Lumturia nuk ekziston askund: e ndërton vetë

Ndiqeni, arrijeni, kapeni, lumturinë. A nuk është qëllimi i të gjithëve ne të jemi të lumtur ditë pas dite? Por sa e arritshme është kjo? Dhe mbi të gjitha, si mund ta bëjmë ne një gjendje shpirtërore për të cilën vetëm ne i njohim kufijtë?


Screenshot-2021-09-06-at-3.19.25-PM.jpg

Çfarë ju bën vërtet të lumtur?

Para se të urojmë që të jemi të lumtur, ndoshta duhet të ndalemi dhe të mendojmë se si e kuptojmë lumturinë. A jemi të sigurt se kjo mund të lidhet vetëm me një sukses biznesi, ose me një qëllim që i kishim vënë vetes për një kohë të gjatë?

Një gjendje kënaqësie nga brenda

Një makinë e re, një rol menaxherial, smartphone i gjeneratës së fundit. A është kjo vërtet ajo që na bën të lumtur? Apo ndoshta është ajo gjendje kënaqësie, intime dhe komode që na mbështjell në situata të caktuara?

Lumturi në gjërat e vogla

Duke ecur zbathur në një livadh me lule, duke kaluar orë të tëra në divan me qenin tuaj, duke përqafuar partnerin tuaj, duke marrë dorën e nënës tuaj, duke parë fëmijët tuaj tek flejnë. A nuk është kjo lumturia?

Lumturia është diçka jashtëzakonisht subjektive dhe intime, aq sa do të jetë e pamundur t’i jepet koordinata gjeografike ose kufijtë hapësirë-kohë. E vërteta është se nuk ka asgjë konkrete në lidhje me lumturinë.Lumturia si një mënyrë jetese

Lumturia është një mënyrë jetese, njerëzit zgjedhin të jenë të lumtur dhe përpiqen çdo ditë për të ruajtur atë status që i bën të ndihen mirë. Dhe dëshmia për këtë është se ka njerëz në botë që kanë gjithçka, por të cilëve u mungon gjëja më e rëndësishme: lumturia.

Kur ke gjithçka dhe nuk ke asgjë

Lumturia nuk vjen nga një sukses, një vilë luksoze ose një llogari bankare e plotë. Nuk është situata ose konteksti në të cilin jetojmë që mat shkallën tonë të lumturisë.

Duajeni veten, vlerësoni veten dhe gjithçka që keni. Jepini rëndësi familjes, kaloni kohë me njerëzit që doni, merrni kohë për të bërë atë që ju pëlqen më shumë, për të ndjekur pasionet tuaja. Kjo është lumturia.

Bota.al
 
Jam e lumtur se jam njeri qe kenaqem me gjerat te vogla qe ma mbushim shpirtin
Nje perqafim nga cunat .dashuria qe me falin familjaret e mi ndihem e bekuar mes dashnis tyne. Puna qe bej .leku qe fitoj qe ja plotesoj femijeve te mi nevojat e deshirat e tyre. Me lumturon kur edi qe nuk lendoj te tjeret. Me lumturon nje perqafim injeriut qe zemra ime do. Gjerat e tilla jan lumturi per mu
 
Sekreti i lumturise eshte eshte: Kenaqu me cfare ke dhe mos shiko cfare ka tjetri!
Njeriu i perjeton te gjitha ne kete jete. Si lumturine si trishtimin. Nuk mund te jesh kurre i lumtur apo merzitur gjithmone, por mund te jesh i lumtur kur kupton se s'mund te kesh gjithcka ne kete bote. Lumturi eshte kur arrin me marre fryme thelle dhe shpirti yt eshte i lehtesuar!
 
Top