Kërçova dëmtohet me mbi 10 milion euro nga anulimi i dasmave !

legjenda

Tetova
Kërçova dëmtohet me mbi 10 milion euro nga anulimi i dasmave !

Kërçova dëmtohet me mbi 10 milion euro nga anulimi i dasmave !

on: May 02, 2020In: Kërçova aktuale
Print Email
Për shkak të krizës nga koronavirus,informacioni na rezulton se shumica e dasmave janë shtyrë dhe të tjera janë anuluar.Në qytetin e Kërçovës egzistojn 20 sallone dasmash,të cilat jo më pak se 25 dasma kanë gjithsecila prej tyre brenda sezonit veror. Sipas një analize të realizuar nga një sondazh mesatarisht për një dasëm shpenzohet jo më pak se 20.000 euro. Që do të thotë se vetëm nga organizimet e dasmave në restorante,në qyetin e Kërçovës në harkun kohor korrik-gusht qarkullojn mbi 10 milion euro.
Por ceremonia e një dasëme,përfshinë angazhimin e shumë bizneseve.Duke filluar nga restorantet deri në studiot e modës, dhe sallonet e ondulimit.Ku vetëm te sallonet e bukurisë ,nga një përllogaritje e thjesht,biznesi tyre dëmtohet minimalisht me 2 milion euro. Që do të thotë nga 500 dasma që bëhen vetëm në restorante (pa llogaritur ato në ambiente shtëpie),me një mesatare prej 300 pjesmarrësve në një dasëm,numëri i përgjithshëm i dasmorëve që rrotullohen nga njëra në dasmën tjetër është 150.000 dasmorë.
bank , kredit, credit , insrance, life insurance,best insurance, auto insurance , versicherungen , leben versicherung, .

Nga të cilët gjysma janë të gjinisë femërore,e të cilat për rregullimin e tyre në sallon të ondulimit minimalisht shpenzojn për në çdo dasëm nga 30 euro. Vler të cilën nëse e shumëzojm në 75.000 veta sa janë përafërsish të gjinisë femërore që shkojn në dasma,i bjen që minimalisht në sallone të ondulimit për periudhën e dasmave shpenzohet jo më pask se 2 milion euro.
Pra,nëse këtu llogarisim biznesin zinxhir që krijon organizimi i një dasme si që janë,muzika,veshjet,mobilimi,bizhuterit,kostumet e porositura për çiftin,dekorimi,filmimi,fotografit, kompanit që furnizojn restorantet,punëtorët sezonal dhe një sërë biznesesh tjera të mikro-ndërmarrjeve,pa më dyshje vlera e qarkullimit për një sezon jo të plot prej dy muajsh në Kërçovë është mbi 10 milion euro.
Nëse shpenzimeve të dasmave i shtojm edhe konsumin e përditshëm të një familje kërçovare që vijn nga jashtë dhe ndërtimet që realizohen në këtë periudhë,vlera e qarkullimit monetar në sezonin veror në Kërçovë kalon mbi 15 milion euro.
Patur parsysh se qyteti ynë mbi 50 përqind të popullatës i ka jashta vendit,biznesi lokal thuajse varet kryekëput nga këto të ardhura.Të cilat në këtë vitë,nëse nuk do të kemi lehtësim të masave nga pandemia për të ardhur qytetarët tanë nga diaspora,në Kërçovë pritet që shumë biznese të vogla të falimentojn.
/tvgurra
 

ZHIGO

Stumblin' in
V.I.P
Na njelen Korçovart pa martu ene dasmoret pa dredh supin, kush po pyt per milionat :lol:
 

Katil

Antarë i Respektuar
Tkena shnetin
 

Ledia

ShKoDrAnE.4.eVeR
11 dasma me jan anullu dhe mu.zoti e bafte mire .tapo arredoj oborrin e shpis tash u pa puna
 
Top