• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Kurani dhe Islamizmi jane kontradikta dhe absurditete !

Bilderberg

Anëtar i ri
Karakteristikë e librave semito-arabe (pasi feja islamike ashtu si edhe ajo katolike është krijuar nga hebrenjte) është dhe numri i konsiderueshëm i kontradiktave dhe absurditeteve që përmbajnë.

Nga çfarë e prej ku e krijoi allahu njeriun? Nga balta? Apo nga uji? Apo nga dheu? Apo nga "gjaku i ngjizur"?

Nga balta?

Citim: 15.Suretu El-Hixhr 26. Ne krijuam njeriun nga balta e argjilit, të zi e të prihsur (me erë të keqe)? (të formuar-të trajtuar-mesnun).

32.Suretu Es-Sexhde 6. Ai është njohës i të (gjitha) fshehtës dhe të dukshmes, i gjithëfuqishmi, Mëshirëbërësi. 7. Ai që përsosi krijimin e çdo sendi, e krijimin e njeriut e filloi nga balta.

38.Suretu Sad 71. Kur Zoti yt u tha engjëjve: “Unë po krijoi një njeri nga balta, 72. dhe kur ta kem përsosur atë dhe t’i kem dhënë nga ana Ime shpirt, ju menjëherë përuljunju atij (në sexhde)”.

55.Suretu Er Rrahman 13. E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni (ju o njerëz dhe ju o xhinë)? 14. Ai e krijoi njeriun nga balta e terur si (enë balte) e pjekur.

Apo nga uji?
Citim: 24.Suretu En Nur 45. All-llahu krijoi secilën gjallesë prej uji, e prej tyre ka që ecin rrëshqitas në barkun e vet, ka që ecin në të dy këmbët e edhe asosh që ecin në të katër këmbët. All-llahu krijon çka të dojë, pse vërtet All-llahu ka mundësi për çdo gjë. 25 Suretu El Furkan 54. Dhe Ai nga uji krijoi njeriun, dhe e bëri atë të ketë fis dhe të ketë miqësi. Zoti yt ka mundësi të jashtëzakonshme.

Apo nga dheu?
Citim: 30.Suretu Er Rrum 20. Nga faktet (e fuqisë) e Tij është edhe ajo, se Ai ju krijoi prej dheu, e mandej ju (u zhvilluat në) njerëz që veproni të shpërndarë.
35.Suretu Fatir 11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej një pike uji, e pastaj ju bëri çift. E asnjë femër nuk bart e as nuk lind ndryshe, vetëm se me dijen e Tij, dhe nuk i jepet kujt të jetojë gjatë ose t’i shkurtohet jeta e tij, vetëm se ajo është e shënuar në Libër (Lehvi mahvudh), e kjo për All-llahun është e lehtë.

Apo nga "gjaku i ngjizur"?
Citim: 96.Suretu El 'Alak 1. Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi. 2. Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.

Ushtria e shpendëve, pa Pupëzën në krye, kundër ushtrisë së buburrecave! 27.Suretu En Neml është një nga pjesët më "hyjnore" të Kuranit. Nga ato që të zgjatin jetën...nga të qeshurit!!

Një ditë me diell. Në rreshtim sulmi ushtria, e shumëllojshme me plot kuptimin e fjalës, e Sulejmanit (Solomonit) përbërë, nga... xhinë, njerëz dhe... zogj policorë për mbajtjen e rendit, marshon përpara drejt luginës së buburrecave...
Citim: 17. E Sulejmanit ishte tubuar ushtria e vet që përbëhej nga xhinët, nga njerëzit dhe nga shpendët dhe ata mbanin rendin. Ushtria e buburrecave me të marrë kushtrimin e buburrojeve fshihet e tmerruar nga ushtria e aleancës së pamposhtur njerëzo-xhin-shpendërore...
Citim: 18. Deri atëherë kur ariitën mbi luginën e buburrecave, një buburrec tha: “O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur”.
Në këto çaste dramatike para pak luftës, Sulejmani i shqetësuar inspekton rreshtat e ushtrisë, duke kërkuar me ngulm Pupëzën, që mungonte atë ditë. Për këtë dezertim posti dhe shkelje të detyrës, me sa duket Pupëza rrezikon të nxirret para gjyqit ushtarak për të marrë dënim me prerje koke.
Citim: 19. E ai (Sulejmani) buzëqeshi i gëzuar prej fjalës së tij dhe tha: “Zoti im, më mudnëso që të falënderoj të mirat Tuaja që m’i dhurove mua dhe prindërve të mi dhe që të bëj vepra të mira që Ti i pëlqen, e me mëshirën tënde më shtie në mesin e robërve Tuaj të mirë!”
20. Dhe vështroi shpendët e tha: “ç’është kjo që nuk e shoh pupëzën? Jo, ajo nuk qenka këtu!”
21. Unë do të dënoj atë më një dënim të ashpër ose do ta therrë ose ka për të më sjellë ndonjë argument të fortë (si arsyetim).

Qielli apo toka u krijua e para?

Toka Citim: 2.Suretu Al-Bekare 29. Ai (All-llahu) është që për juve krijoi gjithçka ka në tokë, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i bëri ata shtatë qiej. Ai është i Gjithëdijshmi për çdo gjë.

Qielli Citim: 79.Suretu En Nazi'at 27. A është më i rëndë rëndë krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atë! 28. Ngriti kuoën e tij dhe e përsosi atë. 29. Natën ia errësoi e ditën ia ndriçoi. 30. E pastaj tokën e sheshoi. 31. Dhe prej saj nxori ujin e saj dhe kullosat e saj.

Fragmenti i parë shquhet dhe për nga pseudo-saktësia shkencore... Toka u krijua para qiellit... Allahu i sigurt për punën e vet profesionale i sugjeron Muhamedit të kontrollojë njëherë qiellin se mos gjen ndonjë... të çarë... (mos e ka fjalën për vrimën e ozonit ) .
Citim: 67.Suretu El Mulk 3. Ai është që krijoi shtatë qiej palë mbi palë. Në krijimin e Mëshiruesit nuk mund të shohësh ndonjë kontrast, andaj, drejto shikimin se a sheh ndonjë çarje? 4. Mandej, herë pas here drejto shikimin, e shikimi do të kthehet të ti i përulur dhe i molisur. Midis këtyre shtatë qiejve, këtë të parin mu mbi tokë e ka mbushur me yje... të cilët janë krijuar jo vetëm për shkaqe dekoruese, por dhe për nevoja ushtarake, apo aristokratike, si gjuetia e djajve...

Pra kurani thote qe allahu i ka bere yjet per te gjuajt djajt :lexim:

Citim: 67.Suretu El Mulk 5. Ne, qiellin më të afërt e kemi zbukuruar me kandila (yje ndriquese) dhe ata ikemi bërë gjuajtës kundër djajve, të cilëve u kemi përgatitur dënim me zjarr shumë të madh.

Meqë shpesh ato "palët e qiellit" interpretohen si 7 shtresat e atmosferës së Tokës, nga aspekti shkencor, mendoj se allahu (dmth arabët e mesjetës) nuk e kishin aspak të qartë se çdo të thotë për Tokën të ketë tërë yjet e qiellit mu në troposferë... Për analogji megjithëse ka dhe yje të vogla, vetëm Dielli ka diametër 109 tokë dhe masë 332 tokë... e temperaturë sipërfaqësore rreth 6'000° K... dhe ka dhe yje andej nga galaksi e Orionit me diametër 650 diej... e masë 14 diej. Bëjini vetë llogaritë...

Shpjegimet Kuranore mbi Qiellin.
Citim: Suretu El Mulk 5. Ne, qiellin më të afërt e kemi zbukuruar me kandila (yje ndriquese) dhe ata ikemi bërë gjuajtës kundër djajve, të cilëve u kemi përgatitur dënim me zjarr shumë të madh. Citim: Suretu En Nebe`ë 19. Dhe qielli hapet e bëhet dyer-dyer. Dielli mbështjellet dhe yjet shkapërderdhen? Citim: Suretu Et Tekvir 1. Kur dielli të jetë mbështjellur (dhe errësohet), 2. Dhe kur yjet të kenë rënë (e shkapërderdhur),

Toka nuk është e rrumbullakët, por është e rrafshët sipas Kuranit: “Toka e sheshtë dhe në vendqëndrim" Në gjuhen arabishte nuk ka emër të tjere qe të percaktojne formen e rrumbullakët, por përdoret i njejti term (sheshët) për disa forma të ndryshme.
Citim: Suretu En Neml (27) 61. A është Ai që tokën e bëri vendqëndrim e nëpër të rrjedhin lumenj, dhe asaj (tokës) i bëri (male) përforcuese, dhe në mes dy deteve bëri ndarje.
Vendqëndrim? Pra nuk po flet për lëvizje. Mes dy deteve? Ka ma shumë se dy oqeane e vetëm arabinë e rrethojnë më shumë se dy dete. Cka nenkupton me dete?

Citim: Suretu Nuh (71) 19. All-llahu juve ua bëri tokën të sheshtë. Citim: Suretu Esh Shems (91) 5. Pasha qiellin dhe Atë që e ndërtoi atë! 6. Pasha tokën dhe Atë që e shtriu atë (e sheshoi)! Citim: Suretu En Naziat (79) 30. E pastaj tokën e sheshoi. Citim: Suretu Er Ra`d (13) 3. Dhe ai është, i cili tokën e shtriu, dhe në të krijoi kodra e lumenj dhe prej secilit frut bëri dy lloj…
Pra sipas kuranit nuk eshte Dielli i vendqëndrum? Fjalë të tilla jo rrall përmenden në Kuran Pra Dielli sipas kuranit lëviz, rrotullohet rreth Tokës! A duhet dyshuar në saktësinë shkencore apo në interpretimin e fesë? Mos kane menduar te na tregojne të kundërtën në metaforë? Sa absurde!
Dielli perëndon në llucë! Kurani i “madh shkencor” thotë se dielli kur perëndon, perëndon në një farë burimi me lym të zi!...

