Kina befason botën, treni me shpejtësi 600 km/h realizon udhëtimin e parë (FOTOT)

Kina befason botën, treni me shpejtësi 600 km/h realizon udhëtimin e parë (FOTOT)

1592841900067.png

Një tren gjigant që arrin shpejtësinë maksimale prej 600 km/h kreu me sukses udhëtimin e parë testues në një hekurudhë në Shangai të dielën. Zhvillimi i një sistemi transporti hekurudhor me shpejtësi të lartë është një prej prioriteteve të Kinës.

Pas 4 vitesh punë, treni arriti të përfundojë me sukses udhëtimin e parë. Në ndërtimin e tij janë përfshirë ekspertë inxhinierë dhe shkencëtarë nga 30 ndërmarrje të ndryshme, universitete dhe institute kërkimore. Projekti për ndërtimin e këtij treni ka nisur në vitin 2016 dhe pritet që prodhimi në seri i trenit të nisë në fund të këtij viti.

Treni me shpejtësi 600 km/h mendohet se do të mbushë hapësirën mes trenave të shpejtë dhe transportit ajror, për të lejuar udhëtimet në distanca të gjata me më pak kosto për personat e shtresave të ndryshme shoqërore. Opera-Snapshot_2020-06-22_123721_a2news.com_.png

Opera-Snapshot_2020-06-22_123748_a2news.com_.png

Opera-Snapshot_2020-06-22_123825_a2news.com_.png
Opera-Snapshot_2020-06-22_123834_a2news.com_.png

Opera-Snapshot_2020-06-22_123731_a2news.com_.png

Opera-Snapshot_2020-06-22_123759_a2news.com_.png
g,shqip
 

Attachments

 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123721_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123721_a2news.com_.png
  823.3 KB · Shikime: 0
 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123748_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123748_a2news.com_.png
  508.9 KB · Shikime: 0
 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123825_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123825_a2news.com_.png
  498.5 KB · Shikime: 0
 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123834_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123834_a2news.com_.png
  616 KB · Shikime: 0
 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123731_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123731_a2news.com_.png
  737.8 KB · Shikime: 0
 • Opera-Snapshot_2020-06-22_123759_a2news.com_.png
  Opera-Snapshot_2020-06-22_123759_a2news.com_.png
  475.9 KB · Shikime: 0
Top