• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

K​​​jo është mënyra më e mirë e përgatitjes së kafes

Hera

Βιβλίο φάγος
Vendndodhja
Athine
  • K​​​jo është mënyra më e mirë e përgatitjes së kafes
Provojeni në mënyrën e vjetër – më të mirë kurrë nuk keni pasur rastin të pini!
Ka diçka të veçantë në kafen turke! – transmeton Telegrafi.

E para dhe themelorja, për kafe të mirë turke është e nevojshme përzierja cilësore dhe prandaj mos kurseni në të – pini për t’u kënaqur, jo vetëm sa për ta pirë! E dyta, pakkush e di që për kafen turke për fillim uji nuk duhet të vlojë!

Në xhezve uji nxehet deri mu para vlimit, pastaj hiqet nga zjarri. Një pjesë e ujit qitet në filxhan, ndërkaq në pjesën tjetër shtohet kafja (nga një lugë të vogël të plotë për çdo filxhan apo më shumë nëse filxhanët janë të mëdhenj apo nëse dëshironi kafe shumë të fortë).

Përzieni që të mos mbeten droçka, pastaj kthejeni në zjarr dhe kur të bymehet deri në skajin e xhezves sërish hiqeni nga zjarri dhe shtoni ujin të cilin në fillim e keni qitur në filxhan.

Sërish kthejeni në zjarr dhe lëreni të vlojë. Hiqeni nga zjarri, prisni disa sekonda dhe shtoni një lugë të vogël ujë të ftohtë. Atëherë kafja do të jetë e gatshme për t’u pirë!



Gabimet themelore te përgatitja e kafes

– Përzierja e tepërt e shkatërron shijen;

– Lënia që disa herë të ngrihet deri në skajin e sipërm të xhezves shkatërron shkumën dhe ndryshon shijen e kafes;

– Përzierja pasi që kafja të jetë e vluar, shumë e nxehtë dhe e hequr nga zjarri gjithashtu do të ndryshojë shijen e pijes së parapëlqyer të mëngjesit;

– Nëse kafja ëmbëlsohet, sheqerin më së miri është t’ia shtoni derisa është uji i ftohtë në xhezve, para zierjes së kafes.

Provojeni, edhe vetë do të bindeni që shija është ndryshe – më e mirë! /Telegrafi
 
Top