Citim: 18.Suretu El-Kehf 85. Ai iu rrek një aso mundësie (dhe mori rrugën nga perëndimi). 86. Deri kur vendperëndimin e diellit, e gjrti se po perëndon në njëfarë burimii me lym të zi dhe aty e gjeti një popull. E Nei thamë: “O Dhulkarnejn, ose do t’i dënosh, ose do t-i marrësh me të mirë e t’i udhëzosh!”
Me sa duket ishte pak si e sheshtë toka dhe dielli shkonte nga lindja në perëndim në anën tjetër të tokës dhe zhytej te burimi i këtij popullit...

Dielli udhëton (lëviz)?
Citim: Suretu Jasinë (36) 38. Edhe dielli udhëton për në kufirin e vet (në cakun përfundimtar). Ai është (udhëtim) përcaktim i ngadhnjyesit, të dijshmit.
Citim: Suretu Ez Zumur (5) 5. Ai krijoi qiejt e tokën me qëllim të caktuar; Ai natën mbështjell (vendi të) ditës dhe ditës ia mbështjell natës; Ai nënshtroi diellin dhe hënën, që ssecili lëviz deri në një afat të caktuar, pra Ai është ngadhënjyesi, mëkatfalësi.
Citim: Suretu Er Ra`d (13) 2.All-llahu është Ai që ngriti qiejt pa ndonjë shtyllë. Ju i shihni ato. Ai u vendos mbi Arsh dhe nënshtroi diellin e hënën që çdo njëri udhëton deri në një afat të caktuar; Ai rregullon çështjen (e gjithësisë), sqaron argumentet, që të jeni të bindur për takimin (pas ringjalljes) me Zotin tuaj.
Citim: Suretu El Enbija (21) 33. Ai është që krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë.

A mund të ketë dot fëmij allahu?

Jo, s'mund te kete Citim: 6.Suretu El-En'ame 101. Ai (All-llahu) është që krijo (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën (e duke qenë i tillë), e si do të ketë Ai fëmijë kur nuk pati bashkëshorte? çdo send e krijoi Ai, dhe është më i dijshmi për të gjitha sendet e krijuara.
Po, mund të kete Citim: 39.Suretu Ez Zumer 4. Sikur të kishte dashur All-llahu të ketë fëmijë, do të zgjidhte atë që dëshiron nga çka Ai vetë krijon. I pastër është Ai! Ai është All-llahu, i vetmi, i fuqishmi!

I besuan magjistarët zotit të Musait apo jo, ça thote kurani i pagabueshëm?
Po -> Citim: 7.Suretu El-A'raf 119. Aty u mundën ata (magjistarët dhe faraoni) dhe u kthyen të poshtëruar. 120. E magjistarët u hodhën (u përulën) në sexhde), 121. Dhe thanë: “Ne i besuam Zotit të gjithësisë, 122. Zotit të Musait dhe të Harunit!” 123. E faraoni tha: “I besuat atij (Musait) para se t’ju lejoja unë? Kjo është një dredhi që ju e përgatitët në qytet (Misir) për t’i ëbuar prej tij banorët e tij (kibtët), po më vonë do ta kuptoni (çka do t’ju gjejë).
Jo-> Citim: 10.Suretu Junus 80. E kur erdhën magjistarët, Musai u tha: “Hidhni ç’keni për të hedhur”. 81. E kur i hodhën ata, Musai u tha: “Kjo që e sollët ju tash, vërtet është magji!” Po All-llahu do ta asgjësojë këtë, sepse All-llahu nuk e përkrahë veprën e të prishurve. 82. Dhe me argumentet e veta All-llahu e fuqizon të vërtetën, ndonëse e urrejnë të pabesët. 83. Duke pasur frikë nga faraoni dhe nga rrethi i tij se do t’i turturojnë, Musait nuk i besoi kush pos një pjese të pasardhësve të popullit të tij. Vërtet, faraoni ishte mbizotërues në tokë dhe ai ishte prej shkatërrimtarëve.

Kush i përulet allahut?
Te gjithë i përulen allahut
Citim: 30. Rum 26. E Tij është çka në qiej e në tokë dhe të gjithë vetëm Atij i përulën.
Jo të gjithë i përulen allahut, se shejtani e ka si me përtesë
Citim: 2.Suretu Al-Bekare 34. E kur u thamë engjëjve: përuluni (bini në sexhde) Ademit, ata menjëherë iu përulën, me përjashtim të iblisit (djallit). Ai rrefuzoi dhe u mbajtë në të madh dhe u bë pabesimtar.
Pra kur refuzon t'i përulesh allahut je "pabesimtar", që dmth që as gjithë "pabesimtarët" e tjerë s'i përulen allahut. Atere Rumi 26.

اfarë do hanë mëkatarët në xhehenem? ...për të kaluar kohën hane -> vetëm barishte helmuese
Citim: 88.Suretu El Gashije 6. Ata nuk kanë ushqim tjetër pos një barishte me ferra helmuese.
Apo vetëm të shplarat e plagëve Citim: 69.Suretu El Hakka 36. As ushqim tjetër përveç të të shplarave. 37. Që atë nuk e ha kush, pos mëkatarëve.
Apo nga pema e Zekumit? Citim: 44.Suretu Ed Duhan 42. Përjashtim bën ai që e mëshiron All-llahu, se Ai është ngadhnjyesi, i mëshirshmi. 43. ثshtë e vërtetë se pema e Zekumit, 44. Do të jetë ushqim i mëkatarëve. 45. vlon si katran (si pezhgeja) në barqet.

Shlyerja e ajeteve është e ndaluar apo jo?
Citim: 6:115. Fjalët e Zotit tënd janë plot të vërteta (çka lajmërojnë) dhe plot të drejta (çka gjykojnë). S'ka kush që të ndryshoj fjalët (vendimet) e Tij. Ai është që dëgjon e di.
Citim: 18. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij. Citim: 6:34. Janë përgënjeshtruar të dërguar para teje, duruan atë gënjeshtër, dhe u torturuan përderisa u erdhi ndihma Jonë, prandaj s'ka kush që ndryshon fjalët (premtimet) e All-llahut.

Pra shkruesit magjyp arab shpesh na përkujtojnë që fjalët e allahut janë të pandryshueshme dhe të vërteta në çdo sferë të jetës, në fakt përsëritja bëhet aq e shpeshtë saqë robit i hyn në subkoshiencë dhe merr për të qenë vërtetësinë e plotë të fjalëve.
Por nuk eshte e vertet qe ajetet nuk ndryshohen!!
Citim: 16:101. Kur një ajet e zavendësojmë me një tjetër - e All-llahu di më së miri se çka shpall - ata thonë: "Ti (Muhammed) je vetëm trillues" Jo, por shumica e tyre nuk dinë.

Do të fali allahu çdo gjë ?
Po Citim: Nisa 4.110. Kush bën ndonjë të keqe apo ngarkon veten, pastaj kërkon falje te All-llahu, ai e gjen All-llahun falës dhe mëshirues. Zumer 39.53. Thuaj: "O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së All-llahut, pse All-llahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!"
Jo Citim: Nisa 4.48. S’ka dyshim se All-llahu nuk falë (mëkatin) t’i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i falë kujt të do. Kush përshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar një mëkat të madh.
Nisa 4.116. ثshtë e vërtetë se All-llahu nuk falë (mëkatin) t’i bëhet Atij shok, pos këtij (mëkati), të tjerat i falë atij që dëshiron. Ai që i përshkruan shok All-llahut, ai ka humbur dhe bërë një largim të madh (prej të vërtetës).
Nisa 4.137. Vërtet, ata që besuan e pastaj tradhëtuan, përsëri besuane pastaj tradhtuan dhe e shtuan mosbesimin, All-llahu nuk u falë atyre as nuk i udhëzon në rrugë të drejtë.
Nisa 4.168. Ata që nuk besuan dhe bënë zullum, All-llahu as nuk ka për t’i falur as nuk ka për t’i drejtuar në rrugë, përpos rrugës së Xhehennemit, në të cilin do të jenë përjetë të përsosur. E për All-llahun kjo është lehtë. Tewbe 9.80. Kërko falje për ta ose mos kërko (është njejtë), e edhe nëse kërkon falje shtatëdhjetë herë, All-llahu nuk do t’ua falë, sepse ata mohuan All-llahun dhe të dërguarin e Tij, e All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë (të shpëtimit) ata që nuk respektojnë. Muhammed 47.34. Ata që nuk besuan dhe penguan të tjerët nga rruga e All-llahut, e pastaj vdiqën duke qenë jobesimtarë, All-llahu kurrsesi nuk do t’ju falë atyre. Munafikun 63.3-6 Ngase ata besuan (me gojë) e pastaj mohuan, andaj zemrat e tyre u mbyllën dhe ata nuk kuptojnë. Sa u përket atyre, është krejt njësoj: si kërkove për ta falje, si nuk kërkove për ta falje (nga Zoti), sepse All-llahu kurrsesi nuk do t’i falë dhe është e sigurt se All-llahu nuk ia ofron udhëzimin popullit arrogant.

Qytetarët mos të kenë frikë se kiameti (dita e gjykimit) do të përfshijë vetëm fshatrat. Kush jeton në qytet të flejë i qete, se nuk i përfshin përmbysja e madhe.

Citim: 17.Suretu El-Isra 58. Nuk ka asnjë nga fshatrat e që Ne nuk do ta shkatërrojmë ose ndëshkojmë atë me dënim të ashpër para ditës së kijametit. Kjo është theksuar në Libër.

I shkreti fshatar, mban me bukë qytetin e jo vetëm qyteti e përbuz, po paska qenë i dënuar e i perbuzur edhe nga Allahu...
Qenka gjë e keqe me u përkujdes për bimët e kafshët e vlefshme, më mirë me u përkujdes për makinën dhe peshkun e kuq ne akuarjum...ose se si te hedhesh njerzit ne ere me bomba!!
 

