderoj
Edhe kur semurem, tek Ti lutjen e drejtoj
Sado qe t'mekatoje, nuk humbi shpresen
Do te permiresohem, ta jap besen
Te betohem se sa te jam gjalle ne kete bote
Nuk do te ndjeki asnje rruge te kote
Pervec asaj te cilen ti na e tregove
Nepermjet profeteve tek ne e solle
Paqja Jote qofte mbi ta, e edhe mbi ne
Te falenderoj o Zot, qe mbere pjesetare ne kete fe


K.S 3/11/2020
 

NGU

Wild child full of grace
V.I.P
O Zot

Kjo botë e mallkuar na bën të qajmë me lot,
njerëz të droguar, të sëmurë e të harruar.

Vajza të reja të mitura e të shitura,
të robëruara, të zhveshura e të shkatërruara.

O Zot, kjo botë e mallkuar
na bën të qajmë me lot.

Po ti o njeri, kthehu te ai Perëndi
zbatoji urdhrat e Tij, e ai do të na japë
liri, mirësi dhe dashuri.

Mos ta dëgjojmë shejtanin, se ai na shlyen imanin
na vë në terr e na çon në ferr.

O Zot na bëj të mundur t'i zbatojmë
urdhrat e hazreti Muhamedit,
e të na i hapësh tetë dyert e Xhennetit.

O Zot na ndihmo që mos të derdhim lot
na ndihmo në këtë dhe në tjetrën botë.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Ty të dorëzohem o Zoti im, të dorëzohem
Pendohem për cdo mëkat që bëj, pendohem
Të kërkoj shpëtim nga cdo mëkat, se Ti je Mëshirplotë
Pendimpranues dhe i Butë, në këtë botë të kotë
Me mëshirën, faljen dhe butësinë Tënde mos më refuzo
Më prano, o Ti që e pranon pendimin, mos më dëno
Hapi dyert e qiellit dhe mirëpriti lutjet tona
Ato të mëngjesit, të pasdites dhe të orëve të vona
Ti e sheh gjendjen time dhe e njeh dobësinë time
Ti qe je Mbikqyres dhe i Gjalle, pergjigju lutjes sime
Amin
(K.S)

71656266_454622838483669_3879591315062652928_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Kujtese...

( - Pjese nga divani i Imam Shafiut r.a. - )

Behu i devotshem ndaj Zotit, ne qofte se je hutuar !
Te mirat ty t'i sjell nga dicka e pamenduar.
Pse valle ke frike varferine? Zoti furnizon,
ka ushqyer zogun dhe peshkun kur noton.
Dhe kush kujton, se te mirat vijne me egersi,
s'do kish ngrene gje pellumbi, me skifterin ne liri !
Zemermire ne kete bote behu, se ti nuk e di,
a jeton nga mbremja deri sa te dale dielli.
Sa te shendoshe kane shkuar, pa bere "uf" e "i"
dhe sa te semure jetuan ditet ne vetmi?
Sa te rinj kane fjetur, duke qeshur jane zgjuar
pa e ditur, se pas qeshjes Zoti vdekjen u ka derguar...
Mos harro, se ne kete bote s'je vecse udhetar

dhe neser do te kthehesh te gjysherit me baballare ! -

Pjese nga divani i Imam Shafiut r.a. - (Perkthyer per here te pare ne gjuhen shqipe)
 

NGU

Wild child full of grace
V.I.P
PENDIMIN NA PRANO

Mëkatet shpirtin ma kan n’xi
për t’keq peshorën ma kan rëndu
A ka kush në këtë jetë
shpirtin tim me ma qetsu.

Askush nuk mu përgjigjë
Që mëkatet t’mi fal mu.
Përpos Teje ja All-llah
Mëkatfalës Ja Gafurr.

Shpresa fundit që m’ka mbet
Tek TI gjeta një derë të gjerë
Derë e gjerë e pendimit
me mëshirë na mirë pret.

Na mëshiro
Falenderimi veq Ty takon
Për dyer t’gjera të pendimit
Ku lind deilli perendon.

Mëshira. jote mbulon gjithqka
T”lutemi na mëshiro
Na i fal mëkatet tona
Pendimin na prano

Lutem mëngjes lutem mbrëmje
na prano këtë Pendim
Na pastro shpirtat tone
Ja Rrahman Ja Rrahim

Askush n’këtë botë nuk ka mbet
Që të gjithë po kthehen prap
Do të kthehemi atje .
Nga atje nga kemi ardh

Q’keni njerzë qfarë pritni Qfarë mendoni?
Hapeni sytë mos u vërboni
Kjo dynja mos t’ju mashtroj
Koha e saj shume shpejtë kalonë

J.G
 
Top