Koloseo ...

Lauri

Anunnak
...jo jo, nuk eshte Koloseo i Romes.
Eshte Arena Pula ne Kroaci, eshte e 6' ne Bote nga madhesia dhe nga me te konservuarat nder te gjithe arenat e tjera. Adhurohet paralelisht me Koloseun e Romes, arenen e Verones e anfiteatrin Pompei. Eshte ndertuar 2'000 vjet tashme te shkuara ne kohen e Imperatorit Agusto, pothuajse ne te njejten kohe me ndertimin e Koloseut ne Rome. Ndertimin e saje e kane shoqeruar mjaft histori, mite dhe legjenda, sot ajo eshte "bilet-vizita" e qytetit Pula.
Por fati i kesaj arene nuk ka arritur ti shmanget fateve te arenave te tjera duke u shfrytezuar si gurore. Guret e saje kalonin detin drejte per ne Venezia per ndertime te pallateve. Ashtu si u ndertuan pallatet Papale me guret e Koloseut ne Rome.
By Lauri

FB_IMG_1573729850993.jpgFB_IMG_1573729843669.jpgFB_IMG_1573729834458.jpg
 
Redaktimi i fundit:

MrCool

Old School.
@Desa kur te kete shfaqje te ky amfiteatri do ikim bashke.. Si thua?
 
Top