Attachments

Redaktimi i fundit:

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Jeni te lutur te respektoheni ne radh te pare mes jush e ne radh te 2 mendimet dhe fete e secilit!
Ju flm per mirkuptim
 

Hard Styler

ђєค๔ђยภtєг
Dielli udhëton (lëviz)?
Citim: Suretu Jasinë (36) 38. Edhe dielli udhëton për në kufirin e vet (në cakun përfundimtar). Ai është (udhëtim) përcaktim i ngadhnjyesit, të dijshmit.
Citim: Suretu Ez Zumur (5) 5. Ai krijoi qiejt e tokën me qëllim të caktuar; Ai natën mbështjell (vendi të) ditës dhe ditës ia mbështjell natës; Ai nënshtroi diellin dhe hënën, që ssecili lëviz deri në një afat të caktuar, pra Ai është ngadhënjyesi, mëkatfalësi.
Citim: Suretu Er Ra`d (13) 2.All-llahu është Ai që ngriti qiejt pa ndonjë shtyllë. Ju i shihni ato. Ai u vendos mbi Arsh dhe nënshtroi diellin e hënën që çdo njëri udhëton deri në një afat të caktuar; Ai rregullon çështjen (e gjithësisë), sqaron argumentet, që të jeni të bindur për takimin (pas ringjalljes) me Zotin tuaj.
Citim: Suretu El Enbija (21) 33. Ai është që krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë.
E vetmja pjese e gjithe ketyre "citimive" e cila eshte hedhur poshte nga gjithe njerezia, kush do te jetoje me vone do arrij te sqaroje dhe te gjitha keto "citimet" e tjera.


Bild si gjithmone 10/10.
 

Nostra_22

Anëtar i Nderuar
A ka ndo1 besimtar praktikues qe i hedh poshte keto qe jane shkruar, qe mund ti pergenjeshtroje, apo jane te ver8 keto shkrime qe per mua jane shume qesharake.

Bilderberg, me duket se ke qelluar ne shenje.

Qe te mos dukemi te njeanshem, a mund te hapesh edhe nje teme me "te vertetat" e Librit tjeter...
 

METi

-=EdoLorEli=-
Hahahahahahahahaha. Shumë interesante tema, një ateist që na 3gon kontradiktat e fesë Islame.
Shikoni çdo besimtar e ka si obligim që ti lexoj librat fetar dhe që të gjithë e dijnë shumë mirë se çfarë përmbajnë ato, ne si besimtar kërkojmë nga ju që t'na 3goni se ku bazohet ateizmi, të vërtetën e ateizmit, na e spjegoni evolucionin me këto "fakte" sic e keni cekur Fenë Islame dhe Kuranin më lartë.
Muslimanët e të Krishterët e kanë zgjedhur punën sa u përket besimit, dhe nuk ndikohen nga një shkrim qesharak i një ateisti, madje as ateist, s'mund të quhesh Bilderberg se po të ishe i tillë do të mirreshe me tema që të përkasin e jo atyre që ti beson që s'ekzistojnë.
Nëse njeriu e vendos gishtin në kokë dhe futet pak në mendime do ta kuptoj që gjithë këto miliarda krijesa s'kanë pikur nga qielli por kanë një krijues... Beso kam dëgjuar për një grup njerëzish të cilët besojnë që njeriun e kanë sjellur në tokë jashtoksorët, edhe këta i kuptoj në një farë mënyre dhe besimin e tyre, por të besosh në evolucion e quaj më keq se budallaki.

Kthjellohuni pak:


[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4q03WDgQ0jc]YouTube - FOSSILS HAVE DISCREDITED EVOLUTION (PART 1)(1 of 7)What are fossils,and How do they form?.The facts revealed by fossils.Evolutionists' attempts to conceal fossils.CONCLUSION:DARWINISM IS THE GREATEST LIE IN HISTORY.(www.harunyahya.com)[/ame]
 
Redaktimi i fundit:

Nostra_22

Anëtar i Nderuar
O Metti, mos u bej sic ke emrin tani.

Pergjigju temes, pergenjeshtroi nese nuk jane te ver8.

Tani se cfare ke ti kundra ateizmit, trajtoje ne nje teme tjeter dhe mos u bej qesharak.
 

METi

-=EdoLorEli=-
O Metti, mos u bej sic ke emrin tani.

Pergjigju temes, pergenjeshtroi nese nuk jane te ver8.

Tani se cfare ke ti kundra ateizmit, trajtoje ne nje teme tjeter dhe mos u bej qesharak.
O Nostra se vuajnë njerzit nga kujtesa faji nuk është i imi, kjo temë ka qenë e trajtuar edhe më parë dhe i keni marrur të gjitha përgjigjet, por prapseprapë prisni ndoshta edhe merrni përgjegje.

Emrin e kam për mrekulli, dhe krenohem me të.
 

Nostra_22

Anëtar i Nderuar
O Bilderberd, emri Allah eshte emer i pervecem.. shkruaje me shkronje te madhe, eshte gabim i trashe ortografik.
Humbes nuk eshte gabim i trashe apo i gjere, eshte thjesht gabim, por kjo per nje besimtar sepse per nje ateist allah nuk eshte gje tjeter vecse nje fjale me bashkim shkronjash.

Pastaj nga gjithe ai postim qe beri Bilderberg, vetem kjo pike nuk shkonte per ty ?
 

Humbesi

Anëtar i ri
Humbes nuk eshte gabim i trashe apo i gjere, eshte thjesht gabim, por kjo per nje besimtar sepse per nje ateist allah nuk eshte gje tjeter vecse nje fjale me bashkim shkronjash.

Pastaj nga gjithe ai postim qe beri Bilderberg, vetem kjo pike nuk shkonte per ty ?
Sic e tha edhe Meti me lart, kjo teme eshte diskutuar njehere, keshtu qe le te sherbeje per ata ateist qe duan te thellojne akoma me shume bindjet e tyre ose per ata tjere besimtare qe duan te kundershtojne apo edhe ndoshta ta pranojne.. per mua s'ka rendesi. Tema eshte e hapur, ky informacion ketu do ngelet.. te gjith do mendojne dicka qofte edhe pa dhene opinionin e tyre me shkrim.

Mbase eshte gabim i vogel ai qe permenda une megjithkete.. njerez si une mund te mendojne se Bilderberg e ben gjithnje me qellim vetem per te zbehur emrin e te madherishmit, që, edhe pse sipas teje apo atij mund t'mos jete krijuesi i gjithckaje... te pakten eshte emer dhe eshte i pervecem.

Do flasim.. do diskutojme edhe per gjera tjera
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Nuk e di ku eshte problemi. Nqfs do te postoj per heren e dyte ne lidhje me kete teme ate cfare kam postuar edhe ne te kaluaren, prap se prap ju do te mbeteni ne kete grup cfare Zoti ka thene:

" E ata që mohuan (Kur'anin dhe Muhammedin) për ta është njësoj ua tërhoqe vërejtjen apo nuk ua tërhoqe, ata nuk besojnë." (El-Bekare, ajeti 6)

Dhe:

"All-llahu ua mbylli atyre zemrat, veshët e tyre dhe në të pamurit e tyre ka një perde, e ata kanë një dënim të madh." (El-Bekare, ajeti 7)

Ju jeni te prirur te mohoni. Nqfs lind nje problem, ju jeni ata te cilet mirreni me problemin, e jo me zgjedhjen e problemit. Andaj, nqfs deshironi ta kuptoni/mesoni nje ceshtje drejt dhe sic duhet, duhet te lexoni shume me shume nga ajo cfare keni lexuar deri me tani, e jo te mirreni vetem me ato shkrime te cilat ju shkojne per shtati juve, ne menyre qe vetem te mohoni. Ju pershendes ! Nqfs do kem kohe ndonjehere me shume, nuk ka problem do pergjigjem ne pyetjet e juaja ketu, por prap kam at bindjen se une sa here do them "muri eshte i bardhe", ju do t'jeni ata te cilet gjithmone do t'pergjigjeni" Jo, muri eshte i zi " :D
 
Nuk mendoj qe nje besim fetar duhet te hulumtohet kaq shume Feja eshte nje rregullatore shume e mire , lerini te besojne njerezit sic duan dhe dine
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Do te pergjigjem vetem rreth krjimit te njeriut qe mendoni se ka 2 versione. Nuk do mirrem me tej me kete teme. Lexoni vet me shume, po nqfs deshironi =)


Krijimi i pare nga dheu

“ Ai eshte i Cili ju krijoi juve nga dheu …” (Kur’an : XL-67)

Ne ajete te ndryshme te Kur’anit te shenjte , theksohet per krijimin fillestar nga dheu . Qellimi i krijimit fillestar nga toka eshte se babai i te gjithe neve eshte Ademi a.s. Ai eshte krijuar nga dheu dhe per shkak se pasuesit e Ademit a.s., jane bijte e tij , rrjedhimisht ata jane te krijuar nga dheu . Sepse lendet ushqyese qe formojne ekzistencen e njeriut dhe madje spermen e tij perfshir edhe lendet shtazore e bimore , gjithashtu perberesit dhe pjeset formuese te qelizave te gjalla ekzistuese ,te gjitha keto e kane origjinen nga dheu dhe cka mbin mbi toke .

Zoti i Madheruar ne Kur’anin e shenjte ka theksuar haptazi lidhur me ushqimin e njeriut dhe qenieve te tjera te gjalla ne toke .

“ Veshtro ushqimin tend qe eshte bere nga kokrat dhe drithrat , rrushi dhe hurmat , ulliri dhe pema e hurmes dhe nga kopshtet plot peme dhe frutat e thata ,dhe te gjitha keto jane per ju dhe kafshet tuaja .” ( Kur’an :)

Nese do ta veshtrojme me kujdes kete ajet (verset) Kur’anor ,do te arijme ne kuptime shume interesante dhe shume te vyera . Kultivimi i bimeve ,te cilat ne menyre derekte ose indirekte perbejne ushqimin e njeriut , ka nevoje per nje toke pjellore . Toka pjellore varet nga shume faktore te cilat jane te lidhura bashke me njera-tjetren si nje zinxhir. Me poshte do te permenden disa nga faktoret .

1.
Perbereset kimike qe gjenden ne dhe ( kripera minerale ).
Ushqimi i bimeve perfshin elemente kimike nga perberja e te cileve lindin molekula te lendeve te ndryshme . Nga keta elemente me te rendesishmit jane :
Kaliumi , nitrogjeni (azoti) , fosfori , kalciumi , magneziumi , hekuri dhe sulfuri , nga te cilet ekzistenca e tre elementeve kalium , nitrogjen (azot) dhe fosfor jan mese te domosdoshme .

