Njeriu sipas Gurdjieff

NeVertiti

~Kohe & Stine~
"Kushti themelor i shumicës së qenieve njerëzore është gjumi; qenia njerëzore është në gjumë, ndërgjegjja e tij është hipnotizuar, hutuar; ai nuk e di kush është, ai nuk e di pse vepron, ai është një lloj makine, një robot, ndaj të cilit gjithçka "ndodh"; ai nuk ka kontrollin më të vogël mbi mendimet, emocionet, imagjinatën, vëmendjen e tij; ai beson se dashuron, dëshiron, urren, dëshiron, por kurrë nuk i di motivet e vërteta të këtyre impulseve që shfaqen dhe ato zhduken si meteorë: ai thotë "Unë jam," Unë bëj "," Unë dua ", duke besuar se ai me të vërtetë ka një ego unitare, ndërsa është fragmentar në një mori qendrash që herë pas here e dominojnë atë; ai mashtron veten se është i vetëdijshëm për veten e tij, por ai nuk mund të zgjohet vetë, ai vetëm mund të ëndërrojë të zgjohet; ai mendon se mund të drejtojë jetën e tij, por ai është një kukull e drejtuar nga forca që i injoron; e kalon tërë ekzistencën e saj në gjumë dhe vdes në gjumë; ai e kalon tërë kohën në një botë subjektive të cilës nuk i shpëton dot; nuk është në gjendje të dallojë realen nga imagjinata; ai harxhon energjitë e tij duke ndjekur gjëra të tepërta; dhe vetëm ndonjëherë e kupton që nuk është i kënaqur, se jeta po i iken, se po humb mundësinë që i është ofruar ".
1606640231685.png
 
Top