Paulo Coelho: manuali i luftetarit te drites

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Cdo luftetar i drites ka pasur frike
te perballet me nje luft.
Cdo luftetar i drites ka tradhtuar
dhe genjyer ne te kaluaren.
Cdo luftetar i drites ka marre nje rruge
qe nuk ishte e tija.
Cdo luftetar i drites ka vuajtur
per gjera pa rendesi.
Cdo luftetar i drites ka menduar
se ai nuk ishte luftetar i drites.
Cdo luftetar i drites ka deshtuar
ne detyrat e tij shpirtetore.
Cdo luftetar i drites ka thene "po"
kur donte te thonte "jo".
Cdo luftetar i drites ka lenduar
dike qe e donte.​

Prandaj ai eshte nje luftetar i drites: sepse ai ka kaluar neper keto pervoja dhe nuk e ka humbur shpresen per te qene me i mire.

"Kur harku im eshte i terhequr", i thot Herrigel mesuesit te tij zen, "vjen nje moment qe ndjej qe nese nuk e leshoj menjehere, do te humbas vrullin".
"Per sa kohe do qe perpiqesh te arrish vetem momentin ne te cilin do gjuash shigjeten, nuk do te mesosh kurre artin e shigjetareve", thot mesuesi. "Ajo qe shqeteson saktesine e gjuajtjes eshte vullneti i tepert dhe i vrullshem i shigjetarit".

Ndonjehere nje luftetar i drites mendon:
"Ate qe nuk do arri ta bej une, nuk do te behet kurre."
Nuk eshte kshu: ai duhet te veproje por gjithashtu duhet ti lejoje Universit te nderhyje ne momentin e duhur.

Luftetari e di qe askush eshte nje ishull.
Ai nuk mund te luftoj i vetem. Cilado qofte plani i tij, varet nga persona te tjere. Duhet te diskutoj strategjine e tij, te kerkoj ndihm dhe, gjat momenteve te pushimit, te kete dike qe ti tregoj historite e betejes rreth zjarrit.

Ai nuk lejon qe te tjeret te ngatarrojne kameratizmin e tij me pasigurine. Eshte trasparent ne veprimet e tij dhe i fshehte ne plane.
Nje luftetar i drites kercen me shoket por nuk fajeson kurre askend per hapat e tij.


Dedikuar nje luftari drite @Darius ?
 

Darius

DENY IGNORANCE
Cdo luftetar i drites ka pasur frike
te perballet me nje luft.
Cdo luftetar i drites ka tradhtuar
dhe genjyer ne te kaluaren.
Cdo luftetar i drites ka marre nje rruge
qe nuk ishte e tija.
Cdo luftetar i drites ka vuajtur
per gjera pa rendesi.
Cdo luftetar i drites ka menduar
se ai nuk ishte luftetar i drites.
Cdo luftetar i drites ka deshtuar
ne detyrat e tij shpirtetore.
Cdo luftetar i drites ka thene "po"
kur donte te thonte "jo".
Cdo luftetar i drites ka lenduar
dike qe e donte.​

Prandaj ai eshte nje luftetar i drites: sepse ai ka kaluar neper keto pervoja dhe nuk e ka humbur shpresen per te qene me i mire.

"Kur harku im eshte i terhequr", i thot Herrigel mesuesit te tij zen, "vjen nje moment qe ndjej qe nese nuk e leshoj menjehere, do te humbas vrullin".
"Per sa kohe do qe perpiqesh te arrish vetem momentin ne te cilin do gjuash shigjeten, nuk do te mesosh kurre artin e shigjetareve", thot mesuesi. "Ajo qe shqeteson saktesine e gjuajtjes eshte vullneti i tepert dhe i vrullshem i shigjetarit".

Ndonjehere nje luftetar i drites mendon:
"Ate qe nuk do arri ta bej une, nuk do te behet kurre."
Nuk eshte kshu: ai duhet te veproje por gjithashtu duhet ti lejoje Universit te nderhyje ne momentin e duhur.

Luftetari e di qe askush eshte nje ishull.
Ai nuk mund te luftoj i vetem. Cilado qofte plani i tij, varet nga persona te tjere. Duhet te diskutoj strategjine e tij, te kerkoj ndihm dhe, gjat momenteve te pushimit, te kete dike qe ti tregoj historite e betejes rreth zjarrit.

Ai nuk lejon qe te tjeret te ngatarrojne kameratizmin e tij me pasigurine. Eshte trasparent ne veprimet e tij dhe i fshehte ne plane.
Nje luftetar i drites kercen me shoket por nuk fajeson kurre askend per hapat e tij.


Dedikuar nje luftari drite @Darius ?
Grazie ? …di Cuore ❤️
??
 
Top