Ne toke gjenden elemente te tjere qe kane rendesi jetike per trupin e bimes .Nga keta elemente me te rendesishmit jane ;
Jodi , natriumi , nikeli , bakri, magneziumi dhe siliciumi .

Sasija e tyre ne toke gjithmone eshte e mjaftueshme , sepse bimet thithin vetem nje pjese fare te vogel te tyre . Per tu habitur eshte fakti se te gjithe keto elemente ne masa te percaktuara (mikro-mili dhe grame ) , ndodhen ne trup dhe cregullimi i sasise se secilit prej tyre do te sillte moskoordinim midis pjeseve te trupit te njeriut te cilat mund edhe te demtoheshin . Vlen per tu theksuar se pervec elementeve te lartpermendura , elementet e tjre te ndryshem , ndodhen edhe ne toke por edhe ne trup . Me poshte do ti permendim me te rendesishmit :

Kaliumi ( K )
Eshte elementi me i bollshem ne qelize . Trupi permban rreth 250 miligram kalium . Ajo luan nje rol te rendesishem ne reagimet energjike , sinteza e proteineve si dhe ne ruajtjen e ekuilibrit te acideve ne trup.
Megjithese eshte e nevojshme ekzistenca e kaliumit ne regjimin ushqimor , por kemi informacion te paket lidhur me nevojen e sasise minimale te saj dhe studimet shkencore tregojne se ushqimet bimore jane te pasura me kete element .

Natriumi ( Na)
Eshte elementi me i bollshem ne likuidin e jashtem te qelizave . Si nje elektrolit ne likuidet jashte qelizes , ndihmon ne ruajtjen e presionit osmezik jashte membranes se qelizes dhe ka nje ndikim te njejte si kaliumi Brenda qelizes per ruajtjen natyrale te balances se ujit . Nevoja ditore per te eshte llogaritur nga 3 ne 7 gram.

Hekuri (Fe )
Eshte metali (element) me i bollshem i trupit dhe perbene rreth 0.004 % te peshes trupore . Ne menyre te natyrshme sasia e saj nga 3 ne 5 gr. Eshte e ndryshme dhe varet nga mosha , gjinia , madhesia , shendeti dhe sasia e rezervuar e tij ne trup . Ne te vertet hekuri eshte nje lende me ngjyre gjaku qe transporton oksigjen te mjaftueshem per frymemarrje dhe gaz karbonik (dioksid karboni) nga qelizat ne mushkeri . Cdo dite trupi yne me ane te ushqimit perfiton 10 deri 30 mlgr. hekur .

Azoti (N )
Organizmi yne permban sasi te medha azoti dhe luan nje rol kryesor ne strukturen e proteineve .

Fosfori ( P )
Luan nje rol kryesor ne organizmin e njeriut , kryesishte ne procesin e marrjes apo te clirimit te energjive te organizmit .

Kalciumi ( Ca )
Eshte nje element mineral qe perben 1.5 deri ne 2 % te peshes se trupit tek personat e rritur . Nga kjo sasi 99 % e kalciumit gjendet ne kocka dhe tek dhembet .

Magneziumi ( Mg )

Ne momentet e lindjes , ne trupin e njeriut ndodhet 0.5 gr., ndersa ne moshe te rritur , ne trup ka nje sasin 21 – 28 gr., 50 % deri ne 60 % ndodhet ne kocka dhe rroli kryesor i saj eshte ne qelizat nervore per te lehtesuar funksionimin e tyre .

Sulfuri (S )
Perben 0.25 % te peshes trupore te njeriut dhe ndodhet ne cdo qelize te trupit te njeriut . Me teper ndodhet ne floke , lekure dhe thonj . Ajo vepron si nje element antihelmues , duke u perzier me perberberesit helmuse dhe i shendrron ata net e pademshem apo i eliminon plotesishte .

Jodi ( I )
Ne organizem ndodhet rreth 15 – 23 mlgr ., ose perben 0.00004 % te peshes trupore te njeriut . Ndodhet ne te gjitha qelizat e trupit , por 70 – 80 % e sasise se jodit ndodhet ne gjendrat e tiroideve . Kjo lende eshte pjeserishte ne formen e hormone trioksines qe sintetizohet nga gjendra e tiroideve dhe luan nje rol te rendesishem ne forcimin dhe metabolizmin e trupit .

Magnezi (Mn )
Eshte shume i nevojshem per skeleton dhe gjymtyret ledhes . Aui gjendet ne sasine e me teper se 10 mlgr., ne trupin e njeriut dhe kryesishte ne kocka , melci dhe veshka .

Bakri ( CU )
Njihet si pjesa me e rendesishme e shume enzimeve . Luan nje rol mjaft te rendesishem ne pengimin e paksimit te sasise se gjakut ne trup . Femijet kane nevoje jetike pere kete perberes i cili ndodhet ne sasi te konsiderueshme tek produkti i qumeshtit .

Nkeli ( Ni )
Gjendet ne kokrat e grurit , orizit fasules , thjerzes etj … dhe luan nje rol kryesor ne rritjen natyrale dhe shumimin si dhe strukturen e veprimtarise se qelizave .

2. Uji:

“ Allahu krijoi secilen gjallese prej nje uji ,….” (Kur’an XXIV- 45 .)
Uji eshte elementi me i rendesishem qe ndodhet ne toke e qe luan nje nje rol kryesor ne transportimin e elementeve bazene qelizat e bimeve . Perbene 60 % te peshes trupore . Uji cilesohet ndryshe si elementi jetik i gjallesave . Uji eshte perberesi kryesor I urines dhe plazmes se gjakut .

3.Gazrat :
Dioksidi i karbonit dhe oksigjeni ndodhen ne sasi te ndryshme ne toke . Keto dy lloj gazrash ( ne sasi te percaktuara ) gjenden ne gjak dhe qeliza , duke luajtur nje rol kryesor ne procesin e frymemarrjes qe eshte po ai proces i shkembimit te oksigjenit dhe dioksidit te karbonit ndermjet atmospheres dhe qelizave te trupit .

Pra , keto jane te verteta shkencore te shkruara ne Kur’anin e Shenjte 14 shekuj me pare qe korrespodojne plotesisht me zbulimet shkencore ne fushen e gjeologjise . shkenca e re e njeh me se miri strukturen e krijimit te njeriut nga dheu .

Nese do ti kushtojme me teper rendesi krijimit te gjallesave , do te kuptojme se gjithecka qe i jep jete trupit te njeriut si frutat , perimet apo ato qe vene ne pune motorin e trupit te njeriut , te gjitha keto e kane origjin nga toka .
Ashtu sikurse u përmendë me larte , sperma e njeriut pershkak se permban lende ushqimore si proteina , yndurna , enzima etj …, dhe që shpeshherë në Kur’an thuhet se njeriun e krijuam nga dheu ose nga sperma, secila prej tyre tregon nje dimension dhe proces nga proceset e ndryshme të krijimit të njeriut.

Krijimi nga dheu i përket vetëm krijimit të njeriut të parë, mirëpo krijimi nga sperma është tregues i krijimeve të mëpasshme të njeriut që është dhe forma përmbledhëse e krijimit të njerëzve (sepse ekzistenca e të gjithëve është përmbledhur në ekzistencën e hz. Ademit (a.s)) dhe procesi i dytë është ndarës që i ndan ato nga njëra-tjetra.

Procesi i krijimit nga sperma i përket krijimit të gjithë njerëzve përveç krijimit të hz. Ademit (a.s) dhe gruas së tij Havasë .

Spermatizoidi në origjinë ka kuptimin e ujit të pakët apo ujit të distiluar apo piklave të ujit që me anë të procesit të ngjizjes krijojnë njeriun apo kafshën . Në të vërtetë , evolimi i spermatizoideve gjatë procesit kur është gen , është një ndër fenomenet më të çuditshme në botë dhe që ka të bëjë më shkencën e "gjenetikës" dhe që gjatë shekujve të fundit janë zbardhur shumë sekrete. Ndërkohë, në Kur’anin e shenjtë, në kohën kur nuk bëhej fjalë për mikroskop apo elemente te tjera perparimtare te shkences , nje gje e tille dihej publikisht .

Ne ajete te ndryshme Kur’anore , flitet per origjinen e krijimit te njeriut si nje nga demonstrimet e forces se Zotit dhe kjo vete eshte nje nga treguesit e mrekullise dhe madheshtise se ketij libri hyjnor dhe qiellor .

Allahu xh.sh., i cili fillimish njeriun e krijoi nga dheu , dha urdher qe lendet ushqyese qe gjenden ne toke , te furnizojne rrenjet e pemeve , dhe pemet sipas llojit te tyre te jene ushqim per kafshet dhe njeriun te haj nga frutat e pemeve dhe mishi i kafsheve dhe spermatizoidi te krijohet nga origjina e tyre .

Spermatizoidi ne mitren e nenes kalon proceset e persosmerise duke formuar krijesen e plote, njeriun i cili eshte me superior se te gjithe krijesat e tjera mbi toke .
Transformimi i dheut te pavlere ne nje qenie qe ka nje force te madhe mendimi dhe meditimi me gjithe ato organizma te nderlikuara ne trupin dhe shpirtin e tij , perben nje nga argumentet me te medha te Teuhidit , besimit ne nje Zot .

Ashtu sikurse u tha , spermatizoidi ne origjine eshte vetem nje pike e pavlere uji dhe njeriu le te mendohet e te kuptoje se cfare ishte diten e pare te krijimit te tij ? Por me interesant eshte fakti se gjithe kjo pike uji e pakonsiderueshme , nuk ka qene origjina apo zanafilla e njeriut , por nje qelize e gjalle shume e vogel , e cila nuk mund te shihet nga nje sy i zakonshem . Nga mijera qeliza qe notojne ne ate pike uji , perzihen me nje qelize te gjalle dhe shume te vogel e cila ndodhet ne mitren e gruas dhe nga ajo qelize mkroskopike , vjen njeriu ne jete .

