Njoh njerez- Nga Alban Bala

Njoh njerez
Qe fryme nuk kane
E fryme dhurojne per te gjelberuar pemet
Njoh njerez
Qe shpirtin e kane ndezur flake
Per te jetuar ne driten e syve te hapur
Njoh njerez
Qe kendojne pareshtur dhe pse
Lotet i kane gjerdan ne fyt te cdo agimi
Njoh njerez
Qe diellin e shohin ne sy
Dhe henen e mbajne fshehur mes brinjeve
Njoh njerez, te tjere njerez
Qe ujin e blejne
E gjakun e shesin per te jetuar
Njoh njerez
Aq te paqete ne paqe
Sa prishin dhe trazimin e heshtur te te vdekurve
Njoh njerez
Aq te lodhur
Sa nuk kane fuqi as te ndalen me se humburi rrugesh
Njoh njerez
Njerez qe ngjyrosin boten me endrra
Dhe i tregojne padurueshem per te jetuar.
Njoh njerez
Njoh kaq shume njerez..
........

Po ju njihni njerez te tille?!
 
Top