• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Hoxhaj ia kujton Izetbegoviqit vuajtjet e popullit boshnjak

legjenda

Anëtar i Nderuar
kryetari i Komisionit për Politikë të Jashtme në Kuvendin e Kosovës, Enver Hoxhaj, ka komentuar deklaratën e anëtarit të Kryesisë së Bosnjë e Hercegovinës, Bakir Izetbegoviq.
Ky i fundit para pak ditësh tha se Bosnja edhe për një kohë nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, qëndrim të cilin ai e ka arsyetuar duke thënë se “kemi kundërshtim të fuqishëm nga republikanët e Republikës Serbe e edhe nga anëtari (serb) i Kryesisë, zoti Mladen Ivaniq”.

Izetbegoviq ka përmendur edhe përmirësimin e marrëdhënieve me Serbinë si arsye e mos-njohjes së pavarësisë së Kosovës nga shteti të cilin ai e përfaqëson.

Mirëpo, ish-ministri i Jashtëm i Kosovës, Hoxhaj, në një prononcim për Koha.net, ka thënë se përafrimi mes këtyre dy vendeve nuk duhet të kushtëzohet mos-njohjen e shtetësisë së Kosovës.

“Përafrimi i Bosnjës me Serbinë nuk duhet të vij me çmimin e vazhdimit të mos-njohjes së shtetësisë së Kosovës. Nëse Bakir Izetbegoviq ka marr rolin e zëdhënësit të politikës së mos-njohjes, së pari duhet të njoh vuajtjen e popullit boshnjak”, ka thënë ish-ministri i Jashtëm, Enver Hoxhaj.
 
Top