• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Konsumimi i të verdhës së vezës dëmton zemrën

PiNkY

Anëtar i Nderuar


Konsumimi i të verdhës së vezës është po aq i dëmshëm sa duhani për njerëzit e rrezikuar nga sëmundjet kardiovaskulare. Problemi qëndron në një rritje të rrezikut për forcimin e arterieve të zemrës.

Ky është një lloj çrregullimi i arterieve, ku pllaka të rënduara nga kolesteroli, formojnë në mur të brendshëm arterial duke penguar furnizimin normal të zemrës me gjak.

Sipas dr.David Spence, nga një universitet i Kanadasë, i cili udhëhoqi studimin, në rastin e të verdhës së vezës rreziku është po aq i madh sa edhe në rastin e konsumit të duhanit, për shkak të formimit të pllakave arteriale që bllokojnë zemrën dhe që janë shkaku kryesor i atakut kardiak. Studimi zbuloi se ata që hanin më shumë se tri vezë në javë, kishin tendencën për formuar më shumë pllaka se të tjerët. Kolesteroli i lartë konsiderohet si një nga shkaqet kryesore të atakut kardiak dhe e verdha e vezës ka një përqindje shumë të lartë të kolesterolit.
 

*Ginna*

Anëtar Aktiv
Titulli: Konsumimi i të verdhës së vezës dëmton zemrën

Qe kur keshtu, dhe veza do te na duhet tani, ta heqim nga lista e ushqimeve.
 
Top