• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Mbani gjithmonë tri gjëra me vete..

Arfenilla

Themelues i Forumit
Këshilla e plakut të mençur
\

Një njeri kur arriti moshën e pleqërisë i mblodhi djemtë e tij dhe u tha:
- O djemtë e mi! Unë arrita pleqërinë dhe nga gjithë këto vite kam nxjerrë shumë mësime, prandaj o djemtë e mi, para se të vdes, dëshiroj t’ju këshilloj.
- Djemtë e mi! Kjo botë është kalimtare dhe njeriu është vetëm mysafir ne te. Ju këshilloj, kur te jeni në mesin e njerëzve mbani gjithmonë tri gjëra me vete: Një metër, një gurë kandari dhe një gjilpërë.
Djemtë u çuditën me këshillën e babait dhe filluan ta pyesnin.
- Përse ta mbajmë metrin? Pyeti djali i madh.
- Që me te ta matni vendin ku do të rrini në mesin e të tjerëve, tha plaku.
- Po përse gurin e kandarit? Pyeti djali tjetër.
- Ta peshoni me te fjalën para se ta flitni, tha plaku.
- Po gjilpërën? Pyeti djali i vogël.
- Që me te ta thumboni vetën, para se ta thumboni tjetrin, tha plaku .

Mesazhe L.T
 

Jetmira

Antarë i Respektuar
Titulli: Mbani gjithmonë tri gjëra me vete..

Thot nje shprehje, tvjetrit ngoj fjalet e jo p*****et :D
 

Artin

Anëtar i Respektuar
Thot nje shprehje, tvjetrit ngoj fjalet e jo p*****et :D
E drejtë si shprehje, po tani e kemi përmbysur, bëjmë të kundërtën. Tani të vjetrit i quajmë të prapambetur e të gabuar, e dëgjojmë po....ët e të rinjve.
 

Arroganti

Ju hengert Karanovirusi te tenave....🤪🤪
E kush qe morali I fabules....dmth kur ta cajne trapin te tjeret mbaj keto 3 gjera perdori dhe pastaj leri prap te ta cajne trapin? lol

Bo e banalizova temen edhe ketu por eshte e thelle si mendim gjithsesi kjo qe sapo shtova... 😝😉
 
Top