Tani deshirojme te shohim se cili eshte qellimi i kesaj pike gjaku te ngjizur e cila u permend ne fillim te diskutimit .
Theksimi i krijimit te njeriut nga spermatizoidi i perbere (ngjizur) , ka mundesi te jete per disa arsye , argumentet dhe qellimet e se ciles do ti permendim .
Ashtu sikurse u tha edhe ne numrin e kaluar , citimi i krijimit te njeriut nga uji i ngjizur (i perzier ) mund te kete keto arsye :

1.Shkaku me i pershtatshem dhe gjithperfshures per kete ceshtje , sipas mendimit te komentuesve , eshte se spermatozoidet jane krijuar nga dhjetra materie te ndryshme , gje qe perkon plotesisht me rezultatet e kerkimeve shkencore .

Studimet ekzakte laboratorike tregojne se lengu i sperms se njeriut
[semen] permban 25 mlion spermatizoide ne cdo 1 cm. kub , apo 60
milion spermatizoide net e gjithe lengun e sperms , gjithashtu permban sasi te medha fruktoze*[ 90 deri ne 250 mlg % ] , citrate [
480 mlg % ] , dhe acid fosfatoz .

Pervec perberesve te mesiperm , lengu i sperms permban proteina ,
yndynra dhe enzima te ndryshme . Duhet te kihet parasysh aresyeja se
sperma eshte njejes dhe cilsija e saj [ emshaxh] , eshte ne numrin
shumes : kjo per faktin se sperma perbehet nga component te
ndryshem .

2. Shkak tjeter konsiderohet edhe bashkimi i sperms se burit me ate te gruas
d.m.th.,perberberja e sperms [se mashkullit ] me vezoren [e gruas] . Ashtu
sikurse kryesisht vihet re [edhe ne hadithe te ndryshme ] , nga pikpamja
shkencore nga cdo bashkim apo ciftezim , nga disa miliona spermatizoide te
leshuar vetem 300-500 prej tyre mbrijne ne zonen e fekondimit dhe me i
cuditshem eshte fakti se vetem njeri prej tyre eshte i nevojshem per te kryer
fekondimin . gjithashtu dijetaret jane te mendimit se sprmatizoidet e tjere
gjate hyrjes se sperms fekonduese nderhyjne ne muret mbrojtese te vezores
duke e ndihmuar ate . kjo mund te krahasohet me nje ushtri te madhe ku nga
nje ushtri sperme , vetem nje qelize ka fatin te fekondoje nje qelize tjeter
femer dhe qelizat e tjera [spermayizoidet] ne fund te ketij marshimi ushtarak
brenda 24 oreve derdhen jashte .

Prandaj me hyrjen e nje prej spermatizoideve Brenda ne vezore , krijohet nje
qenie e re [zigota] qe ne Kur’an quhet [emshaxh].

Nga shkaqet e tjera mund te permendim perberesit e ndryshem Brenda
sprmatizoidit nga pikpamja e faktorit trashegues nepermjet rruges se geneve
apo zhvillimive te fashjes gjate periudhes se shtatzanise .
Zoti i Madherishem thote keshtu ne Kur’anin e shenjte [Sure Abese-19 ]
Fjalia [“kadderehu”- e caktoi ate] , rrjedh nga fjala arabe “takdir” , qe do te thote matje dhe ekuilibrim . Sepse ne dime qe , strukturen perberese te njeriut gjenden me shume se 20 lloje metalesh e te ngjashme me to , ku secili prej tyre nga pikpamja cilesore dhe sasiore kane permasa te njejta , dhe sikur keto permasa sadopak te ndryshonin atehere sistemi i ekzistences te njeriut do te shkaterohej . Me fjale te tjera , cilesia e organizmave te pjeseve te trupit dhe lidhja e tyre se bashku kane permasa precise dhe talented dhe motivet dhe deshirat qe jane fshehur ne kompleksin e botes te njeriut duhen te jene ne baze te nje llogarie te vecante me qellim qe te sigurohet lumturia e njeriut . Zoti i Madherishem te gjitha keto njesi matese i ka fshehur ne ate uji te nxhizur te pavlere . Uji i nxhizur qe eshte mjaft i vogel edhe sikur te grumbullohej ne nje vend duke mare se bashku numrin e te gjithe njerzve ne kohen kur ndodhen ne qelizen kryesore te jetes qe noton ne ujin e spermatozoidit [ne kohen e clirimit te sperms , spermatozoidet notojne me nje shpejtesi prej 1deri 3 milimeter ne minute] , nuk do te grumbullohej ndonje mase e konsiderueshme .
* Fruktoza eshte nje lloj sheqeri qe gjendet te mjalti dhe fruta te tjera te embla qe zevendeson lengun dhe lendet qendrore ushqyese .

PO ! Ne nje qenie kaq te dobet jane nderthurur te gjitha keto dhunti . Padyshim , ky eshte nje argument mjaft i forte per te njohur te verteten , ekzistencen dhe fuqine e Allahut xh.sh.

P.S: Tjera here, lexoni me shume, nqfs deshironi te mesoni ;)
 

akili

Antarë i ri
per djaloshin simpatik ateist

pasi qe ketu qenka forumi per ateizmin mund te flasim vetem per ateizmin dhe ithtart e vet, ketu aspak ska te bej me temat per islamin apo ndonje fe tjeter .
por edhe po ndodh perleshje mes te idealeve te ndryshme.
qdo respekt per secilin.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Nga çfarë e prej ku e krijoi allahu njeriun? Nga balta? Apo nga uji? Apo nga dheu? Apo nga "gjaku i ngjizur"? [/B]
Torta është krijuar nga qumështi, nga mielli, nga vezët, nga sheqeri...?

Qielli apo toka u krijua e para? [/B]

Toka Citim: 2.Suretu Al-Bekare 29. Ai (All-llahu) është që për juve krijoi gjithçka ka në tokë, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i bëri ata shtatë qiej. Ai është i Gjithëdijshmi për çdo gjë.

Qielli Citim: 79.Suretu En Nazi'at 27. A është më i rëndë rëndë krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atë! 28. Ngriti kuoën e tij dhe e përsosi atë. 29. Natën ia errësoi e ditën ia ndriçoi. 30. E pastaj tokën e sheshoi. 31. Dhe prej saj nxori ujin e saj dhe kullosat e saj.

Fragmenti i parë shquhet dhe për nga pseudo-saktësia shkencore... Toka u krijua para qiellit... Allahu i sigurt për punën e vet profesionale i sugjeron Muhamedit të kontrollojë njëherë qiellin se mos gjen ndonjë... të çarë... (mos e ka fjalën për vrimën e ozonit ) . [/B]
Periudhat e krijimit të universit sipas Kur’anit:

Periudha 1
Big Bang


21:30. A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?

Periudha 2.

41:11. Mandej e mësyu qiellin (krijimin e qiellit) e ai ishte tym (mjegullinë që ishte si materie e parë) dhe atij e edhe të tokës i tha: "Qasuni urdhërit Tim me dëshirë ose me dhunë!" Ato të dyja thanë: "Po i qasemi me dëshirë!"

Periudha 3 dhe 4

41:12. Dhe ata i krijoi shtatë qiej brenda dy ditëve dhe secilit qiell i caktoi atë që i nevojitej. Qiellin më të afërt (të Dunjasë) Ne e stolisëm me yje ndriçuese dhe e bëmë të mbrojtur. Ky është caktim i plotfuqishmit, të dijshmit.
67:3. Ai është që krijoi shtatë qiej palë mbi palë.

Zgjerimi i universit

51:47. Ne, me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë.

Periudha 5 dh 6

Toka kompletohet pas qiejve

79: 27-30 A është më i rëndë krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atë!
Ngriti kupën e tij dhe e përsosi atë.
Natën ia errësoi e ditën ia ndriçoi.
E pastaj tokën e sheshoi.
41:9. Thuaj: "A ju jeni ata që nuk i besoni Atij që e krijoi tokën për dy ditë dhe Atij i përshkruani shok, e Ai është Zoti i botëve!
41:10. Ai që në të vuri kodra të forta, ia shtoi të mirat asaj dhe brenda katër ditëve të plota caktoi të gjitha kushtet për të jetuar në të. Pra, për ata që pyesin (për kohën e krijimit të saj)"
2:29. Ai (All-llahu) është që për ju krijoi gjithçka që ka në tokë, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i përsosi ata shtatë qiej. Ai është i Gjithëdijshmi për çdo gjë.
Më gjerësisht lexo KثTU


Shpjegimet Kuranore mbi Qiellin.
Citim: Suretu El Mulk 5. Ne, qiellin më të afërt e kemi zbukuruar me kandila (yje ndriquese) dhe ata ikemi bërë gjuajtës kundër djajve, të cilëve u kemi përgatitur dënim me zjarr shumë të madh. Citim: Suretu En Nebe`ë 19. Dhe qielli hapet e bëhet dyer-dyer. Dielli mbështjellet dhe yjet shkapërderdhen? Citim: Suretu Et Tekvir 1. Kur dielli të jetë mbështjellur (dhe errësohet), 2. Dhe kur yjet të kenë rënë (e shkapërderdhur),

Toka nuk është e rrumbullakët, por është e rrafshët sipas Kuranit: “Toka e sheshtë dhe në vendqëndrim" Në gjuhen arabishte nuk ka emër të tjere qe të percaktojne formen e rrumbullakët, por përdoret i njejti term (sheshët) për disa forma të ndryshme.
Citim: Suretu En Neml (27) 61. A është Ai që tokën e bëri vendqëndrim e nëpër të rrjedhin lumenj, dhe asaj (tokës) i bëri (male) përforcuese, dhe në mes dy deteve bëri ndarje.
Vendqëndrim? Pra nuk po flet për lëvizje. Mes dy deteve? Ka ma shumë se dy oqeane e vetëm arabinë e rrethojnë më shumë se dy dete. Cka nenkupton me dete?

