Kush ju tha se dashuri do të thotë, të tolerosh dhe të durosh sjelljen e të tjerëve?

Sirius.

Sapiosexual!


Shpesh kemi përshtypjen e gabuar se çfarë është saktësisht dashuria dhe çfarë do të thotë të duash veten (dashuria për veten) dhe rrjedhimisht e dua jetën time. Duke dashur të hedh dritë mbi paqartësitë dhe pasaktësitë që ndonjëherë arrijnë deri tek veshët e mia, po ndaj me ju tekstin e mëposhtëm nga libri “Sekreti i magnetit të zemrës” nga Ruediger Schache.


Dashuria shpesh e keqkuptuar!

Ku në Univers është shkruar se dashuria do të thotë të tolerosh dhe të durosh sjelljen e të tjerëve?

Po, dashuria do të thotë të pranosh tjetrin ashtu siç është, por gjithashtu do të thotë të vlerësosh dhuratën e jetës tënde në mënyrë që të mos e mohosh veten.

Ku është e shkruar që nuk na lejohet të lëndojmë askënd me vendimet që marrim për veten tonë?

Nëse dikush vuan nga një gjendje, është shenjë e dashurisë që të mobilizohet dhe t’i japë fund kësaj vuajtjeje. Nuk është shenjë e dashurisë të shtypesh dhe as nuk do të marrë ndonjë shpërblim, ashtu siç u thonë brezave dhe brezave të nënave dhe fëmijëve u tregojnë fëmijëve të tyre. Vendosja për veten dhe lumturia e jetës së një personi nuk është e papërgjegjshme.

Ku është shkruar se dashuria nënkupton marrjen e përgjegjësisë për lumturinë dhe kënaqësinë e një personi tjetër?

Sapo të besoni se jeni përgjegjës për lumturinë e një personi tjetër, thuaji lamtumirë dashurisë së jetës tënde. Një person tjetër mund të ndjehet i lumtur kur jeni me të. Por ka shumë burime lumturie, dhe nëse ndaloni së qeni në këtë botë nesër, jeta e tij do të vazhdojë normalisht.


A është e vërtetë që dashuria do të thotë të mos kesh kërkesa?

Ky është një nga konfliktet më të mëdha për konceptin e dashurisë. Po, dashuria më vete nuk ka kërkesa. Dhe të qenit njerëzor do të thotë që keni nevoja, dëshira dhe pasion. Nëse e doni personin që jeni, ju vetë do t’i lejoni atij të gjejë integrimin e tij.

Çfarë do të ndryshojë sa më shumë të jetë e mundur ta doni jetën tuaj?

Shumë konflikte do të zhduken ose do të zgjidhen më lehtë sepse nuk keni më nevojë të kërkoni ose shkëmbeni dashuri, njohje ose vlerësim.

Do të tërhiqni gjithnjë e më shumë njerëz që ndjehen mirë në lidhje me rrezatimin tuaj.

Do t’i mbani në distancë njerëzit që nuk mund t’i qëndrojnë faktit që jeni i pavarur dhe i lirë nga brenda.

Do të fajësoni të tjerët më pak sepse do të fajësoni edhe veten më pak.

Do të keni besim sepse keni besim në veten tuaj. Të tjerët do të ndryshojnë qëndrimin e tyre ndaj jush për mirë.

Do të zvogëloni veprimet spontane dhe reagimet spazmatike ndaj njerëzve që kanë të bëjnë me ju. Edhe nëse keni mundësi, nuk duhet të reagoni më ndaj të tjerëve.

Ju nuk do të dëshironi të jeni më “të dashur” dhe “të mirë” për t’u pëlqyer. E megjithatë do të bësh vepra të mira të drejtuara nga dashuria.

Do të ndjekësh më pak shpërblim dhe njohje.

Nuk do t’i lini më të përfitojnë nga ju.

Nuk do të lëndoheni aq lehtë më.

Do të keni mundësi të jepni pa pritur asgjë në këmbim. Do të keni mundësi të bëni gjëra pa ndjerë pendim.

Do të jeni në gjendje të pranoni që jeni në siklet sepse e dini se nuk keni pse të bëni asgjë.

Në shumë raste, alergjitë, sëmundjet psikosomatike dhe ankesat për trupin tuaj zhduken ose zbehen. Dhe, si rezultat, mbetet shumë më pak deponim i brendshëm. Do të bëni gjëra që ju mbushin dhe do të paguheni.

Njerëzit që janë shqetësuar për ju deri tani do të kenë më pak shqetësim. Njerëzit që kanë qenë të varur nga ju deri më tani do të lirohen, sepse ju do ta shkurtoni këtë varësi të ndërsjellë falë dashurisë suaj. Kjo nuk do të thotë që ju do të braktisni të tjerët. Është e qartë se do të jeni më afër tjetrit se kurrë më parë, sepse nuk ndjeheni të detyruar ndaj tij. Dhe kur ta ndjeni se është mirë të largoheni, do të largoheni. Në këtë rast është më mirë për tjetrin.

Njerëzit të cilët e kanë humbur dashurinë për veten e tyre mund ta gjejnë atë përsëri, sepse rrezatimi i dashurisë nga magneti juaj do të transmetohet tek njerëzit afër jush (pasqyra – neurone).

Përmes ligjit të koordinimit, dashuria juaj do të sjellë në sipërfaqe dhe dashurinë për të tjerët. Nëse dikush nuk është ende gati për të, fusha e vetë-dashurisë krijon një lloj veshje mbrojtëse përreth jush.

Dhe e gjithë kjo pa ndonjë plan dhe pa përpjekje!

Dashuria e jetës suaj është dhurata më e madhe që mund t’i jepni vetes dhe të tjerëve. Pra, shumë arsye pozitive për t’i dhënë përparësi vetes. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të merrni një vendim: që ju doni të përjetoni atë që do të ndodhë nëse guxoni të eksperimentoni.

/Psikologjia
 

Ledia

ShKoDrAnE.4.eVeR
Nuk dua te jem e mire per askend .thjesh do mundohem te bej mire .pa prit gje ne kembim. Me mjafton dashuria qe kam per veten. Kjo eshte dashuri per mu te duash veten
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Si perfundim, te tolerojme apo?
 
Top