Koncepti filozofik i kohes

V-Rave

Anëtar i ri
Qe heret koha ka qene objekt i debateve filozofike. cfare eshte ajo? si perceptohet nga njeriu? Cili eshte qellimi i saj?? Si e perdor njeriu kohen??? A do te jetonim dot pa kohe?


Ju cfare mendimi keni per kohen si koncept ne filozofi?
P.S. Nuk eshte e thene ti pergjigjeni te gjitha pyetjeve te mesiperme mjafton pyetja e fundit!!!! :) :p
 

Hbk

Anëtar Aktiv
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Koha eshte nje njesi matese e vendosur per te organizuar veprimtarite,perderisa njeriu eshte perpjekur qe ne kohet e lashta per te matur kohen sbesoj se njeriu jeton pa kohen.......
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po a mendon se koha ekziston???????
 

Hbk

Anëtar Aktiv
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po a mendon se koha ekziston???????


koha ekziston si njesi matese.......jo si gje tjter ......
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po njesia matese eshte inekzistente. psh nuk ekziston nje meter. por ekzistojne dy pika qe kane largese 1 meter. po koha cfare mat sipas teje?????
 

Hbk

Anëtar Aktiv
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po njesia matese eshte inekzistente. psh nuk ekziston nje meter. por ekzistojne dy pika qe kane largese 1 meter. po koha cfare mat sipas teje?????po pra per tu organizuar me mire ,per te vendos dy pika nje qe ka fillim e nje qe ka mbarim,procesi i vazhdueshëm dhe i pakufishëm i ekzistencës dhe ngjarjeve në të shkuarën, të tashmen dhe të ardhmen, e quajtur si e tërë,sekuencë e vazhdueshme lineare (e drejtë) jo hapësinore nga ku ngjarjet dukshëm ndodhin sipas një rregulli të pakthyeshëm........
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po koha mendon qe rrjedh njelloj per te gjithe???????
 

Hbk

Anëtar Aktiv
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po koha mendon qe rrjedh njelloj per te gjithe???????jo se besoj qe rrjedh njelloj per te gjithe sepse dhe koha si njesi matese hyn te teoria e relativitetit........
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po duke lene menjane fiziken do te thosha qe koha eshte pasqyrim i ndergjegjes dhe nese ne nje dite ndihemi mire, koha na duket sikur kalon shpejte. Nese ndihemi te merzitur ngadale. Prandaj mendova qe eshte jo e njetrajtshme per te gjithe duke qene se jo te gjithe ndihemi njesoj ne te njejtin moment kohe. :)
 

Hbk

Anëtar Aktiv
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Po duke lene menjane fiziken do te thosha qe koha eshte pasqyrim i ndergjegjes dhe nese ne nje dite ndihemi mire, koha na duket sikur kalon shpejte. Nese ndihemi te merzitur ngadale. Prandaj mendova qe eshte jo e njetrajtshme per te gjithe duke qene se jo te gjithe ndihemi njesoj ne te njejtin moment kohe. :)


dhe kjo me relativitetin ka te beje sepse ne fakt koha njesoj ecen por ty te duket sikur secen ....
 

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

po por jo me relativitetin fizik.
 
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Koha i vjedh ditet nga jeta .... Jeta i blen kohes ditet me cmimin e plakjes .....e kam lexuar diku :D
 

Hbk

Anëtar Aktiv

V-Rave

Anëtar i ri
Titulli: Koncepti filozofik i kohes

Me pelqeka shume ........... :)
 
Top