Citim: Suretu Nuh (71) 19. All-llahu juve ua bëri tokën të sheshtë. Citim: Suretu Esh Shems (91) 5. Pasha qiellin dhe Atë që e ndërtoi atë! 6. Pasha tokën dhe Atë që e shtriu atë (e sheshoi)! Citim: Suretu En Naziat (79) 30. E pastaj tokën e sheshoi. Citim: Suretu Er Ra`d (13) 3. Dhe ai është, i cili tokën e shtriu, dhe në të krijoi kodra e lumenj dhe prej secilit frut bëri dy lloj…
Pra sipas kuranit nuk eshte Dielli i vendqëndrum? Fjalë të tilla jo rrall përmenden në Kuran Pra Dielli sipas kuranit lëviz, rrotullohet rreth Tokës! A duhet dyshuar në saktësinë shkencore apo në interpretimin e fesë? Mos kane menduar te na tregojne të kundërtën në metaforë? Sa absurde! [/B]
اfarë interpretimi!!! :haha:

Fjalë të panjohura për ty:
VENDQثNDRIM m. sh.
Vendi ku qëndron dikush a diçka; vendi ku
qëndrojnë automjetet. Vendqëndrimi i autobusit (i
taksive). Vendqëndrimi i kafshëve. Vendqëndrimi i
aeroplanëve. Vendqëndrimi i repartit.

SHESHOJ kal.
4. Rregulloj, i vë në rregull. Sheshoj punët. I
sheshoi të gjitha gjërat.
Burimi: Fjalori elektronik shpjegues

Dielli udhëton (lëviz)?
Citim: Suretu Jasinë (36) 38. Edhe dielli udhëton për në kufirin e vet (në cakun përfundimtar). Ai është (udhëtim) përcaktim i ngadhnjyesit, të dijshmit.
Citim: Suretu Ez Zumur (5) 5. Ai krijoi qiejt e tokën me qëllim të caktuar; Ai natën mbështjell (vendi të) ditës dhe ditës ia mbështjell natës; Ai nënshtroi diellin dhe hënën, që ssecili lëviz deri në një afat të caktuar, pra Ai është ngadhënjyesi, mëkatfalësi.
Citim: Suretu Er Ra`d (13) 2.All-llahu është Ai që ngriti qiejt pa ndonjë shtyllë. Ju i shihni ato. Ai u vendos mbi Arsh dhe nënshtroi diellin e hënën që çdo njëri udhëton deri në një afat të caktuar; Ai rregullon çështjen (e gjithësisë), sqaron argumentet, që të jeni të bindur për takimin (pas ringjalljes) me Zotin tuaj.
Citim: Suretu El Enbija (21) 33. Ai është që krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë.
Natyrisht që udhëton LOL

Teoria e përgjithshme e relativitetit
Artikulli kryesor: Teoria e përgjithshme e relativitetit
Teoria e përgjithshme e relativitetit është një teori për gravitetin dhe u paraqit për herë të parë nga Albert Ainshtajn në vitet 1907-1915. Kjo teori fillon me atë që quhet "parimi i njëvlefshmërisë". Sipas këtij parimi, nëse një objekt gjendet nën efektin e një fushe gravitacionale dhe nje trup tjeter është në levizje me nxitim, keta dy trupa janë në gjendje të njëjta fizike dhe rreagojnë në mënyrë identike fizikisht. Kjo gjë sjell në përfundimin se rënia e lirë është lëvizje inerciale, ose me fjalë të tjera, renia e lirë është gjendja fizike e një trupi kur ai nuk ndikohet nga asnjë forcë e jashtme, dhe jo si efekt i forcës së gravitetit, sic meson mekanika klasike. Përvec mekanikës klasike ky përfundim është kontradiktor edhe me Teorinë speciale te Relativitetit sepse sipas saj levizja inerciale nuk lejon që trupat të mund të lëvizin me nxitim kundrejt njëri-tjetrit, por objektet në rënie të lirë munden.
Për të shpjeguar këtë kontradiktë, Ainshtajn prezantoi idenë që kohëhapesira është e përkulur. Në 1915 ai paraqiti Ekuacionet e fushës së Ainshtajnit te cilët pershkruajnë lidhjen midis përkuljes së kohëhapesirës me masën, energjinë dhe impulsin.


Efekti i lentes gravitacionale
Disa nga rrjedhojat e kesaj teorie jane:
Koha rrjedh me ngadalë atje ku potenciali gravitacional është më i ulët. Kjo quhet "zgjerimi gravitacional i kohës".
Precesioni i orbitave është i ndryshëm nga sa parashikohet sipas teorisë se Njutonit mbi gravitetin. Kjo gjë është vezhguar të ndodhë me orbiten e Merkurit si dhe të yjeve pulsarë binarë.
Deri edhe rrezet e dritës, të cilat janë pa peshë, përkulen nën ndikimin e një fushe gravitacionale.
Universi është në zgjerim dhe skajet e largëta të tij janë duke u larguar prej nesh me shpejtesi me te lartë se shpejtësia e dritës. Duhet theksuar që kjo nuk bie në kundërshtim me teorinë speciale te Relativitetit, pasi flitet për zgjerim të vetë hapësirës.
Terheqja e zonës rrethuese. Kjo gjë konsiston në idenë se një trup me masë i cili rrotullohet, "merr me vete" apo "tërheq me vete" kohëhapësirën rreth tij.
Ti shtjellojmë njëherë këto pika ku të replikova e pastaj vazhdojmë me të tjera, OK?

D.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
PEDOFILIA dhe DHUNA ne fene islamike eshte e lejuar nga kurani!!

PEDOFILIA dhe DHUNA ne fene islamike eshte e lejuar nga kurani!!


"Sahih Libri 008, Numër 3310:

Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Pejngamberi i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 64

…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).


Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 88

Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).Sahih Bukhari 7.18

Profeti i kërkoi Abu Bakr-it dorën e Aishes në martesë. Abu Bakr-i tha “Po unë jam vëllai yt.” Profeti tha, “Ti je vëllai im në fenë e Allah-ut dhe në Librin e Tij, por ajo (Aisha) është e ligjshme për t’u martuar me mua.”

Kjo ndodhi pasi Muhamedi dhe Abu Bakr-i kishin dhënë fjalën njëri-tjetrit se ishin vëllezër, prandaj ai u çudit kur Muhamedi i kërkoi një gjë të tillë. Megjithatë Muhamedi e siguroi atë se kjo vëllazëri ishte në fe dhe jo në mish, prandaj s’kishte problem me këtë martesë.

Hadith të tjerë që tregojnë specifikisht moshën e Aishës janë si më poshtë:


Sahih Bukhari 5.236.

Kadija vdiq tre vjet para largimit të profetit nga Medina. Ai qëndroi atje për rreth dy vjet dhe u martua me Aishen kur ajo ishte një vajzë 6 vjeçare, dhe ai konsumoi martesën kur ajo ishte nëntë vjeç.


Sahih Bukhari 5.234

Profeti m’u afrua kur isha një vajzë gjashtë vjeçare. Ne shkuam në Medina dhe qëndruam tek shtëpia e Bani-al-Harith bin Khazraj. Pastaj u sëmura dhe më ranë flokët. Më vonë flokët m’u rritën përsëri dhe mamaja ime Um Ruman, erdhi tek unë, kur una isha duke luajtur në kolovajse me disa nga shoqet e mia. Ajo më thiri dhe unë shkova tek ajo, pa e ditur se ç’donte nga unë. Ajo më kapi prej dore dhe më bëri të qëndroja tek dera e shtëpisë. Mua më ishte marrë fryma, dhe kur frymëmarrja u normalizua, ajo mori pak ujë dhe përkoi fytyrën dhe kokën me të. Pastaj më futi në shtëpi. Në shtëpi pashë disa gra Ansari që thanë, “Urime, bekimet e Allah-ut dhe mbarësi.” Pastaj ajo më besoi mua me to dhe ato më përgatitën (për martesë). Pa pritur Apostulli Allahut ardhi tek unë në mesditë dhe mamaja ime më dorëzoi tek ai, në atë kohë unë isha nëntë vjeçe.


Duket qartë nga vargjet më lart se Aisha ishte fëmijë dhe nuk po merrte vesh çfarë po ndodhte, kur Muhamedi iu afrua.


Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numër 90


Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unë dhe më bëri të hyja në shtëpi (të Profetit) dhe asgjë s’më çuditi, veç ardhjes së Apostullit të Allah-ut në mesditë.

Padyshim që ka qënë çuditur. Ajo ishte fëmijë. Në pasazhin më poshtë thuhet se Aisha ishte akoma fëmijë, dhe luante me kukulla.
Sahih Bukhari Volumi 8, Libri 73, Numër 151


Unë luaja me kukulla në praninë e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (në dhomën time) ato fshiheshin, por Profeti i thëriste të vinin të luanin me mua. "
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Torta është krijuar nga qumështi, nga mielli, nga vezët, nga sheqeri...?Periudhat e krijimit të universit sipas Kur’anit:

Periudha 1
Big Bang

21:30. A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?

Periudha 2.

41:11. Mandej e mësyu qiellin (krijimin e qiellit) e ai ishte tym (mjegullinë që ishte si materie e parë) dhe atij e edhe të tokës i tha: "Qasuni urdhërit Tim me dëshirë ose me dhunë!" Ato të dyja thanë: "Po i qasemi me dëshirë!"

Periudha 3 dhe 4

41:12. Dhe ata i krijoi shtatë qiej brenda dy ditëve dhe secilit qiell i caktoi atë që i nevojitej. Qiellin më të afërt (të Dunjasë) Ne e stolisëm me yje ndriçuese dhe e bëmë të mbrojtur. Ky është caktim i plotfuqishmit, të dijshmit.
67:3. Ai është që krijoi shtatë qiej palë mbi palë.

Zgjerimi i universit

51:47. Ne, me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe Ne e zgjerojmë atë.

