Kjo është harta e rrallë që ka mbijetuar 700 vjet!

Hera

Banned
[h=1]Kjo është harta e rrallë që ka mbijetuar 700 vjet![/h]
Harta Mundi”

wp9a105fe1_0f.jpg


Harta 700-vjeçare është një thesar unik i mesjetës në botë. Ajo është me përmasat 1.59 me 1.34 metra, dhe është ndërtuar në një lëkurë viçi.

Capture-53.jpg


Studiuesit besojnë se harta i takon viteve 1300, sepse tregon historinë, gjeografinë dhe fatin e njerëzimit.

the-hereford-mappa-mundi.jpg


Pjesa e banuar e botës, ishte e shtrirë si në ato vite, në Europë, Azi dhe Afrikën e Veriut. Harta është brenda një kuadri krishterë. Jerusalemi është në qendër dhe lindja është në krye. Lindja, ku lind dielli, ishte aty ku krishterët mesjetarë kërkonin ardhjen e dytë të Krishtit. Ishujt britanikë ndodhen në pjesën e poshtme, në të majtë të hartës./E.B-dritare.net

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"392","title":"p0775wsv","width":"696","src":"http:\/\/dritare.net\/wp-content\/uploads\/2019\/04\/p0775wsv-696x392.jpg"}[/IMG2]
 
Top