Ndërtesa e parë e lëvizshme..

Love

βeℓℓe â๓e
20090312-rotating_tower_dubai_06.png


Ndërtesa e parë e lëvizshme..

Do të jetë ndërtesa e parë e lëvizshme, 80 kate secili të lëvizshëm, kjo do të bëjë të mundur që ndërtesa të ndryshojë formë në mënyrë konstante. Apartamentet e kullës 420 metra të lartë do të mund të lëvizin në 360 gradë, rreth një kolone, me anë të një komande zanore.
Lëvizja do të bëhet e mundur prej 79 turbina eolike gjigande, shpjegon arkitekti David Fisher.
Ndërtesa do të jetë autonome nga pikëpamja energjitike,pra do të prodhojë vetë energjinë që do të konsumojë.
Projekti pritet të realizohet në Dubai dhe në Moskë.
Burimi: fishmedia

 
Top