Periudha 5 dh 6

Toka kompletohet pas qiejve

79: 27-30 A është më i rëndë krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atë!
Ngriti kupën e tij dhe e përsosi atë.
Natën ia errësoi e ditën ia ndriçoi.
E pastaj tokën e sheshoi.
41:9. Thuaj: "A ju jeni ata që nuk i besoni Atij që e krijoi tokën për dy ditë dhe Atij i përshkruani shok, e Ai është Zoti i botëve!
41:10. Ai që në të vuri kodra të forta, ia shtoi të mirat asaj dhe brenda katër ditëve të plota caktoi të gjitha kushtet për të jetuar në të. Pra, për ata që pyesin (për kohën e krijimit të saj)"
2:29. Ai (All-llahu) është që për ju krijoi gjithçka që ka në tokë, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit dhe i përsosi ata shtatë qiej. Ai është i Gjithëdijshmi për çdo gjë.
Më gjerësisht lexo KثTU
اfarë interpretimi!!! :haha:

Fjalë të panjohura për ty:
VENDQثNDRIM m. sh.
Vendi ku qëndron dikush a diçka; vendi ku
qëndrojnë automjetet. Vendqëndrimi i autobusit (i
taksive). Vendqëndrimi i kafshëve. Vendqëndrimi i
aeroplanëve. Vendqëndrimi i repartit.

SHESHOJ kal.
4. Rregulloj, i vë në rregull. Sheshoj punët. I
sheshoi të gjitha gjërat.
Burimi: Fjalori elektronik shpjeguesNatyrisht që udhëton LOLTi shtjellojmë njëherë këto pika ku të replikova e pastaj vazhdojmë me të tjera, OK?

D.

Shkenca nuk perdor metafora por sqaron SI dhe PSE.
Ne te kundert feja nuk qarteson asgje por le ne gjithshka boshlleqe per interpretime te ndryshme dhe sipas qefit te çdo arabi fetar si pseudo-shqiptar ashtu afrikan dhe asiatik.
 

Dreamer

Anëtar i ri
PEDOFILIA dhe DHUNA ne fene islamike eshte e lejuar nga kurani!!

Kjo temë është “përtypur” më shumë seç duhet, por nëse ke dëshirë të flasim për të, hap një temë të re, kjo temë është për kontradiktat eventuale që mund të gjenden në Kur’an.

Sipas traditave dhe fese islamike matresa dhe kryerja e mardhenieve seksuale me kafshe eshte e lejuar !!
Mund të na sjellësh ndonjë varg nga Kur’ani apo ndonjë hadith për ta mbështetur pretendimin tënd?

Shkenca nuk perdor metafora por sqaron SI dhe PSE.
Ne te kundert feja nuk qarteson asgje por le ne gjithshka boshlleqe per interpretime te ndryshme dhe sipas qefit te çdo arabi fetar si pseudo-shqiptar ashtu afrikan dhe asiatik.
Nuk ka boshllëqe për interpretime të ndryshme, duhet vetëm t'i lësh anash për moment urrejtjen dhe paragjykimet që ke për dikë a diçka.

Përshëndetje!
D.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Feja islamike eshte maskiliste!!

Feja islamike eshte maskiliste!!

Shumë besimtarë musliman thone se prej Kuranit mësohen barazitë gjinore dhe se gruja nuk nënçmohet si në realitet.
Por nuk eshte keshtu pasi sipas kuranit femra nuk eshte e barabarte me mashkullin ne fene islamike!!


Citim:
Suretu En Nisaë (4)

3.
Në qoftë se frikoheni se nuk do të jeni të drejtë ndaj bonjakeve, atëherë martohuni me ato gra që ju pëlqejnë; me dy, me tri e me katra. E nëse i frikoheni padrejtësisë (ndaj tyre), atëherë vetëm me një, ose (martohuni) me ato që i keni nën pushtetin tuaj (robëreshat). Ky (përkufizim) është më afër që të mos gaboni.
Sa ide e mirë për me përhapë fenë tu u martu me rrobënesha. Por gratë nuk kan të drejtë me marr më shumë se një burrë.

Femrës i trashëgohet sa gjysma ndaj meshkujve.

Citim:
11.
All-llahu ju urdhëron për (çështen e trashigimit) fëmijët tuaj për mashkullin hise sa për dy femra; nëse janë (trashëgimtare) vetëm femra, dy e më shumë, atyre ju takojnë dy të tretat e pasurisë që trashëgohet; nëse është një femër, asaj i takon gjysma; për prindërit, për seilinnga ata, lu takon e gjashta nga ajo që ka lënë (i vdekuri) nëse ka fëmijë; e nëoftëse (i vdekuri) nuk ka fëmijë e atë e trashëgojnë (vetëm) prindërit, atëherë nënës së tij i takon një e treta; në qoftë se ai (i vdekuri) ka vëllezër, nënës së tij itakon vetëm një e gjashta, (kjo e drejtë në trashëgim bëhet) pasi të kryhet (vasijjeti) që ka lënë dhe pasi të lahet borgji; ju nuk dini se kush është më afër dobisë suaj. (Ky përcaktim është) Urdhër nga All-llahu. Vërtet All-llahu është më i Dijshmi, më i Urti.
Vetëm burrat mund të jenë dëshmitar për me i dënu gratë mizorisht për një vepër të papranume.
15.

Citim:
Ato nga gratë tuaja që bëjnë imoralitet (zina), kërkoni që kundër tyre të dëshmojnë katër vetë prej jush (burra); nëse vërtetohet më dëshmitarë (imoraliteti), mbyllni ato në shtëpia derisa t’i marrë vdekja ose derisa All-llahu të përcaktojë ndonjë rrugë për to.
allahu i "urti e i gjithëdishmi", të vetmet gra të martuara që ti lejon për seks janë ato të kapuna rrobnesha të luftës.

Citim:
24.
(Nuk u lejohet të martoheni) Edhe me gra të martuara (që kanë burrat e nuk janë të lëshuara), përveç atyre që i keni futur në pushtetin tuaj (robëreshat e lufrtës). (Ky është) obligim mbi ju nga All-llahu. U janë lejuar, pos këtyre (që u përmendën), të tjerat që t’i merrni me pasurinë tuaj (me niqah) duke pasur për qëllim bashkëshorësi e jo prostitucion (kurvëni). Epër atë që përjetuat ju nga ato (gratë me të cilat patët kurorë), jepnu shpërblimin e tyre të caktuar se është obligim. E nuk ka pengesë për ju, pas përcaktimit (te niqahut), në atë që ju pëlqeni mes vete. All-llahu është i gjithëdijshëm, i urti.
Sipas kuranit rrahni gratë ndonjëhere, nëse nuk ju ndikojnë këshillat:

Citim:
34.
Burrat janë përgjegjës për gratë, ngase All-llahu ka graduar disa mbi disa të tjerët dhe ngase ata kanë shpenzuar nga pasuria e tyre. Prandaj, me atë që All-llahu i bëri të ruajtura, gratë e mira janë respektuese, janë besnike ndaj të fsheftës. E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati (e më në fund), edhe rrahni (lahtë, nëse nuk ndikojnë këshillat as largimi) e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi.


Gratë e Muhamedit rrinin të mbylluna në shtëpi.
Suretu El Ahzabë (33)

Citim:
32. O gratë e Pejgamberit, ju nuk jeni si asnjë grua tjetër, nëse keni kujdes e ruheni, andaj mos u llastoni në të folur e të lakmojë ai që ka sëmundje në zemrën e tij, po thuani fjalë të matura.
33. Dhe rrini në shtëpitë tuaja e mos shfaqni bukurinë tuaj si shfaqej në injorancën e hershme, falnie namazin , lepnie zeqatin dhe respektonie All-llahun dhe të dërguarin e Tij. All-llahu ka për qëllim që nga ju o familje e shtëpisë (se Pejgamberit) të largojë ndytësinë e mëkateve dhe t’ju pastrojë deri në skaj.
Muhamedit i lejohet të martohet me çfarëdo gruaje që do, madje edhe me incest

Citim:
50. O ti Pejgamber, Ne të kemi lejuar gratë, të cilave u ke dhënë shpërblimin e kurorës, dhe ato që me ndihmën e Akkahut hynë në posedimin tëned (robëreshat e luftës) dhe bijat e axhës tënd, bijat e hallave tua e dajës tënd, bijat e tezeve tua (të janë lejuar, pos grave me nuqah dhe të afërtat), të cilat kanë migruar (kanë bërë hixhret) si ti, dhe një grua besimtare nëse ajo ja falë veten Pejgamberit dhe nëse Pejgamberi dëshiron të martohet me të (një martesë e tillë pa shpërblim të niqahit) duke qenë kjo (rast) vetëm për ty e jo edhe për besimtarët. Ne e dimë se ç’u kemi bërë atyre obligim rreth grave të tyre dhe rrëth atyre që i kanë në pronësinë e vet, ashtu që ti të mos keshë vështirësi, e All-llahu është që falë shumë, është mëshirues.

51. Ti je i lirë të lëshosh atë që don prej tyre dhe të mbash pranë vete atë që don, e edhe të kërkosh afrimin e asaj nga e cila ke qenë larguar, dhe nuk ke mëkat. Kjo është më së afërmi që ato të qetësohen shpirtërisht e të mos brangosen dhe të jenë të kënaqura me atë që ti u ofron të gjitha atyre. All-llahu e di çka mbani në zemrat e tuaja, All-llahu është më i dijshmi, më i buti.
Disa komplekset sociopatike të Muhamedit:

Citim:
53. O ju që besuat, mos hyni në shtëpitë e Pejgamberit ndryshe vetëm se nëse u lejohet për ndonjë ngrënie e duke mos pritur përgatitjen e saj, por kur të thirreni, atëherë shpërndahuni, duke mos hyrë në bisedë me njëri tjetrin, vërtet këto (pritja, qëndrimi, biseda) e mundojnë Pejgamberin, por ai turpërohet prej jush; All-llahu nuk i turpërohet realitetit. E kur kërkoni prej tyre (grave të Pejgamberit) ndonjë send, atë kërkonie pas perdës, kjo është më e pastër për zemrat tuaja dhe të tyre. Juve nuk u takon ta mundoni të dërguarin e All-llahut, e as të martoheni kurrë me gratë e tij, pas (vdekjes së) tij. Këto janë te All-llahu mëkat i madh.
Paska pas vështirësi të mëdha me xhelozi të skajshme ky. Nuk më befason as sjellja e tij që ngjan me një sociofobik meqë kishte një përvojë të rrëndë jetësore.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Feja e henes!!
 

