Martin Buber

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Uni dhe Ti-ja

Per njeriun bota eshte duale sepse edhe qendrimi i tij eshte i dyfishte.
Qendrimi i tij dual bie dakort me fjalet e para te dyfishta qe ai shpreh.
Fjalet e para qe shpreh, nuk jane fjale te izoluara por fjale te gershetuara.
Fjala e pare e shprehur eshte Une-karshi-teje.
Fjala e dyte e kombinuar eshte Une-karshi-atij/asaj.
Nga ketu, pa ndryshuar fjalen e par, mund te ndryshojme fjalen e dyte ne Une-karshi-asaj gjeje.
Keshtuqe, edhe UNI i njeriut eshte i dyfishte.
Per UNI-n, Une-karshi-teje perceptohet ne menyre tjeter nga qendrimi Une-karshi-atij/asaj.

bookworm-michael-fishbane.jpg
 
Top