Kush ishin Labeatët?

Screenshot_851-905x395.jpg
Labeatët ishin fis ilir që banonin rreth liqenit të Shkodrës.

Përmenden për herë të parë nga Livi gjatë luftës III iliro-romake.

Bënin pjesë në mbretërinë ilire të Gentit.

Qytete të tyre ishin Skodra, që ishte dhe kryeqendra e mbretërisë ilire, dhe Meteoni (Meduni i sotëm në Mal të Zi).

Labeatët prenë monedha në emër të bashkësisë fisnore, sipas tipit të monedhave të mbretit Gent dhe me sa duket me autorizimin e tij.d.a. / dita
 
Top