• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Materiali me i lehte ne bote, me i lehte se vete ajri

materiale-768x433.jpg

Ekzistojnë shumë objekte të ngurta në Tokë , dhe me siguri do pyesnit veten se cili është më i lehti? Siç mund ta imagjinoni, përcaktimi i substancës më të lehtë në botë është një pyetje komplekse, e cila përfshin shumë më tepër punë sesa mund të imagjinohet.

Kuptohet me lehtësi se me materialin më të lehtë në botë ju sdo mundeshit kurrsesi të ndërtonit mobilie apo objekte të tjera që kërkojnë peshë. Përcaktimi është kompleks dhe vetë termi “më i lehtë” teknikisht do të thotë “më pak i dendur”.

Pas vitesh kërkimi e studimi u zbulua se materiali më i lehtë në botë është “aerographite”, “Arografite” dhe peshon 0.2. miligramë për centimetër kub.

lajmifundit.al
 
Top