• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Kuzhina Kroate.....

Arfenilla

Themelues i Forumit
Kekun tradicional me arra:



Brumë: (masa të përafërta, të mjaftueshme për dy kekë të mëdhenj, do të mbulojnë një fletë të madhe pjekjeje)


0.5 kg miell
200 g margarinë të shkrirë
200 g sheqer
2 vezë dhe një të verdhë veje
Pak kripë
1 paketë majaje
Cipa të grira limoni (një limon)
0.25 litra qumësht
Si bëhet: Përzjehet majaja me 0.15 litra qumështi të ngrohtë dhe një lugë sheqer dhe lihet majaja të vijë. Bëhet brumi me pjesën tjetër të përbërësve. Mbulohet ai dhe lihet të fryhet për rreth gjysmë ore. Pastaj ndahet brumi në dy pjesë.

Mbushja:

500-600 g arra të qëruara
350 g sheqer
0.1 litër qumësht
Lëkura të grira të një gjysmë limoni dhe lëngu nga një limon
50 g margarinë
4 lugë marmalatë pjeshke
Si bëhet: I jepet një valë qumështit e sheqerit, shtohen arrat dhe zjehen për 0.5 deri 1 minutë duke u përzjerë. Hiqet zjarri dhe shtohen përbërësit e tjerë.

Përgatitja: Hapet brumi sipas përmasave të fletës pjekëse, përhapet margarinë e shkrirë dhe hidhet gjysma e mbushjes. Përsëritet me më shumë brumë. Mbulohet dhe lihet të vijë. Nxehet më parë furra në 130 gradë C. Fillohet të piqet me 130-150 gradë C dhe pastaj vazhdohet me 170-180 deri sa të bëhet. Pjekja do rreth 35 minuta. Keku i pjekur pudroset me një përzjerje sheqer të ngrirë vaniljeje.
 
Top