Attachments

Redaktimi i fundit:

Nostra_22

Anëtar i Nderuar
Ore ver8, ma thote njeri mua c'kuptim ka gjysem hena, c'lidhje ka me islamin, ne mos ate qe kuptohet nga materiali i sjelle nga Bilderberg ?
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Ore ver8, ma thote njeri mua c'kuptim ka gjysem hena, c'lidhje ka me islamin, ne mos ate qe kuptohet nga materiali i sjelle nga Bilderberg ?
Nuk eshte e vertete kjo Nostra. Gjysmehena nuk ka te beje aspak me materialin e sjellur.
Gjysmehena perfaqeson muslimanet. Ylli dhe gjysmehena u mbajten per here te pare nga muslimanet ne kohen e Mehmetit II mbas pushtimit te Konstandinopojes me 1453 e.s.
Thuhet qe Sulltan Osmani, themeluesi i perandorise osmane, pa njehere nje enderr ne te cilen atij iu shfaq nje gjysmehene qe rritej e rritej derisa arriti nga Lindja ne Perendim. Nje shenje dallimi mund te perfaqesoje ceshtjen e dikujt, filozofine, besimin apo sjelljen; qofte kjo besimtare apo sekulariste. Perdorimi i ngjyres dhe simboleve ne flamujt kombetare eshte gjithashtu me interes. E kuqja eshte ngjyra osmane (turke) dhe keshtu, ylli dhe gjysmehena perdoren ne nje fushe te kuqe.
Pra, qe ne ate kohe, ylli dhe gjysmehena eshte perdorur gjithnje e me teper nga muslimanet per te identifikuar veten e tyre.
 

Dreamer

Anëtar i ri
Gjysmëhëna dhe ylli përdoren si simbol që nga koha e sumerëve dhe e Egjiptit të vjetër.
Gjysmëhëna dhe ylli nuk identifikoheshin me Islami para turqve, nuk është hasur diku që muslimanët e parë t’i kenë bartur këto simbole. Këto ishin simbole të qytetit të Konstantinopolit. Kur turqit e pushtuan këtë qytet ata e pranuan simbolin e këtij qyteti (gjysmëhënën dhe yllin) si simbol të shtetit të tyre. Atëherë e ndryshuan edhe emrin e qytetit në Islam bul (qytet i islamit) e më vonë ndryshohet në Istanbul (qytet i qyteteve).
Loverboy ka përmendur disa legjenda lidhur me këtë simbol, e unë do ti shtoj edhe disa të tjera kur të tjerët e komentojnë këtë simbol si të Islamit. Disa konsiderojnë që ylli simbolizon Ibrahimin si simbol të monoteizmit, e disa të tjerë që ylli me pesë hapa paraqet 5 bazat e islamit. Gjysmëhëna simbolizon dritën (NUR) të cilën islami i ka dhuruar njerëzimit. Tash, pse ndonjëherë ngjyra e gjelbër e ndonjëherë ngjyra e kuqe nëpër flamuj, disa komentojnë që ngjyra e kuqe simbolizon gjakun e dëshmorëve që kanë vdekur për fenë e tyre që të dominojë e vërteta dhe drejtësia, e ngjyra e gjelbër simbolizon jetën e re (pranverën) si shenjë për lindjen e bashkësisë së re, bashkësisë së Teuhidit (monoteizmit).

Meqenëse Muhamedi, paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të, nuk e ka bartur këtë simbol si të Islamit, atëherë mendoj që ky simbol nuk duhet të identifikohet me Islamin.

P.S. Bilderberg, çka u bë me kontradiktat, të janë shpenzuar apo?


D.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
mos folni muhalife ateista , besoni en zot se vetem ai mund tju shpetoj

Mos na bej propagande fetare te lutem shume se sinqerisht me vjen per te vjell kur lexoj komentet tuaja!!
 

SempreBarca

Anëtar i Respektuar
Mos na bej propagande fetare te lutem shume se sinqerisht me vjen per te vjell kur lexoj komentet tuaja!!

Te jemi te sinqert, a thua ka propagande me te madhe se sa ta mohosh ekzistencen e Krijuesit tend ?
Jo pse un dua te jet keshtu, por sepse kete e verteton fakti qe njerz si puna yte kan lene shum pyetje pa pergjigje ne kete teme dhe shum te tjera.
Andaj, ketu jan ngatrruar rolet me plot vetedije nga ana juaj, dhe siq po shifet, dikush ende nuk ka mesuar ta beje dallimin mes propagandes dhe te vertetes. Me sakt, ate e din shum mire, por shtirren ne menyre siperfaqsore. Gjest tipik i nje ateisti.
Nese juve jeni besimtare te shkences, ateher mos harroni se Islami perkrah shkencen, dhe lavderon dijetaret ( shkenctaret ) , sepse ata jane njeri nder instrumentet kryesore per te njohur me mire Krijimin dhe Madhesine e Atij .
Dhe te jem me i drejtperdrejt, me gjitha keto, prap nuk me vjen te vjell nga shkrimet e tua. Jo pse je anetare i ketij forumi, apo ateist, por sepse nje njeri qe rrespekton fuqine e Zotit, rrespekton dhe krijesat e Tija, qoft nje insekt i vogel qe t'ec mbi trupin tende, apo dhe nje qen qe kalon afer teje rruges.
Ata te tjeret, nuk kan rrespekt as per veten e tyre !
 

Alko71

Anëtar Aktiv
Une po çuditem si mund ti merrni për fakte disa vizatime të një autori?

Filma të vizatuar si Supermen, i quani fakte?!

Njejt, si une të ilustroj një tregim të shpikur nga vet unë me personazhe poashtu te shpikura, dhe te dali dikush e ti paraqesi si fakte ne nje forum!

Kjo qenka te kapesh per fije bari kur mbytesh!
 

Dreamer

Anëtar i ri
Une po çuditem si mund ti merrni për fakte disa vizatime të një autori?

Filma të vizatuar si Supermen, i quani fakte?!

Njejt, si une të ilustroj një tregim të shpikur nga vet unë me personazhe poashtu te shpikura, dhe te dali dikush e ti paraqesi si fakte ne nje forum!

Kjo qenka te kapesh per fije bari kur mbytesh!
Edhe më qesharak bëhet diskutimi kur pseudo-ateistët shërbehen me “argumentet” e të krishterëve (filmat vizatimorë) që ta “diskreditojnë” Islamin.
 

Cyber_Spartacus

Homo Homini Lupus
me qe po flasim per boten botanike une se shikoj si peme por si ato bimet qe te jetojne zhvariten dhe pushtoje pemet e tjera qe te arrijne nga erresira e xhungles ne djell
 

orakulli

Anëtar i Respektuar
Nji nga ato asht "gremi'" i cili rritet ne ara afer misrit,grurit..dhe shkaton marrjen eushqimit te tyre.Keto lloj bimesh quehen parazitare sepse synojne te na lene neve pa grur,pa buke pa ushqim.Keshtu qe te heqim dalengadale dore nga produktet e botes "bot an i ke",ne menyre qe te perqendrohemi ne produktet e botes "anat e(o) mia "+ke njerezore,ku njeriu te haj njeriun.
Dhe kjo duket ne vendet e botes Islamike,meqe nuk kane shume toke te punueshme duan qe edhe pjesa tjeter e botes te jete e tille duke kultivuar gremin.Shikohet edhe ne nje aspekt tjeter ,ku njerezit shumica jane te varfer dhe kane xhelozi per pasurine e Europianeve dhe amerikaneve te cilet kane shtepi komode,makina,pushime te kenqshme njehere ne vit.Edhe thon "shiko sa gabim" nuk degjojne allahun.Nuk e di se ke duhet te degjojme zerin etyre te brendshem te mezi ndertuar nga sheiko-hoxhallaret ne shekuj apo allahun e vertete.Mendoj se "allahu" i verte nese ekziston nuk do qe nji pakice njerezish,me callma dhe puse nafte te rrojne shume mire dhe te tjeret te rrojne si krimba..Edhe me e keqja esht se duan te bejne dhe pjesen tjeter te botes se tille.E keqja kur ekziston asht e mira e te mires qe "E mira" te ec perpara.
 
Redaktimi i fundit:

Bilderberg

Anëtar i ri
Titulli: Kurani dhe Islamizmi jane kontradikta dhe absurditete !

bibla e kultures çifuto-kristiane, kurani i kultures arabe, torahu i kultures çifut, janë libra fetare, te cilet përmbajn një numër te madh materialesh që kanë të bëjnë me fene, me pseudo-spiritualitetin,me pseudo-drejtësine, me pseudo-ligjet, me pseudo-dashurine etj, etj dhe ato gjithashtu përmbajnë referenca ndaj dhunës, urrejtjes, vrasje, luftës dhe genocidit.
Feja islame ne te vertet eshte perhapur me ane te shpates, dhe do të vazhdojnë në këtë sëmundje çmendurie kundër kulturës sonë, nëse ne nuk do e ndalojme PER TE RUAJTUR MBIJETESEN TONE DHE TE IDENTITETIT TONE.


Vargjet e kuranit tregjne qartë se çdo musliman është i urdhëruar dhe i detyruar që të luftoj pa ndalur për të luftuar dhe vrare të gjitha mosbesimtaret (perfshih dhe ata qe besojne ne fete e tjera) deri sa ti pushtojnë dhe ti nenshtrojne te gjith kombet dhe popujt e botes ne fene islamike te kultures se dhunshme arabe.
Islami është fe që beson në pushtimin e dhunshem dhe JO Nث BASHKEJETESEN E QETE.


Part 1: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=Th_w40LBNtE&feature=related"]YouTube - 1- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]


Part 2: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=efsQpNvfWY0"]YouTube - 2- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 3: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=BJ_w_juIeYg"]YouTube - 3- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 4: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=YHmvFXbXzqc"]YouTube - 4- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 5: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=dFBmHLoo7Hs"]YouTube - 5- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 6: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=udl4IEv8FLk&feature=channel_page"]YouTube - 6- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 7: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=LfLrvPQzZS4&feature=channel_page"]YouTube - 7- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]

Part 8: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=5uGZFUg7okE&feature=channel_page"]YouTube - 8 - islam, a religious and cultural war against the west[/ame]


Part 9: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=vs-u3cTqSBY&feature=channel_page"]YouTube - 9- islam, a religious and cultural war against the west[/ame]
 
Top