• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Njeriu që zotëronte gjysmën e arit të botës, më i pasuri i të gjitha kohërave

MrCool

Lost
1497Të gjithë jemi kureshtar për të ditur se cilët janë njerëzit më të pasur në botë. Përgjigjen për këtë gjë e ka dhënë revista “Forbes’’.
Themeluesi i ‘’Amazon’’, Jeff Bezos vazhdon të mbajë stafetën si njeriu më i pasur në botë. Pas tij renditen Bill Gates dhe Warren Buffett.
Jeff Bezos ka një pasuri që kap vlerën 131 miliardë dollarë. Edhe pasuria e Gates po rritet vazhdimisht, duke arritur në 96.5 miliardë dollarë.
Në vendin e tretë renditet Warrenn Buffett me një pasuri prej 82.5 miliardë. Por edhe pse këta persona zotërojnë pasuri marramendëse, ata nuk renditen në listën e më të pasurve të gjitha kohërave.
Njeriu më i pasur në botë ka qenë Mansa Musa, mbreti i Perandorisë në Mali. Mansa Musa lindi në vitin 1280 në një familje sundimtarësh.
Gjatë sundimit të Mansa Musas, perandoria e Malit kishte gati gjysmën e arit të botës, sipas Muzeut Britanik.

burimi: bota.al
 

Frank

Play!
Egzistenca e ktyre tipave tregon mjerimin ku eshte zhytur pjesa me e madhe vendeve ne boten ku jetojme.
 
Top